Äiti-tytär staycation Helsingissä

Kuopus täytti huhtikuun lopussa 8 vuotta ja toivoi lahjaksi risteilyä tai vastaavaa. Koska itseäni ei risteily innostanut ja halusin jotain uutta tyttösellekin, niin päädyin käyttämään hyväksi Kämp Collectionin 2 yötä yhden hinnalla -tarjousta ja varasin meille staycationin Klaus K -hotelliin.

Reissu alkoi perjantaina heti koulun jälkeen. Hän tuli isoveljen kanssa keskustaan junalla ja kävin hakemassa lapset asemalta. Isoveli kavereineen vietiin elokuviin ja me tytöt suuntasimme hotellille. Tyttöselle tuotiin syntymäpäivän kunniaksi suklaakonvehteja huoneeseen, mikä ilahdutti häntä kovasti. Meillä oli tilava Envy King-huone erkkerillä. Koska staycationilla tulee usein vietettyä aikaa hotellissa, niin tykkään ottaa isomman huoneen. Mekin ehdimme nauttia huoneesta jo heti perjantaina, kun kävimme vain syömässä ja sitten hakemassa vähän iltanaposteltavaa huoneeseen The Voice of Finlandin finaalin seuraksi. Kävimme kumpikin lämpimässä suihkussa ennen kuin sujahdimme king size-vuoteeseen finaalia seuraamaan.

Lauantaille sattui kevään ihanin sää. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja asteita oli parisenkymmentä, kun suuntasimme kaupungin läpi ja Töölönlahden rantaa kohti Linnanmäkeä. Matkalla kävimme ostamassa jäätelöt ja nautiskelimme niistä Linnanmäen edustalla olevilla kallioilla odottaessamme huvipuiston aukeamista. Olisi kuvitellut, että avajaisviikonloppuna ihmisiä olisi ollut sankoin joukoin, mutta sen sijaan selvisimme jonottamatta laitteisiin ensimmäiset pari tuntia.

 

Tyttöselle riitti nelisen tuntia Linnanmäellä ja sitten hän halusi lähteä hotellille. Päädyimme ennen hotellille menoa syömään hotellin vieressä olevaan Pjazzaan. Pjazzan lounas oli kolmisen vuotta sitten kantalounaspaikkani, kun olin kerran viikossa töissä samassa talossa, mutta sen jälkeen en ole tuolla käynyt. Muistin ihan oikein, että Pjazzasta saa erinomaista pizzaa. Tyttösellekin maistui bufala mozzarella-tomaatti pizza, jonka jaoimme.  Sulattelimme ruokaa hotellilla hetkisen, ennen kuin lähdimme shoppailemaan. Tyttärellä oli visio jostain bff-korusta, jota sitten metsästimme kaikista mahdollisista liikkeistä. Lopulta sellainen setti löytyi ja suuntasimme hotellille rentoutumaan loppuillaksi. Tyttösen harras toive täyttyi ja hän sai katsoa Putousta.

Sunnuntaina nukuimme pitkään ja söimme hartaasti aamupalaa. Ehdimme silti vielä loikoilla hetken aamupalankin jälkeen ennen kuin piti luovuttaa huone. Kotimatkalla poikkesimme Oodi-kirjastoon, jossa tyttönen ei vielä ollut käynyt.

Illalla tuli tytöllä itku: oli niin ihana viikonloppu, että nyt oli ikävä sitä kaikkea. Kysyin kumpi on kivempi, risteily vai staycation. Tytön mielestä staycation on maailman paras synttärilahja ja KlausK paras hotelli ikinä. Ja kyllä minäkin nautin. Kahdestaan lapsen kanssa pääsee aina vähän paremmin sisälle lapsen maailmaan ja olihan toki myös rentouttavaa viettää viikonloppu hotellissa ilman velvollisuuksia. Ja sitäpaitsi annan paljon mieluummin tällaisia lahjoja kuin jonkin lelun, jolla leikitään kuitenkin vain hetki.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Äiti-tytär staycation Helsingissä”

 1. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Aivan ihana synttärisankari ja lahja❤️ Me ollaan joskus vietetty koko perheen kanssa pojan synttäreitä hotelliyöpymisen parissa ja hän muistelee sitä vieläkin😊 Mutta kun lapset on vähän vanhempia, niin on ihana idea viettää tällaisia spesiaaliviikonloppuja heidän kanssa kaksinkin😊 Ja ihanaa meille äideille, että lapsille jossain vaiheessa kelpaa muukin kun risteily😉 Ihanaa viikonloppua ja äitienpäivää🌸

  1. Christa avatar

   Meidän lapset nauttivat suunnattomasti siitä, että saavat olla ihan kahdestaan äidin kanssa. Silloin ei tarvitse jakaa huomiota ja päätöksetkin tehdään vain tämän lapsen toiveiden mukaisesti. Suosittelen ehdottomasti kahdestaan -päiviä. Vietän jokaisen kanssa kaksi kahdestaan-päivää vuodessa ja lisäksi saattaa olla näitä synttärilahjaelämyksiä. Lapset pitävät lukua siitä kenen vuoro on seuraavaksi ja miettivät jo etukäteen mitä haluavat tehdä.

 2. Piyya avatar
  Piyya

  Ihana staycation tyttären kanssa. Varmasti mitä ikimuistoisin lahja tyttärellesi, tulee elämään muistoissa niin paljon kauemmin kuin se lelu tai tavara. Tyttäresi sai sinun jakamattoman huomion lahjaksi, jonka hän muistaa pitkään. Hieno syntymäpäivälahja ❤️

  1. Christa avatar

   Olen tykännyt antaa tällaisia elämyslahjoja nyt kun lapset ovat vähän isompia ja ymmärtävät niiden arvon. Niistä tosiaan syntyy ihania muistoja niin lapselle kuin minullekin. Lapset toivovat jo itsekin saavansa jonkinlaisen kahdenkeskisen jutun lahjaksi minulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *