Matkasuunnitelmia vuodelle 2024

Vuoden ensimmäinen viikko alkaa olla takana ja omat matkasuunnittelut käyvät kuumana. Matkakuumetta on lisännyt tämän blogin vanhojen juttujen kuvien päivittäminen – blogin siirrossa kaikki kuvat lakkasivat näkymästä. Aikamoinen homma muuten tuo päivittäminen, vaikka kuvia ei onneksi tarvitse ladata uudelleen. Kuvia ja blogijuttuja siinä sivussa katsellessa tulee kyllä todella onnekas olo siitä, että on päässyt niin upeisiin paikkoihin.

Viime vuosi oli hieno matkavuosi ja tietysti toiveena olisi tänäkin vuonna päästä joko uusiin tai rakkaisiin tuttuihin kohteisiin. Olen onnistunut tartuttamaan matkakuumeen myös lapsiin, jotka nykyään ovat jo teinejä, ja matkakohteiden valinnassa myös heillä on sanottavansa. Muutaman seuraavan vuoden aikana tarkoitus on toteuttaa kunkin kolmesta lapsesta toivereissu. Esikoinen ja kuopus haluaisivat molemmat käydä New Yorkissa. Kuopus lisäksi Miamissa. Ainakin toistaiseksi he ovat sitä mieltä, että haluavat mennä mieluummin minun kanssa kahdestaan kuin kolmisin. Ehkä ensi syksynä voisi toteuttaa vaikka esikoisen kanssa New Yorkin.

Keskimmäisen unelmamatka suuntautuu Filippiineille. Sitä ei varmaan vielä tänä vuonna päästä toteuttamaan, koska säiden kannalta paras ajankohta olisi joulukuun ja huhtikuun välillä ja tämän alkuvuoden matkat on jo suunniteltu. Helmikuun alussa olen menossa työmatkalle Osloon, missä en olekaan aikaisemmin käynyt. Koulujen talvilomalla menemme Dubaihin, jossa nuorisolla on toiveena shoppailua ja auringossa rentoutumista.

Huhtikuussa on miehen syntymäpäivät ja vaikka ei vielä pyöreät kolkuttele, niin olisi kiva mennä juhlistamaan niitä kotiympyröiden ulkopuolelle. Olen keräillyt ehdotuksia kohteesta, mutta ei olla vielä niin pitkällä, että olisi päätetty minne mennään. Enkä ole vielä kysynyt äidiltäni pääsisikö hän teinivahdiksi siksi aikaa, kun keskenään emme viitsisi vielä nuoria jättää. Minua kiinnostaisi Cinque Terre, Madeira, Malta, Matera tai Cappadocia. Näistä käytynä minulla on vain Madeira ja se oli työmatka, jossa en päässyt levadoille tai muutenkaan Funchalin ulkopuolelle. Toiveena tälle reissulle olisi keväiset lämpötilat, hyvää ruokaa ja kaunista nähtävää. Onko joku näistä kohteista suosikkisi tai tuleeko mieleen jokin muu kiva kohde noin neljän päivän reissulle?

Kesäkuun alussa pääsen työmatkalle Färsaarille ja ajattelin ottaa siihen pari lomapäivää, jotta ehtisin vähän nähdä maisemiakin. Odotan tätä kovasti! Viime kesäloma meni lähes kokonaan ihanassa Italiassa kuopuksen kanssa ja vaikka nautin reissusta ihan suunnattomasti, niin tänä vuonna haluaisin viettää enemmän aikaa Suomen kesästä nauttien. Ollaan puhuttu miehen kanssa Hangosta pyöräillen, mökin vuoraamisesta muutamaksi päiväksi ehkä Repovedeltä, saaristoreitti kiehtoisi myös. Kuopus haluaisi ulkomaille ainakin viikoksi ja itseni tuntien minäkin varmaan olen tyytyväisempi, kun pääsen kesällä jonnekin kotimaan ulkopuolelle. Haaveilen Calabriasta tai ehkä voisi mennä viimekesäisiin maisemiin Napoliin ja saarille, jotka jäivät meillä näkemättä.

Syyskuun puoliväli on ollut sekä omien töiden että hyvinvoinnin kannalta osoittautunut loistavaksi ajankohdaksi reissuun johonkin, missä on vielä kesäisempää kuin Suomessa. New York esikoisen kanssa voisi olla tähän yksi vaihtoehto, mutta voi olla, että lukion kolmas vuosi ei ole ihan ideaali ajankohta. Entä jos lähtisinkin pitkästä aikaa yksin reissuun? Bali on jäänyt kutkuttelemaan, toisaalta safari esim. Etelä-Afrikassa olisi hieno kokemus. Näille voisi kyllä ajankohtana käydä myös marraskuu, jolloin olisi kiva paeta harmautta ja kylmyyttä.

Mihin sinä olet menossa matkalle tänä vuonna?


Posted

in

by

Comments

18 vastausta artikkeliin “Matkasuunnitelmia vuodelle 2024”

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar

  Filippiineille voi matkustaa hyvin myös kesällä. Olimme Visayas-alueella pari viikkoa elokuussa vuonna 2022. Taisimme koko aikana saada yhden sadekuuron, muuten paistoi aurinko. Upeita paikkoja noilla seuduilla, ollaan kirjoitettu jo useampi juttu, ja lähiviikkoina tarkoitus julkaista loput.

  https://www.matkallamissamilloinkin.com/filippiinit/

  Vain Indonesia vetää vertoja noille koralleille. Palawanille en minäkään tuohon aikaan tosin lähtisi.

  Färsaaret kuulostaa todella kivalta kohteelta, sinne minäkin lähtisin todella mielelläni, paikka näyttää todella upealta.

  Meillä on tälle vuodelle mietittynä vähän pidempi Balkanin reissu. Muuten ei ole suunnitelmia, saa nähdä mitä vuosi tuo tullessaan.

  1. admin avatar

   Hyvä tietää, että Filippiinit olisi mahdollinen myös kesäaikaan. Olin kyllä juuri tuota Palawania katsellut sillä silmällä, kun sitä on moni kehunut. Täytyypä käydä lukemassa teidän blogista uudelleen tarkemmin, missä olette käyneet. Kummasti ei jää niin mieleen silloin, kun itse ei ole sinne suuntaan matkustamassa.

   Balkanin alue on kyllä mielenkiintoinen ja upea. Itseltä puuttuu vielä useampi maa siellä suunnassa ja pidempi kiertomatka kiinnostelisi. Jään odottelemaan teidän raporttia sieltä.

 2. Pirkko / Meriharakka avatar

  Me ”opimme” koronavuosina elämään matkojen osalta lyhyemmällä suunnittelujänteellä. Nyt on alkuvuodeksi varattu Egyptin reissu tammikuulle ja Aasian reissu maaliskuulle. Huhtikuulle on kaavailtu Afrikkaa ja toukokuulle Roomaa, mutta ne ovat vielä varaamatta. Syksyyn on nippu ajatuksia, mutta mm. Lähi-idän ja Afrikan sarven tilanne on sen verran epävakaa, ettei niistä oikein uskalla tehdä päätöksiä ennen kesää.

  1. admin avatar

   Kiinnostavia kohteita teillä tulossa taas. Toukokuu on kyllä huippuaikaa Euroopan kaupungeissa, kun on lämmin, muttei vielä liian kuuma kuljeskeluun. Harvemmin itsekään lyön lukkoon kovin pitkälle matkakohteita, mutta on kiva fiilistellä ja miettiä mihin haluaisi mennä. Syksy etenkin tuntuu vielä tosi kaukaiselta.Tykkään kuitenkin vähän miettiä etukäteen, niin osaan tarvittaessa napata edulliset lennot. Aika usein suunnitelmat ehtivät vuoden kuluessa muuttua ja lisää matkoja ilmestyy kuin varkain.

 3. Mari / Maailma kotina avatar
  Mari / Maailma kotina

  Siis pakko kysyä mitä teet työksesi, kun työmatkojen kohteet Madeira ja Färsaaret?!! Ihan ykköskohteet, etenkin Färsaaret

  1. admin avatar

   Olen töissä yliopistolla. Madeiralla olin henkilökuntavaihdossa ja Färsaarille menen osana johtajuuskoulutusta, jossa seminaarit on vuorotellen eri Pohjoismaissa. Tanska ystävällisesti kutsui meidät Färsaarille :). Yliopistoja on kyllä mainioissa kohteissa ja olen päässyt työmatkalla mm. Cataniassa oopperaesitykseen (taiteiden laitoksen opiskelijoiden järjestämä) ja Tessalonikissa arkeologin järjestämälle kaupunkikierrokselle, jossa todellakin historiaa piisasi.

 4. Anne | Elämää Nomadina avatar

  Kivoja matkasuunnitelmia ja hyviä kohdepohdintoja! Huhtikuun lyhyeksi reissuksi valitsisin noista varmaankin joko Madeiran (jossa en kyllä itse ole käynyt) tai Materan. Tai no, huhtikuu on kyllä mainio aika myös Maltalla käymiseen, ja neljä päivässä ehtii siellä jo melko paljon. Cappadocialle varaisin enemmän aikaa niin, että ehtisi käydä myös jossain muissa kohteessa Turkissa samalla reissulla. Meillä jatkuu tänäkin vuonna täysipäiväinen matkailu, alkuun Keniassa ja Tansaniassa, keväällä ja kesällä todennäköisesti lähinnä itäisessä Euroopassa. Syksyn osalta suunta on vielä avoin.

  1. admin avatar

   Täysipäiväinen reissailu on kyllä kadehdittavaa. Olen kyllä tosi onnellinen jo siitä, että meillä saa tästä vuodesta alkaen tehdä etätöitä Euroopan maista 30 vrk vuodessa. Ihan varmasti käytän sen edun. Tansaniassa olenkin ollut, mutta olisi kiva mennä uudelleen tervehtimään siellä asuvaa tuttua ja samalla safarille.

 5. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys avatar

  Vautsi, työmatka Färsaarille on kyllä ihan työmatkojen aatelia.

  Omien reissujen suunnista selvä on ainoastaan helmikuussa koittavat Malesia + Singapore. Kesälomat me pidetään aina 2 + 2 viikkoa ja vietetään tiiviisti matkustellen jossain päin Eurooppaa. Päätökset kohteista (varauksista puhumattakaan) tehdään yleensä aika myöhään, ehkä 1 kk ennen matkaa, joten ei vielä hajuakaan minne suunnataan. Ehkä road trip Ranskassa shampanjatiloja kiertäen tai sitten Skotlannin nummilla ja saarilla. Kreikan saarihyppely on tietysti aina vaihtoehtojen joukossa. 🙂 Huhtikuulle olisi kiva ottaa myös pieni reissuvapaa, varaslähtö kesään. Muutama yö tai miksei viikkokin jossain Suomea lämpimämmässä.

  1. admin avatar

   Oi, Malesia ja Singapore on kyllä kivat kohteet! Malesia kiinnostelisi uudelleenkin, kun siellä olin niinkin kauan kuin 21 vuotta sitten malesialaisen kaverini häissä KL:ssä. Vietettiin myös reilu viikko Penangilla ja käytiin siitä Lankawilla. Tykkäsin kovasti.

 6. Elina / elinanmatkalaukussa avatar

  Kivoja matkasuunnitelmia ja haaveita ja kiva kuulla, että joku muukin on miettinyt vuotta jo aika pitkälle. Täällä on tämän reissusuunnitelmat jo lyöty lukkoon (niistä lisää ensi viikolla) 🙂 Onpa upeaa, että pääset työmatkalle Färsaarille! Kävin siellä keväällä reissukuumeen Even kanssa ja ne maisemat jää kyllä mieleen! Mä justiin tällä viikolla heitin lapselle (6-v), että hänen pitäisi joskus päästä Nyciin joulun alla (kaikki jouluvalot ja jouluhössötykset amerikkalaisittain), mutta sellainen reissu ei oo vielä pitkiin aikoihin toteutumassa. Mutta teidän reissulle syksy olisi varmasti tosi hieno ajankohta Nycin reissulle!

  1. admin avatar

   Täytyy tulla ensi viikolla lukemaan reissusuunnitelmista.
   Meidän tyttö taas tänään intoili Nykistä ja laittoi mulle TikTokin, jossa on Gossip Girlin kohteet New Yorkiin. Niihin pitäisi kuulemma päästä ja shoppailemaan.

 7. Sari / matkalla lähelle tai kauas avatar

  Ihanaa on haaveilla matkoista! Tänä vuonna matkavuosi starttaa Etelä-Afrikasta.
  Bali on alkanut kiinnostaa minuakin. No kaikki aikanaan.

  1. admin avatar

   Etelä-Afrikka on minullakin haaveissa korkealla. Olisi kiva päästä sekä safareille että viinitiloille.

 8. Ne Tammelat avatar

  Kivoja matkasuunnitelmia! Färsaarille kannattaa ehdottomasti ottaa tutustumiskierros, meni kyllä meillä ainakin kiinnostavien ja erikoisten luontokohteiden TOP viiteen. Artikkeli tulee sieltä ihan tässä lähiviikkoina ulos ja kannattaa tsekata myös Reissukuume-blogin jutut sieltä.

  1. admin avatar

   Täytyy ehdottomasti tutustua sekä teidän, että Reissukuumeen juttuihin Färsaarista ennen sinne menoa. Puhuttiin jo suomalaisen kollegan kanssa, että joku tutustumiskierros haluttaisi ottaa ja nähdä upeaa luontoa ennen meidän seminaarin alkua.

 9. Cilla Maria Travel avatar

  Hyvät reissusuunnitelmat! Noista mainitsemistasi kohteista aikuisten lomareissulle omia suosikkejani ovat ehdottomasti Madeira ja Matera. Kappadokiassa minäkin haluaisin joskus käydä.

  Me lähdetään ens viikolla viiden maan omatoimiselle kiertomatkalle kohteina Marokko, Egypti, Qatar, Oman ja UAE. Syksylle on alustavasti kaavailtu joko Keski-Aasian tai Itä-Euroopan kiertomatkaa, mutta näitä ei ole vielä bookattu. Veljen pojat haluaisi käydä Tukholmassa, joten sinne saatetaan suunnata keväällä. Kesän olen töissä eli sille ajankohdalle ei ole suunnitelmia tiedossa.

  Hyvää matkavuotta 2024!

  1. admin avatar

   Varmasti mielenkiintoinen tuo kiertomatka. Marokkoa olen itsekin pitkään miettinyt. Mietin vähän josko tekisi Dubaista retken Omaniin, mutta luulen, ettei teinejä kiinnosta, niin täytyy mennä toisella kertaa. Itä-Euroopan kiertomatka on omallakin listalla, mutta alustavasti olen sitä ajatellut ensi vuodelle. Erityisesti kiinnostaa Balkanin maat, mutta käymättä on monta muutakin maata siellä suunnalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *