Aina ei tarvitse matkustaa kauas

Yleensä kun puhutaan matkustamisesta, ajatellaan lähtemistä jonnekin kauemmas. Niin minäkin ajattelin ennen. Siinä vaiheessa, kun saimme lapsia ja oma tai parisuhdeaika oli kortilla aloin arvostaa lähimatkailua. Lähimatkailussa saa usein saman rentouden ja vapauden fiiliksen kuin pidemmilläkin matkoilla.

 

Minulle matkustaminen on juurikin vapautta. Vapautta perusarjesta. Sitä ettei tarvitse tehdä ruokaa ja siivota keittiötä sen jälkeen. Että ei ole kiire mihinkään. Matkustamisen ihanuus on sitä, että kerrankin on aikaa huomata ympärillä oleva kauneus. Aikaa tuntea ja tunnustella ympäristöään.

Matkustamisessa kiehtoo myös uusien paikkojen ja asioiden löytäminen. Sitä voi olla uusi ravintola, jossa en ennen ole käynyt tai hotelli naapurikaupungissa, olkoonkin että entisillä kotikulmilla. Kovasti ne kotikulmatkin ovat reilussa kahdessatoista vuodessa muuttuneet.

 

Matkustaminen on minulle melkeinpä enemmän mielentila kuin välttämättä konkreettinen pitkä välimatka. Ehkä matka onkin ennen kaikkea etäisyyttä arkeen.

 

 

Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Travellover ja Vagabonda.

 

 


Posted

in

,

by

Comments

9 vastausta artikkeliin “Aina ei tarvitse matkustaa kauas”

 1. Ansku BCN avatar

  Samaa mieltä: läheltäkin voi löytyä uusia paikkoja, jotka saavat ihmettelemään, hämmästymään tai ihastumaan, jotka inspiroivat ja irrottavat hetkeksi arjesta. Lähimatkailu on myös niin helppoa ja edullistakin, todennäköisesti myös ekologisempaakin.

  1. traveldreamer17 avatar

   Tuota matkustamisen ekologisuutta olen viime aikoina miettinyt paljon. Me luovuimme autosta vuosi sitten ihan vain ekologisista syistä ja muutenkin yritämme pienentää hiilijalanjälkeä. Siihen ei oikein lentokoneella reissailu sovi. Mutku matkakuume…

 2. idahhh avatar

  Olen kyllä niin samaa mieltä kanssasi ja kannustan ehdottomasti lähimatkailua! Voi kuinka paljon mielenkiintoisia ja kauniita paikkoja löytyy ihan lähiseudulta eikä se aina edes vaadi matkustamista toiselle paikkakunnalle tai kaupunkiin yöpymisistä puhumattakaan. Itse olen alkanut retkeilemään aika paljon lähiseudulla ja on ollut hämmästyttävää miten kauniita paikkoja voi löytyä ihan lähimetsistä!

  1. traveldreamer17 avatar

   Se on jännä miten helposti ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella ja usein haaveilee juurikin niistä kaukaisemmista matkakohteista. Olet ihan oikeassa siinä, että aina ei tarvitse yöpyä poissa kotoa tai lähteä kotikaupunkia pidemmälle, kun yleensä elämyksiä on tarjolla paljon vähemmälläkin. Täytyy myöntää, että edelleen on käymättä osa kotikaupungin nähtävyyksistä, samoin Helsingin vaikka sielläkin monta vuotta asuin.

 3. Terhi | VAGABONDA avatar

  ”Ehkä matka onkin ennen kaikkea etäisyyttä arkeen.” Aivan! Monesti sitä haikailee kauas, ja lähialueen upeat paikat jäävät näkemättä. Aina reissun ei tarvitse olla pitkä ja suuntautua kauas, ja silti se antaa uusia kokemuksia ja energiaa arkeen!

  1. traveldreamer17 avatar

   Ehkä joskus iskee vauhtisokeus ja tuntuu kaikki muut matkustavat kauas. Mutta hei, onhan niitäkin, jotka matkustavat kaukaa juuri minun kotikulmille!

 4. Sari / matkalla avatar

  Lähimatkailussa on voimaa. Kun ottaa turistilasit silmille ja lähtee ulos, voi kotinurkatkin näyttää erilaisilta. Ja ulkomailla kun käy alkaa kotiSuomikin näyttää uudelta. Me seikkailtiin noin 20 vuotta Suomessa, nyt on ulkomaiden vuoro.

  1. traveldreamer17 avatar

   Turistilasitpa hyvinkin! Niitä tarvitsee ihan kotinurkillakin.

 5. Travelloverin Annika avatar

  Kyllä, juuri kaikkea tätä matkustaminen minullekin on. Mutta en sittenkään pääse samaan fiilikseen ihan kotikulmilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *