Vuoden 2017 summaus

Nopeasti on taas vuosi kulunut ja nyt ollaan jo vuoden 2017 viimeisissä päivissä. Tässä kohtaa on mukava katsoa taaksepäin kuluneen vuoden matkoihin.

 

Tasan vuosi sitten olimme Thaimaassa Phuketin Bangtao Beachillä. Matka oli ihan onnistunut siitä huolimatta, että olimme yli vuorokauden myöhässä perillä ja takaisinpäin 8h myöhässä. Saimme kuitenkin korvauksena 600€/hlö/suunta näistä viivästyksistä, joten matkalle ei juurikaan jäänyt hintaa.  Mutta jotenkin Phuket oli kuitenkin vähän pettymys. Johtui varmaan siitä, että edellinen kaukomatka oli Malediiveille, joka oli täydellinen paratiisi. Myös maisemat ja fiilis muutaman vuoden takaisella reissulla Thaimaan Krabilla oli vaikuttavammat kuin Phuketissa. Päätimme matkalta palattuamme, että matkasta takaisin saaduilla rahoilla lähdemme koko perhe Malediiveille 2018 (viimeksi olimme miehen kanssa kahden ja huokailimme, kuinka hienoa olisi näyttää merenalainen maailma myös lapsille).

 

 

Helmikuun alussa olin työmatkalla Tukholmassa. Näin ihan erilaisen puolen Tukholmasta lähiöineen ja pääsin vierailemaan paikallisessa koulussa. Tällä kertaa en käynyt keskustassa kuin matkalla lentokentälle.  Majoituin Solnassa yliopiston guesthousessa.

Tukholman jälkeen vuorossa oli perinteinen hiihtolomaristeily lasten kanssa Tallinnaan. Saimme mukaan myös vanhempani, jotka viettivät 43-vuotishääpäivää. Me kävimme Kaubamajan leluosastolla, kuten varmaan jokaisella Tallinnan reissulla ja lapset ostivat omilla rahoillaan itselleen lelut.

Maaliskuussa minä ja mies saimme kahdenkeskistä aikaa ja juhlistimme miehen synttäriä Porvoossa. Pariisin Ville on aina yhtä ihana <3.

Huhtikuussa nuorimmainen täytti 6 vuotta ja hän sai lahjaksi toivomansa matkan äidin kanssa Tukholmaan. Vietimme laivamatkojen lisäksi kaksi yötä Tukholmassa hotelli Kung Carlissa. Harmillisesti tyttönen sairastui matkalla ja väsähti ihan täysin Junibackenillä ja seuraava vuorokausi meni kuumeisen tytön kanssa enemmän tai vähemmän hotellissa. Onneksi oli hyvät puitteet, sillä hotelli oli oikein kiva ja siellä oli erinomainen ravintola.  Kokeilimme ensimmäistä kertaa parempaa hyttiluokkaa Vikingillä (Seaside Premium) ja jäin kyllä heti koukkuun tuohon tasokkaampaan risteilymatkustamiseen (jos siis pakko on risteillä).

Kesäkuussa lähdimme kyläilemään miehen isoäidin luona Espanjan Orihuela Costalla. Hän on asunut Espanjassa jo yli kolme vuosikymmentä ja meille on tullut tavaksi käydä vierailemassa hänen luonaan vuosittain. Lapset olivat onnellisia päästessään uimaan heti koulujen loputtua ja teki se breikki ihan hyvää meille aikuisillekin ennen kesälomia. Tällä kertaa tutustuimme läheiseen Cartagenan kaupunkiin, joka oli kiva uusi tuttavuus. Historian rakastajana keskimmäinen tykästyi Cartagenan roomalaiseen teatteriin.

 

 

Heinäkuussa meillä oli lainassa vanhempieni asuntoauto ja Suomi-matkailimme Mikkelin seudulla lasten toiveesta. Majoituimme Visulahden leirintäalueella ja lapset saivat kaksi päivää vapaasti olla Visulahden huvipuistossa. He tykkäsivät kovasti, vaikka alkoivatkin selvästi olla ikänsä puolesta kohderyhmän yläpäässä. Visulahdessa sää oli vielä suotuisa, samoin Kouvolan liikennepuistossa, mutta sitten alkoi sateet. Viimeisen päivän vietimme aivan huiman ihanalla omatoimileirintäalueella, jossa olimme yksiksemme. Paistoimme laavussa makkaraa ja lämmitimme puusaunaa. Kävimme toki myös purjehtimassa Suomen ihanassa saaristossa.

Heinäkuussa päätimme lasten kanssa hakea piristystä sateen keskellä ja käydä testaamassa uutta Megastaria ja piipahdimme siis Tallinnassa. Suomessa satoi, mutta Tallinnassa paistoi. Meillä oli oikein mukava päivä Tallinnan vanhassa kaupungissä kierrellessä. Kiipesimme myös Raatihuoneen torniin ja vanhalle muurille. Täytyy myöntää, että itselläni oli reidet kipeinä seuraavana päivänä kaikesta portaiden kiipeämisestä. Megastar oli oikein miellyttävä muuten, mutta buffet oli suuri pettymys: ruokavalikoima oli pieni, eivätkä lapset oikein löytäneet mieluista syötävää ja lisäksi meidät oli sijoitettu todella kovaäänisen ison kiinalaisseurueen viereen, vaikka tilaa olisi ollut.

 

Heinä-elokuun vaihteessa oli perheen viimeinen yhteinen lomaviikko ja sen vietimme Rodoksen Kolymbiassa. Emme ole aikaisemmin olleet lasten kanssa All Inclusive-hotellissa, mutta nyt tuli sekin koettua. En oikein tiedä miten päädyimme juuri tuonne, mutta kaipa se lähti siitä, että mies ei ollut koskaa käynyt missään Kreikassa. Olen ollut Rodoksella bilereissulla -99 ja käynyt sen jälkeen Kosilla ja Kreetalla. Odotukset eivät olleen korkealla, lähinnä haimme rentoutumista, mutta Rodos hurmasikin koko perheen! Taidan tehdä Rodoksesta ihan omat postauksen joku päivä.

Syksyn pahimmalla sadeviikolla lähdin työnmatkalle Thessalonikiin. Auringonpaiste teki todella hyvää ja ruoka oli mahtavaa. Lisää Thessalonikista täällä.

 

Lokakuun puolivälissä oli taas risteilyn vuoro, kun lapset halusivat actionia syyslomalleen. Olinkin jo kesällä tämän arvannut ja varannut meille Tukholman risteilyn ja taas paremmassa hytissä. Risteilystä kirjoitinkin täällä.

Lokakuun lopussa oli vielä miniloma miehen kanssa Helsingissä ja Clarion-hotellissa.

Marraskuussa minilomailin esikoisen kanssa taas Helsingissä, tällä kertaa hotelli Klaus K:ssa.

Vuoden viimeinen matka oli työkavereiden kanssa Tallinnassa pikkujoulujen merkeissä.

Kaiken kaikkiaan oli ihan mukava matkailuvuosi. Olisi ollut hauska tehdä joku kaupunkiloma Euroopassa, mutta vapaat viikonloput loppuivat kesken ja töissä oli niin kiire, ettei ylimääräisiä vapaita pystynyt ottamaan. Ristelyjä oli enemmän kuin moneen vuoteen, kun olen tainut vihdoin taipua siihen, että lapset nauttivat risteilyistä kovasti, vaikka itse en niitä fanitakaan.

 


Posted

in

, ,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *