Pikku piristys

Olimme viikonloppuna miehen kanssa kahdestaan hotellissa ja syömässä. Ihan vain naapurikaupungissa Helsingissä taas. Kun aikaa on rajallisesti, niin ei viitsi käyttää sitä siirtymiseen paikasta toiseen. Sitäpaitsi Helsingistä löytyy ihania hotelleja ja hyviä ravintoloita, niin miksipäs ei.

Nappasin loppusyksystä KämpGalleries -ketjun 50% tarjouksesta meille sviitin GLO Art -hotellista, koska se on yksi harvoista paremmista hotelleista Helsingissä, joissa emme vielä ole käyneet. Normaalisti tuolla hinnalla (n. 170€) saa perushuoneen. Pieni luksus tekee aina hyvää. GLO Art oli ihan mielenkiintoinen tuttavuus ja sviitti mukava, mutta mitään vau-fiiliksiä ei tullut. Sviitti sijaitsi toisessa kerroksessa ja näköala oli suoraan 24h auki olevalle gymille. Sviitiltä toivoisi ehkä vähän toisenlaisia näkymiä.

Ravintolan varaaminen jäi vähän viime tippaan emmekä enää saaneet pöytää havittelemastamme Orasta. Päädyimme sen sijaan Brondaan, johon on ollut tarkoitus mennä, mutta viimeksi jäi menemättä, kun tyttäreltä murtui käsi edellisen päivänä ja vietin hänen kanssaan vuorokauden sairaalassa leikkausta odottamassa. Tällä kertaa ei varausta tarvinnut perua. Brondassa oli erikoisen hiljaista perjantai-illaksi.

Tilasimme Bronda-maistelumenun ja päädyimme tarjoilijan suosituksesta ottamaan kaveriksi deluxe-viinipaketin. Olemme tykänneet muista saman ketjun ravintoloista, etenkin Farangista, mutta Brondasta jäi kyllä aika mitäänsanomaton fiilis. Kun ruoasta ja viineistä maksaa lähes 300€ toivoisi saavansa jotain todella hyvää. Kaikki mitä söimme oli ihan ok, mutta ei mitenkään erityistä. Kummallisin oli ehkä juustomakaroni, joka laskettiin yhdeksi seitsemästä ruokalajista. Olkoonkin, että se oli maustettu tryffelillä (jota en kyllä maistanut).

Tarjoilijamme sen sijaan oli aivan ihana. Vastasimme rehellisesti hänen kysymykseensä ruoan maistumisesta, että oli hyvää, muttei ihan odotusten mukaista. Hän otti kritiikin asiallisesti vastaan ja toi hyvitykseksi juustolautasen (joka oli melkeinpä illan paras anti). Kun Brondaa vertasi BasBasiin, jossa viimeksi kävimme, niin ero oli kyllä huima. Ja kuitenkin kummassakin ruoka on sellaista italia-ranska-espanja -suuntaista. Niin ja BasBasissa selvisimme kaiken lisäksi sata euroa halvemmalla samalla ruoka- ja viinimäärällä. Pari kaverin kanssa keskustelimmekin Helsingin ravintoloiden tämän hetkistä ylihinnoittelutrendistä. Todella hyvästä ruoasta voi maksaakin enemmän, mutta keskinkertaisesta ei.

Me suuntasimme Brondan jälkeen takaisin hotellille ja päädyimme parantamaan maailmaa lasillisen äärelle aulabaariin. Siellä oli jotenkin kiva fiilis ja pian meidän jälkeen ihmisiä alkoi tulla muihinkin pöytiin.

Kauaa emme sviitistämme ehtineet nauttia, sillä huoneeseen menimme vasta yhdeltä yöllä ja heräsimme yhdeksältä aamulla. Onneksi aamupala oli yhteentoista, niin ehdimme nauttia siitä kunnolla. Aamiainen oli katettu kellariravintolaan, joka oli saatu oikein tunnelmalliseksi. Aamiaisella oli paljon muitakin, mutta silti ei ollut ruuhkan tunnetta. Aamiainen oli runsas ja laadukas. Ruokien esillepanoon oli panostettu ja ihastui erityisesti lipastoon, jossa odottivat herkulliset croissantit ja vastapaistetut letut.

Harmitti, että aika meni niin nopeasti ja huoneesta piti luopua. Sovittiin, että ensi kerralla pyydetään lastenvahdit lauantaina heti aamusta, jotta ehditään ajoissa hotellille ja ehditään mennä vaikka kylpyyn ennen illallista.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *