Lähimatkailua Helsingissä

Lokakuu on vaihtunut marraskuuhun. Meidän perheessä on tähän aikaan vuodesta kahdet syntymäpäivät ja lisäksi juhlitaan tietysti isää.  Meillä on miehen kanssa tapana mennä aina minun tai mieheni syntymäpäivänä Helsinkiin syömään hyvin ja hotelliin yöksi ja vanhempani tulevat meille kotiin lastenvahdeiksi. Helsingissä on aivan ihania hotelleja ja matka kotoa Espoosta ei vie liikaa aikaa. Olemme tähän mennessä käyneet (kaikissa muutaman kerran) GLO Kluuvissa, Havenissa, Fabianissa, Klaus K:ssa ja viime vuonna pyöreitä viettämässä Lilla Robertsissa. Tietysti voisi hyvin mennä kotiinkin yöksi, kun matka on niin lyhyt, mutta mikä sen ihanampaa luksusta kuin saada olla ihan kahden kesken ja ilman arjen vaatimuksia. Puhumattakaan näiden hotellien mahtavista aamiaisista ja kiireettömästä lehdenluvusta. Aina ei tarvitse matkustaa kauas saadakseen etäisyyttä arkeen.

 

Tällä kertaa mies oli valinnut meille Clarion-hotellin maisemien vuoksi.  Kävimme viemässä tavarat hotellille ja kiertelimme hetken kaupungilla ennen kuin menimme syömään. Olen kuullut paljon kehuja BasBasista ja siksi varasimme sieltä pöydän. Ravintola oli kehujen arvoinen. Pidimme sekä tunnelmasta että ruoasta kovasti. Mies kehui sienirisottoa parhaaksi mitä on koskaan syönyt. Söimme koko listan läpi ja kaikki oli tosiaan erinomaista.

BasBasista oli mukava kävelymatka Clarioniin. Ilta oli ehtinyt pimetä (lokakuun lopussa pimenemistä ei tosin tarvise myöhään odotella) ja ajattelimme, että hotellin ylimmän kerroksen baarista olisi varmasti hienot näkymät Helsingin iltavalaistukseen. Emme olleet väärässä. Huikeaa kuinka suurelta Helsinki valoineen näyttää niin korkealta ilta-aikaan.

Clarion oli hotellina ihan ok. Ei yhtä yleellinen kuin nuo muut, joissa olemme olleet. Meidän huone oli 11. kerroksessa ja näköala sieltäkin oli kyllä hieno. Ainoa, josta en oikein pitänyt Clarionissa oli järjettömän iso aamiaishuone, jossa tungos oli kuin ruotsinlaivalla. Toki Clarion on paljon isompi kuin nuo muut hotellit ja sen huomasi myös siinä ,että jouduimme odottamaan sekä check inissä että lähtiessämme.

 

Sauna ja uima-allas jäi meiltä testaamatta, kun ei aamulla jaksettu sen takia nousta aikaisin.

 

Paria viikkoa aikaisemmin harrastimme Helsinki-matkailua lasten kanssa. Kävimme ensin sirkus Finlandiassa ja sitten Linnanmäella valofestivaaleilla.

    

 

 

 

 


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *