Talven matka päätetty!

Viimeiset kolmisen viikkoa on ollut tosi kiireistä ja olen istunut myös pitkiä aikoja kirjastossa kirjoittamassa esseitä ja artikkelia. Niin uskomatonta kuin se onkin, niin vuoden opintovapaa on tällä erää tässä ja huomenna alkaa työt. Onneksi melkoisen kevyesti, kun viikon jälkeen voi jäädä kahden viikon lomalle.

Opiskelutehtävien lisäksi stressiä on aiheuttanut talviloman täysin avoimet matkasuunnitelmat. Toiveena oli rentoa rantalomailua aurinkovarmassa paikassa. On ollut uskomattoman vaikeaa löytää kohtuuhintaista ja siedettävän matkustamisen päässä olevaa matkakohdetta. Lentohinnat tuntuvat olevan pilvissä ja silti matka-aika kaksine vaihtoineen moneen kohteeseen venyy jopa kolmeenkymmeneen tuntiin. Ja kun perheessä on tätä nykyä jo kolme koululaista, niin toisen lomaviikon on ajoituttava hiihtolomaviikolle, jotta poissaoloa koulusta ei tule kohtuuttomasti.

Nyt matkakohde on vihdoin päätetty ja lennot ostettu. Huh, mikä helpotus. Majoitustakin olen jo katsellut ja alustavasti jotain varannutkin. Pohdinnan alla olivat mm. Filippiinit, Hongkong, Seychellit, Curacao ja Vietnam, mutta ne kaikki hylättiin joko liian matkustusajan vuoksi tai ne olisivat tulleet liian kalliiksi. Loppusuoralla kohteista kilpailivat Meksikon Jukatanin niemimaa (Isla Holbox ja Tulum) ja Puerto Vallarta , Malediivit (jotkut paikallissaaret) sekä Singapore + Malesia (Tioman, Perhentia tai Rawa). Jukatanin niemimaa putosi pois kisasta, kun lentohinnat nousivat lähelle 800€/hlö ja matka-aika piteni mahdottomaksi. Singapore taas olisi nostanut majoitushintoja huimasti ja koska Malesian puolelle lähtösatamiin olisi Malesiaan saarille pitänyt lentää pitkien bussi/juna matkustusaikojen vuoksi, nousi budjetti liian korkeaksi. Puerto Vallartaan löytyi erittäin edullisia pakettimatkoja, joissa olisi ollut suorat 11h lennot, mikä kieltämättä houkutteli. Paratiisikaipuu sai meidät kuitenkin ostamaan lennot jälleen Malediiveille. Lennot olivat nyt kalliimmat kuin viimeksi, mutta uskoisin, että silti selviämme suunnilleen samalla budjetilla.

Nyt voin siis palata hyvillä mielin töihin maanantaina, kun on ihana talviloma odottamassa kahdeksan viikon päässä!


Posted

in

by

Comments

20 vastausta artikkeliin “Talven matka päätetty!”

 1. sari/ matkalla lähelle tai kauas avatar

  Ihania suunnitelmia. Todellinen joululahja sanoisin!

  1. Christa / traveldreamwe avatar
   Christa / traveldreamwe

   Joo, tällaisista joululahjoista pidän erityisen paljon 🙂

 2. Piyya avatar
  Piyya

  Ihanaaaaaaa ! Aina helpompi hengittää kun on saanut matkahaaveilut päätökseen. Minä vielä ihmettelen, enkä edes oikein tiedä mitä ihmettelen 😁

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Luulin, että sinäkin päätit jo Malesiaan lähdöstä. Tsemppiä pohdintoihin!

 3. Jenna / Huge passion for life avatar

  Nyt on jotain, mitä odottaa! Ei kyllä yhtään hassumpi valinta kohteeksi. 🙂 Mikä olisikaan parempi joululahja itselle kuin matka, jota voi jo fiilistellä.

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Matkaa parempaa lahjaa on kyllä vaikea keksiä.

 4. Riitta reissaa avatar

  Kiva postaus päätöksentekoprosessista. Tuttu juttu voitti. Matkajuttua odotellessa!

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Varmasti tulee juttuja tänne blogiin sitten itse reissustakin. Tällä kertaa mennään kuitenkin eri saarille kuin viimeksi, niin uusiakin kokemuksia on tiedossa.

 5. Elina / elinanmatkalaukussa avatar

  No on kyllä mukava palata töihin ku on loma noin lähellä! Mille saarelle päädyitte? 🙂

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Tässä ehtii vielä saaria vaihtaa, mutta melkoisen varmasti menemme Gulhille ja Fulidhoolle. Majoituksen varasinkin niille jo. Eipä sitä silti tiedä, jos löytyy joltain muilta saarilta suosituksia vielä tässä ennen reissua, niin saatetaan vielä vaihtaa. Mutta nuo vaikuttivat mielenkiintoisilta ja ne on helppo yhdistää. Yksi yö vietetään Maafushilla välissä, niin saadaan kuljetukset toimimaan.

 6. Elsa/Hakunamalife avatar

  Kyllä ton ajatuksen voimalla jaksaa 8 viikkoa töissä😍 valitsitte kyllä oikean unelmakohteen! Jään odottelemaan matkajuttuja!

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Jotenkin tuntuu, että Malediivien kanssa ei vaan voi mennä pieleen. Esikoinen tosin vähän harmitteli, että hän en nyt saa uutta maata, kun mennään tuttuun kohteeseen 😛

 7. Terhi avatar

  Tuota matkaa odotellessa jaksaa kummasti pakkasta ja viimaa. Nuo Karibia-Aasia-vertailut ovat aina kinkkisiä.

  1. Christa avatar

   Joo vertailut ovat kyllä kinkkisiä, etenkin kun Aasia yleensä hintansa puolesta on selvästi kannattavampi. Olisi vaan kiva mennä välillä KAribiankin suuntaan.

 8. Jenni avatar

  Oi Malediivit olisi kyllä itselläni haaveena joskus! Talviloma katkaisee kyllä ihanasti pitkän talven 🙂

  1. Christa avatar

   Talviloman jälkeen tuntuu aina, että kevät on paljon lähempänä. Jaksaa kummasti paremmin.

 9. VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa avatar

  Oi Malediivit! Oon pitkään halunnut sinne, pakko päästä vielä joskus. Meillä on näköjään ollut aika samoja pähkäilyjä – meillä kamppaili Malesian Perhentian, joku kiva uusi saari Thaimaasta, Malediivit sekä Filippiinit. Sähköpostissa on nyt lennot viimeiseen noista ja olen aivan innoissani! Ihania reissuja. <3

  1. Christa avatar

   Filippiinit on varmasti tosi upea. Olisin lähtenyt sinne ihan tosi mielelläni. Ehkä parin vuoden päästä kun lapset ovat taas vähän isompia eikä pitkä matkustus enää niin haittaa.

 10. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Voi Malediivit♥️ kuulostaa ja näyttää niin ihanalta! Sinun innoittamana olen alkanut haaveilla koko perheen matkasta Malediiveille!

  1. Christa avatar

   Malediivit on kyllä lasten kanssa ihana kohde, kun paikalliset kohtelevat heitä aivan ihanasti ja huomioiden. Kiva on sekin, että Malediiveillä on tosi turvallista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *