Matkavuosi 2022

Vuosi 2022 jää varmasti monelle mieleen vuotena, jolloin maailma avautui uudelleen. Omaan vuoteeni mahtui ilahduttavan monta matkaa. Matkaseura oli lähes joka matkalla erilainen ja viime vuodelta jäikin kokematta oikeastaan vain soolomatka. Ehkä tänä vuonna voisi taas olla sellaisen aika.

Porto ja Amsterdam

Huhtikuussa lähdettiin miehen kanssa kahdestaan kaupunkilomalle. Vietimme ensin päivän Amsterdamissa, kun olin vahingossa hyväksynyt lentoajan muutoksen, jossa välilasku Amsterdamissa oli 11 tuntia. Olimme Amsterdamissa jo aamusta ja ehdimme kuljeskella kaupungilla monen monta tuntia.

Portossa nautimme miehen kanssa kiireettömästä lomasta ilman sen suurempia suunnitelmia. Kävimme joka aamu syömässä runsaan aamiaisen jossain kaupungin monista kahviloista. Porto jäikin erityisesti mieleen juuri hyvistä aamiaisistaan. Majoutuimme vanhankaupungin sydämessä monien ravintoloiden läheisyydessä ja ihanien ruokapaikkojen löytäminen olikin helppoa, vaikka emme olleet etukäteen mitään selvitelleetkään. Portossa viehätti kovasti värikäs arkkitehtuuri ja korkeuserot. Tarkoitus olisi kirjoittaa vielä erikseen Porton monista näköalapaikoista.

Portosta kirjoitin blogiinkin täällä: Hurmaava Porto


Venetsia

Venetsia on yksi suosikkikohteistani. Oli ihana päästä toukokuussa kaupunkiin keskimmäisen lapsen kanssa kahdestaan, sillä hän arvostaa kauniita maisemia ja tunnelmallisia kujia. Aluksi sää oli sateinen, mutta kirkastui shortsikeliksi ja nautiskelimme auringosta Lidon hiekkarannalla ja Venetsian rantakaduilla jäätelöä syöden. Teini jaksoi kävellä kanssani kilometrikaupalla ympäri Venetsian pikkukujia, mutta ostimme myös päiväliput vaporettoon ja ajelimme pitkin kanaaleita ja kävimme myös Muranossa ja Buranossa.

Venetsian vinkkejä löytyy tästä kirjoituksesta Viisi vinkkiä Venetsiaan ja fiilistelin kaupunkia tässä jutussa Taianomainen Venetsia

Pariisi

Kesäkuussa suuntasin esikoisen kanssa Pariisiin juhlistamaan hänen peruskoulunsa päättymistä. Edellisestä Pariisin-visiitistäni oli ehtinyt vierähtää 12 vuotta ja siksi oli oikein kiva päästä pitkästä aikaa ranskalaistunnelmiin. Meidän hotelli oli Sorbonnen yliopiston liepeillä ja kuljeskelimmekin paljon latinalaisen korttelin ja Saint Germainin alueella. Kävimme ihastelemassa myös Eiffel-tornia ja Sacre Coeuriä ja Maraisin kujia. Esikoisen mielestä parasta oli kuitenkin viimeinen iltapäivä aurinkoisessa Luxembourgin puistossa lukemassa kirjaa, vaikka jouduin aika lailla houkuttelemaan, että hän suostui edes sinne lähtemään. Puistossa oli kuulemma kuitenkin mukava rento tunnelma paikallisten viettäessä siellä perjantai-iltaa, että esikoinen ei olisi malttanut lopettaa lukemista ja lähteä edes syömään.

Visby

Elokuun alussa teimme kaksi risteilyä, joista ensimmäinen oli Visbyn saarelle ja jälkimmäinen Maarianhaminaan. Meidän piti mennä Visbyyn jo vuotta aikaisemmin, mutta silloin Viking Line joutui muuttamaan risteilykohteen Visbystä Kotkaan, kun Ruotsi ei koronan vuoksi ottanut risteilijoitä vastaan. Nyt pääsimme TallinkSiljalla Visbyyn, joka olikin aivan hurmaava kesäkaupunki. Päivään mahtui hurja määrä askelia ja useampi jäätelö. Kävimme testaamassa rantakadun jäätelöbaarin, jossa makuja taisi olla päälle 300.

Rooma

Syyskuussa oli kuopuksen vuoro ja hän valitsi kohteekseensa Rooman, sillä hän rakastaa jäätelöä ja pastaa. Niitä molempia hän nautiskelikin ikuisessa kaupungissa monen monta kertaa. Ei voi sanoa kyllästymiseen saakka, sillä hän ei todellakaan kyllästynyt, vaan viimeiseksi ennen Terminin junalle lähtöä, piti vielä hakea gelatoa suosikiksi nousseesta Gunther Gelatosta. Vaikka tytär ei lähtenyt Roomaan nähtävyyksien perässä, niin hän halusi silti käydä Colosseumissa ja Pantheonissa. To do -listalla korkealla sen sijaan oli Largo di Torre Argentinan kissat ja niitä oltiinkin silittelemässä kahdesti.

Poznan

Vuoden yllättäjäksi nousi syysloman reissukohde Puolan Poznanissa. Hetken mielijohtessa viime tippaan ostettu matka oli lasten mielestä ihan huippu. Meille sattui vieläpä mielettömät hienot syyssäät yli 20 asteen lämpötiloineen. Poznanissa teinien mieleen oli erityisesti kahvilat sekä useat kauppakeskukset shoppailumahdollisuuksineen. Äitiä ei ollenkaan harmittanut kaupungin edullinen hintataso, vaikka ilmeisesti sielläkin oli hinnat nousseet kovasti edelliskeväästä. Kaupunki oli oikein sievä värikkäinen taloineen, vaikka keskusaukio olikin remontissa. Kävimme myös Royal Palacen tornissa ihailemassa näkymiä yli koko kaupungin. Poznanista on tarkoitus kirjoittaa blogijuttu.


Bryssel

Vuoteen mahtui pari työmatkaakin pitkästä aikaa ja niistä yksi ulkomaille, kun suuntasimme Brysseliin pienellä delegaatiolla tutustumaan EU:n koulutus- ja TKI-politiikkaan. Helsinki EU-office oli järjestänyt meille käyntejä useassa komissiossa ja perehdyttivät meidät ajankohtaisiin aiheisiin. Kolmipäiväinen reissu oli erittäin tiivis työlounaineen- ja illallisineen ja kaupunkiä ehdimme nähdä lähinnä kävellessämme komissiosta toiseen. Ennen lentokentälle lähtöä meille jäi tunti luppoaikaa ja kävelimme parin kollegan kanssa ihastelemaan vanhaa kauppakujaa.

Muita reissuja

Vuoteen 2022 mahtui myös heti tammikuun alkuun risteily Tukholmaan esikoisen kanssa. Helmikuussa koulujen talvilomalla teimme kahden yön junamatkan Turkuun ja tykästyimme Seurahuone-hotelliin. Keväällä vietin kaikkien lasten kanssa kahdestaan staycation-lomaa Helsingissä ja miehenkin kanssa kävimme kaksin keskustassa hotellilomalla. Kesällä ohjelmassa oli enimmäkseen Suomi-matkailua, kun vuokrasimme Repovedeltä mökin ja kävimme eri luontopoluilla. Muuten olimme kesälomalla paljolti kotosalla ja nautimme upeista kesäsäistä pyöräillen ja hengaillen Munkkiniemen ja Mustikkamaan rannoilla ja Kallion kahviloissa enimmäkseen miehen kanssa kahdestaan, kun teinit tekivät omia juttujaan. Heinäkuussa teimme äitini kanssa kahdestaan retkeilyautoreissun Hankoon ja Tammisaareen. Heinäkuun lopussa vietimme miehen kanssa 16-vuotishääpäivää Torronsuolla patikoiden. Syksyllä työmatkojen lisäksi kävin miehen kanssa testaamassa uuden Mestari-hotellin, jonka aamupala ihastutti.

Suunnitelmia vuodelle 2023

Aloitimme uuden vuoden lähtemällä heti vuoden ensimmäisenä päivänä risteilylle Tukholmaan lasten kanssa. Vuoden isoa matkaa ei tarvitsekaan kauan odotella, sillä viiden viikon kuluttua suuntaamme Malediiveille. Muita suunnitelmia ei vielä tälle vuodelle ole. Haaveilen kuitenkin mahdollisesti sooloreissusta Kroatiaan ehkä toukokuussa ja syyskuussa olisi kiva tehdä kaupunkiloma Eurooppaan. Kesäloma on vielä ihan auki ja tuntuu, että sinne on perheenjäsenillä aika erilaisia toiveita. Itse tykkäisin lähteä junalla vaikka Bretageen. Saa nähdä millaiseen ratkaisuun päädytään. Mitä sinulla on suunnitelmissa tälle vuodelle?


Posted

in

,

by

Comments

3 vastausta artikkeliin “Matkavuosi 2022”

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar

  Tässä olikin useampia paikkoja, joissa haluaisin päästä käymään. Portugalissa olen käynyt vain Lissabonissa, mutta Portossa haluaisin käydä myös. Italiassa olen käynyt useammassa paikassa, mutta Venetsia on vielä käymättä. Ajankohta sinne on kuitenkin hyvä miettiä tarkoin. Ja vielä Pariisikin on sellainen, että se oli nyt kevättalvella harkinnassa, mutta päädyttiin Krakovaan.

  Myös ensi vuosi kuulostaa kivalta, olimme itsekin viime vuonna Malediiveilla, upea paikka. Meillä on tänä vuonna varattuna vasta reissut Vuokattiin ja Krakovaan. Suunnitteilla on myös pidempi reissu Poihjois-Amerikkaan.

  1. Christa avatar

   Minusta toukokuun alku oli oikein hyvä ajankohta Venetsialle. Lämpötilat riittivät ulkona syömiseen, mutta ei ollut liian kuuma kävellä kaupungilla. Olen ollut myös huhtikuussa ja heinäkuussa ja niistä huhtikuu oli vähän viileä ja sateinen, heinäkuu tuskaisen kuuma. Turisteja oli joka reissulla aika saman verran, mutta sivukaduilla oli väljää.

   Pidempi reissu Pohjois-Amerikkaan kuulostaa tosi kivalta. Sellaisesta haaveilen kyllä itsekin.

 2. Kthetraveller avatar
  Kthetraveller

  Iik! Sä olet siis pian suuntaamassa Malediiveille. Voi sua onnellista. Upeita matkoja ollut sulla ja ehkä täytyis antaa toinen mahdollisuus tolle Venetsialle. Viimeks kun kävin siellä, kannettiin painavia Emmaljungia kanavien yli. Hirvee helle ja hiki lensi. Hankittiin pikkasen nopiaan sen jälkeen matkarattaat 😂 Ei siis ihan parhaita muistoja sieltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *