Matkavuosi 2019

Matkavuosi 2019 alkaa olla lopuillaan ja vaikka se ei 2018 veroinen ollutkaan, niin silti yllättävän monta ihanaa matkaa siihen mahtui. 2018 olikin poikkeuksellinen vuosi, kun olin opintovapaalla ja aikaa matkustamiseen oli ihan toisella tavalla kuin normaalivuosina. Blogiin asti kaikki kuluneen vuoden matkat eivät ole ehtineet, kun työvuosi oli kiireinen ja perhe-elämä kolmen kouluikäisen kanssa vie tehokkaasti sekä aikaa että energiaa vapaa-ajasta. Kaksi uutta maata tuli tänä vuonna plakkariin kuitenkin, Albania ja Islanti ja monen monta ihanaa kokemusta.

Tammi-helmikuu

Tammikuu kului tiukasti töihinpaluun merkeissä. Yksi ensimmäisistä työtehtävistä oli tosin loman pyytäminen, sillä helmikuun puolivälissä lähdimme perheen kanssa toistamiseen Malediivien paikallissaarille. Etukäteen jännitti tuntuuko Malediivit yhtä ihanalta kuin edellisenä vuonna, mutta Gulhi ja Fulidhoo olivat niitä taattua ihanan rentoa ja kauniita Malediivejä, joista olimme tulleet nauttimaan. Maafushi ei ollut meidän mieleen, mutta kiva sekin oli nähdä ja snorklausretki oli ehdottomasti kokemisen arvoinen. Haikeudella ollaan tätä matkaa muisteltu pitkin vuotta ja haaveillaan palaavamme Malediiveille vielä neljännenkin kerran.

Malediivien tunnelmista voi lukea enemmän näistä jutuista:

Tunnelmia

Fulidhoo 

Gulhi

Maafushi

Tein myös vertailun käymistämme paikallissaarista Malediivien paikallissaarivertailu

Maalis-huhtikuu

Maaliskuu vierähti taas töiden parissa. Huhtikuun alussa lähdin itsekseni Venetsiaan muutamaksi päiväksi. Olin haaveillut Venetsiaan palaamisesta jo kauan, sillä olin viettänyt Venetsiassa vain yhden ainoakaisen päivän ja siitäkin oli jo vuosia. Pari ensimmäistä päivää oli sateisia, mutta silti ihastuin Venetsian kapeisiin katuihin ja kanaaleihin. Erittäin harmaana päivänä kävin myös värikkäällä Buranon saarella, joka olisi auringonpaisteessa ollut varmasti vieläkin viehättävämpi. Paljon jäi edelleen näkemättä, enkä myöskään yksikseni jäänyt nautiskelemaan Venetsian ravintola-annista chichettipaikkoja enempää. Tänne täytyy vielä palata hyvän seuran kanssa!

Venetsiasta olen kirjoittanut näissä jutuissa:

Karkkivärien Burano

Tunnelmia Venetsiasta

Venetsian hitit ja hudit 

Huhtikuun lopussa tytär täytti 8 vuotta ja hän oli toivonut lahjaksi hotelliyötä Helsingissä. Vietimme kaksi yötä KlausK:ssa ja nautiskelimme Linnanmäestä, shoppailusta ja hyvästä ruoasta ihan kaikessa rauhassa kahdestaan.

Touko-kesäkuu

Toukokuussa lähdin äitini kanssa kahdestaan Pargaan. Olin nähnyt kuvia Pargan söpöistä taloista, mutta silti kaupunki pääsi täysin yllättämään kauneudellaan ja tunnelmallaan. Turistikausi oli vasta alkamassa, eikä missään ollut tungosta. Tällaisenaan paikka oli hurmaava. Teimme päiväretken upeaan Meteoraan sekä Albaniaan. Albanian retkestä on blogijuttukin vielä kirjoittamatta.

Upeiden maisemien Parga

Hätkähdyttävä Meteora

Metsovo , kreikkalainen appikylä

Kesäkuussa kävin lasten kanssa koulujen päättymisen kunniaksi risteilyllä Tukholmassa ja vietimme päivän Skansenilla, jossa lapset eivät olleetkaan aikaisemmin käyneet.

heinä-elokuu

Heinäkuun aluksi suuntasin lasten kanssa Kreetalle viikoksi. Meillä oli mukava ja rentouttava loma uimisen ja auringon merkeissä. Kerrankin ei tullut erimielisyyksiä ravintoloiden valitsemisessa, kun päätimme jo kotona systeemin, että kukin lapsi saa valita kahtena iltana ravintolan ja minä yhtenä iltana. Hersonissoksesta en ole kirjoittanut blogiin, mutta se oli perinteinen turistipaikka ja tällaiseen lomailuun ihan passeli.

Heinäkuussa vietimme myös lomaa koko perheen kesken ja ajoimme asuntoautolla länsirannikkoa Pietarsaareen saakka. Takaisin tulimme keskemmältä Suomea. Matkan varrella kävimme useammassa upeassa kansallispuistossa.

Elokuussa kävin kahdesti Turussa. Ensimmäinen oli kahdestaan -päivä keskimmäisen lapsen kanssa ja ohjelmassa oli pyöräilyä Aura-joen rannassa ja Turun linnassa käynti. Söimme myös Neråssa erinomaisen myöhäisen lounaan. Toinen Turku-reissu oli työmatka, jonka vietin lähinä VIking Gracellä seminaarissa.

syys-lokakuu

Syys-lokakuun vaihteessa koitti odotettu matka New Yorkiin miehen kanssa kahdestaan. Nautiskelimme aikaisista aamuista (joskus aikaerosta on hyötyä!) ja auringonnousuista, upeista puistoista, hyvästä ruoasta ja ihan vaan kiireettömyydestä. Matka oli kaikinpuolin upea ja New York yhtä energinen ja monipuolinen kuin muistimme.

New Yorkin lumoissa

New Yorkin puistot top 5

3 + 1 hotellisuositusta New Yorkiin

Marras-joulukuu

Marras- ja joulukuun matkat eivät ole ehtineet blogiin nekään. Marraskuussa olin työmatkalla Lappeenrannassa muuaman päivän ja illallistimme mm. upeassa Kehruuhuoneessa. Seuraavalla viikolla olin ensimmäisella blogimatkallani, jonka tarjosivat Rantapallo ja TallinkSilja. Yhdeksän muun Rantapallo-bloggaajan kanssa risteilimme MegaStarilla Tallinnaan ja pääsimme nautiskelemaan sekä Comfort Loungen että Business Loungen antimista. Tallinnassa majoituimme Tallink Spa hotelliin ja saimme nauttia kylpyläpalveluista sekä illallisesta viereisessä italialaisessa ravintola Flavoressa.

Joulukuussa olin työmatkalla Islannissa. Sain mahdutettua neljään päivään seminaarin lisäksi käynnin Blue Lagoonilla  ja Golden Circle-kierroksen. Sen verran pikainen tuo Islannin reissu kuitenkin oli, että haluaisin mennä takaisin paremmalla ajalla.

2020 suunnitelmia

Lasken jo päiviä seuravaan matkaan, joka on edessä helmikuussa. Matkaan lähtee minun lisäkseni kaksi poikaani. Tytär ei halunnut lähteä, koska ei kuulemma ole ikinä saanut olla talvilomalla kotona. Mies jää ihan mielellään seuraksi ja tiedossa on mm. hyvän ystävän syntymäpäivät ja Leo´s leikkimaa. Minä ja pojat suuntaamme Balille ja Singaporeen pariksi viikoksi!

Muita matkasuunnitelmia meillä ei vielä olekaan. Sain mieheltä syntymäpäivälahjaksi lennon haluamaani kohteeseen Euroopassa, mutta en ole vielä päättänyt ajankohtaa enkä kohdetta. Meillä on töissä lomakielto pääsiäisestä juhannukseen tänä vuonna, joten silloin ei valitettavasti voi lähteä mihinkään. Kesälomamatkaa olemme jo vähän pohdiskelleet, mutta kaikki on auki senkin suhteen. Saapa siis nähdä mitä vuosi tuo tullessaan.


Posted

in

, ,

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Matkavuosi 2019”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Voi te lähdette Singaporeen ja Balille! Ihanaa, uudelta reissu vuodelta voi siis odottaa yhtä hyvää kun tämän vuotisesta.
  Olet kyllä saanut New York postauksilla minut vähän syttymään sen suhteen. Minulla on ollut jonkunlainen antipatia koko Amerikkaa kohden, enkä edes tiedä miksi, mutta New York on ruvennut houkuttelemaan.
  Sinun Venetsian matkan kohdallaan en tahtonut pystyä itse enää olla varaamatta matkaa, mutta sehän toteutui nyt syksyllä kohdallani, tiki vain sen yhden päivän joka sai aikaan sammumattoman palon palata.
  Oikein ihanaa uutta matkailuvuotta Sinulle ❤️

  1. Christa avatar

   Taisi olla sinun Singaporen ja Balin kertomukset jotka nostivat oman innon lähteä tuonne päin maailmaa :). Olin jotenkin ajatellut, että en mene Balille, kun sinne haluavat kaikki, mutta kiinnostaa kuitenkin nähdä mikä Balissa vetoaa niin moneen. Saa nähdä mitä me Balista pidämme. Piti muuten tarkkaan katsoa, ettei vaan mennä hiljaisuuden päivänä juuri Balille, kun muutenkin olemme siellä vain viikon.

   New York on melkein kun oma maansa, eikä vain kaupunki Yhdysvalloissa. Siellä on niin oma tunnelmansa ja kulttuurinsa. Kyllä se kannattaa kokea, vaikka Yhdysvallat sinänsä ei kiehtoisi.

 2. Emma avatar

  Onpa sun vuoteen mahtunut ihania matkoja! Täytyy käydä lukemassa myös sun Malediivien saarivertailu, kun itsellä on takana ”vain” Maafushi ja joskus vielä haluttaisi lähteä uudestaan, mutta jollekin toiselle saarelle.

 3. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar

  Malediivit näyttää kyllä käsittämättömän kauniilta kohteelta! Huippua, että olette käyneet siellä jo kolme kertaa! Meidänkin piti lähteä sinne vuonna 2019, mutta silloin kohde vaihtui Indonesiaksi (Raja Ampat, Bunaken, Komodo), jossa snorklaaminen kieltämättä oli todella upeaa!

  Mukavaa ja rentouttavaa Balin reissua teille, toivottavasti sää suosii! Me joudumme odottamaan muutaman kuukauden pidempään seuraavaa Aasian matkaamme, joka suuntautuu tällä kertaa Intiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *