Lomakuulumisia

Voihan haikeus! Niin se on vaan viisi viikkoa kulunut kuin siivillä ja kesäloman viimeinen ilta on täällä. Saman verran tuli vietettyä myös blogitaukoa, kun tarvitsin breikin kaikesta stressaavasta. Vielä en halua ajatella työasioita, enkä muita oven takana kolkuttelevia velvollisuuksia. Haluan hetken viipyä loman kiireettömissä tunnelmissa, ihanassa lämmössä, makuhermoja hivelevissä ruokaelämyksissä, upeissa maisemissa.

 

Meidän kesä kului tänä vuonna lähes kokonaan kotimaassa, sillä vietimme vain viikon Kreetalla. Sattuipa vielä niin sopivasti, että se viikko oli juuri kesäsäiden suhteen huonoin viikko Suomessa ja takaisin tullessamme saimme nauttia kotimaan kesästä parhaimmillaan. Miten ihania ovatkaan Suomen valoisat kesäyöt! Niitä ihailtiin sekä omalla terassilla että rantakallioilla, hiekkarannoilla, laitureilla yksin ja yhdessä. Löysimme upeita peilityyniä järvenrantoja, kuljimme pitkospuilla kanervien ja hillojen keskellä suomaisemissa, lekottelimme kesän kuumimpana päivänä ystäväperheen laiturilla, maistoimme lukuisia jäätelömakuja. Lapset nauttivat huvipuistoissa, liikennepuistossa, luontopoluilla, uimaretkillä. Laatuaikaakin ehti viettää kahdestaan: pyöräretkiä rantakallioille auringonlaskua katsomaan  ja hääpäivän viettoa ravintolassa miehen kanssa, junamatkailua ja historian havinaa linnakierroksella yhden lapsen kanssa, toinen lapsi pääsi elokuviin ja lempiravintolaan syömään, kolmas jäätelölle ja shoppailemaan.

Täytyy muistutella itseään, että kesä ei ole ohi, vaikka huomenna askel vie taas työpaikalle ja lapsilla koulu kutsuu pian. Onhan kuitenkin kesäillat ja suloiset viikonloput! Kyllähän vielä ehtii purjehtimaan, luontopolulle, terassille, kavereiden kanssa mökille. Niille kaikille on jo varaus kalenterissa. Silti mieleen hiipii haikeus ja vapauden kaipuu. Mutta ehkä se vaan kertoo, että kesäloma oli ihana.


Posted

in

by

Tags:

Comments

14 vastausta artikkeliin “Lomakuulumisia”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Kesä on ihana ja juuri noin kun osaa nauttia siitä ja sen pienistä iloista. Paljon olette ehtineet ja paljon kivoja juttuja näyttäisi vielä olevan edessä. Kesä 💗
  Pieni haikeus tässä kyllä iskee vaikka itsellä osa lomasta on kohta vasta edessä ☀️

  1. Christa avatar

   Oi onnellinen, kun saat vielä lomailla. Meillä alkoi arki vielä enemmän kuin kaksi lapsista meni eilen kouluun ja kolmaskin ensi viikolla.

 2. Sanni /Revontulia repussa avatar
  Sanni /Revontulia repussa

  Hyvin samanlaisia ajatuksia täällä 😊 Pientä haikeutta on ilmassa loman loputtua, mutta tosiaan eihän se kesä vielä ole ohi ja elokuussakin ehtii vaikka mitä 😊

  1. Christa avatar

   Toivon, että säät olisivat vähän kesäisemmät, niin voisi toteuttaa loput suunnitelmat. Nyt vaikuttaa, että joudutaan lyhentämään purjehdusreissua, kun sunnuntain sää ei houkuttele.

 3. Pirkko / Meriharakka avatar

  Kesä Suomessa on – vaikka joskus säät eivät ihan nappiin olisikaan – hyvä vaihtoehto! Itselläni on vapaus valita milloin olen kotona ja milloin maailmalla ja tänäkin kesänä olen monelle todennut, että mieluummin Suomessa heinäkuussa kuin marraskuussa 🙂

  1. Christa avatar

   Kesä-Suomi on kyllä oikeasti ihana. Itsellä vaikuttaa säät kyllä aika paljon lomafiilikseet ja siksi tulee aina punnittua kuitenkin ulkomaan matkaa kesälomalle. Olenkin sanonut, että Suomi olisi ihan täydellinen maa, jos vain olisi se takuuvarman aurinkoinen kesä. Kyllä minäkin silti mieluummin marraskuun harmautta lähtisin pakoon, kuin vähän epävarmaa kesää. Harmi vaan, että koululaisten kanssa marraskuu on vähän hankala, kun yritetään välttää poissaoloja koulusta.

 4. Sanna avatar

  On käsittämätöntä kuinka nopeasti se kesäloma ja kesä aina sujahtaakin ohi. Vaikka paljon ihanaa olette tekin ehtineet tekemään 🙂 Suomi on kyllä upea, etenkin kesäisin järven rannalla <3

  1. Christa avatar

   Minä olen enemmän meri- kuin järvi-ihmisiä, mutta kyllä ne järvimaisematkin sykähdyttävät. Meillä on vielä tosi paljon nähtävää kotimaassa ja olikin kyllä kiva tänä kesänä keskittyä enemmän lähimatkailuun. Viime kesänähän oltiin kolmella eri ulkomaan reissulla, yhteensä 5 viikkoa ja etenkin mies jäi kaipaamaan Suomen kesää.

 5. Inka / Ollaanko jo perillä? avatar

  Kesäloman loppu on aina yhtä haikeaa!
  Suomen kesässä kyllä parasta on valoisat kesäyöt ja kyllä kotimaassa mökkeily ja reissaaminen on aina yhtä mukavaa. Onneksi kesä itsessään ei ihan vielä ole ohi! 🙂

  1. Christa avatar

   Minäkin rakastan valoisia kesäöitä. Se tekee päivistä paljon pidemmän oloiset. Kesälomalla etenkin oli ihana venyttää päivää pitkälle yöhön.

 6. Iida In Translation avatar
  Iida In Translation

  Ihanan kuuloinen kesäloma! ☺️ Mahtavaa, että Suomessakin säät suosivat!

  Ja se on totta, vielä on ihania elokuun iltoja jäljellä. Itse en ainakaan suostu uskomaan että Suomen kesä olisi ohi, koska palaan Suomeen vasta ensi viikolla pitkältä reissulta 😂

  1. Christa avatar
   Christa

   Elokuun loppuun on taidettu ennustaa kesäistä säätä. Nytkin on kyllä lämmin, jopa yöllä, mutta elokuu on ollut kohtalaisen pilvinen. Jospa vielä niitä aurinkosäitäkin saataisi vielä.

 7. Periaatteen Nainen avatar

  Ihania kesäkuulumisia, hyvältä lomalta kuulostaa 🙂 Voi kun vielä olisi hetki kesän tuntua ilmassa.

  1. Christa avatar
   Christa

   Lauantaina oli ihana kesäinen päivä ja me pääsimme merille. Tuntui ihan kesälomalle! Jospa sellaista ensi viikonlopuksikin olisi luvassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *