Viisi vinkkiä Venetsiaan

Olimme kuukausi sitten ihanan keväisessä Venetsiassa ja edelleen päivittäin palaan mielessäni kaupungin tunnelmallisille kaduille. Tämä oli kolmas käyntini Venetsiassa ja silti viidessä päivässä löytyi paljon sellaistakin tekemistä, joita ei aikaisemmilla matkoilla ollut vielä tehnyt.  Edellisen matkani jälkeen kirjoitin Venetsian hiteistä ja hudeista. Olen noista näin kolmen vuoden jälkeen ihan samaa mieltä. Tällä kertaa muuten Libreria Aqua Altalla oli vielä enemmän ihmisiä ainakin päätellen siitä, että kirjakaupan ulkopuolella oli pitkä jono, kun viimeksi pääsi kauppaan sisälle ihan jonottamatta. Tämänkertainen seuralaiseni, 14-vuotias poikamme, sanoi että parasta oli se, kun seitsemältä aamulla kuljimme hiljaisen kaupungin läpi, näimme paikallisen aamutoimissaan ja ihastelimme autiota San Marcoa ja Huokausten siltaa. Äitinsä poika :). Suosittelin tuota aamuista kaupunkia jo edellisessä listassani, joten tässä nyt viisi muuta vinkkiä Venetsiaan, joista olimme pojan kanssa molemmat sitä mieltä, että nämä kannattaa Venetsiassa kokea.

1. Zattere

Zattereksi kutsutaan pitkää kävelykatua Dorsoduron sestieressä, Giudeccan kanaalin varrella. Tällä tunnelmallisella rantakadulla on useita ravintoloita ja kahviloita sekä meidän mielestä Venetsian paras jäätelöbaari Gelateria Nico. Me haimme Nicolta kolmen pallon jäätelöpikarit kolmesti, koska se vain oli niin hyvää. Ja ne kolme palloa maksoivat vain 3,50€. Jäätelöä oli mukava syödä kanaalin varrella istuskellessa ja katsellessa vastapäistä Giudeccan saarta. Viikonloppuisin Zatterella kulkee perheitä nauttimassa kauniista säästä ja kiireettömyydestä. Zatteren kärjessä on tunnettu Basilica Santa Maria della Salute , joka näkyy Accademian sillalta. Kirkon pihalta on hieno näkymä San Marcolle. Vastakkaisessa päässä Zatterea on gondoloveistämöitä, joiden työntekoa on mielenkiintoista seurata samalla kun hakee viereisistä osterioista lasin Aperol Spriziä ja cicchettejä.

2. Fondaco dei Tedeschin kattoterassi

Fondaco dei tedeschi on tavaratalo aivan Rialton vieressä. Itse tavaratalokin on  hieno merkkituotteineen, mutta parasta siellä on näkymät kattoterassilta Canal Grandelle ja yli koko Venetsian. Kattoterassille pääsee 30 ihmistä kerrallaan vartiksi. Suosittelen varaamaan ajan etukäteen sillä ainakin meidän siellä käydessä käännytettiin pois kaikki, joilla ei varausta ollut, koska ajat olivat aivan täynnä. Liput eivät maksa mitään. Kaikilta tarkistettiin varaus ennen kuin ryhmä päästettiin ihailemaan maisemia. Voit varata ajan täällä: https://www.dfs.com/en/venice/service/rooftop-terrace. Kannattaa muuten miettiä mihin aikaan kattoterassille menee, mikäli haluaa kauniin valon kuvilleen. Minä en ajatellut sen enempää ja klo 17.30 aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta täysin silmiin ja suoraan kameraan.

3. Päivälippu vaporettoon

Hehkutin edellisessä kirjoituksessani, kuinka parasta Venetsiassa on kuljeskella ympäriinsä. Kävellen näkeekin Venetsiaa kaikista parhaiten. Siksi ei viimeksi matkannut vaporetolla kuin Buranoon ja takaisin.  Tällä kertaa kolme ensimmäistä päivää kävelimme pitkin poikin pääsaarta ja neljäntenä ostimme pojan kanssa 48 h liput vaporettoon ja se olikin todella kätevää. Yksi kertalippu maksaa 7,50€, mutta 24 h lippu 21€, 48 h lippu 30€, 72 h 40€. Lippu kelpaa kaikissa vaporetoissa eli myös niissä, joilla voi mennä Lidoon, Buranoon, Muranoon, Torcelloon jne. Vaporetto nro 1 sopii sight-seeing-ajelulle, sillä se pysähtyy Canal Granden kaikilla pysäkeillä ja niitä on tiheästi molemmin puolin kanaalia. Kyydissä pääsee parhaiten ihailemaan kanaalin varrella olevien upeiden palazzojen julkisivuja. Me reissasimme yhtenä päivänä Lidoon sekä muutamalla satunnaisella vaporetolla pitkin pääsaarta ja toisena päivänä kävimme Buranossa ja Muranossa. Jos mielii Buranoon sesonkiaikana, niin kannattaa mennä Fontamente Novelta ja palata ennen ruuhkia eli viimeistään kahden, kolmen aikaan. Muuten voi käydä niin, ettei mahdu ensimmäiseen tai välttämättä toiseenkaan vaporettoon.

 

 

4. Sant Elenalta Riva dei Schiavonille

Vaporetolla pääsee kätevästi myös Castellon sestieren itäkärkeen Sant Elenalle. Siellä on iso puisto, jossa paikalliset lenkkeilevät ja lapset pelaavat pallopelejä. Puiston rauhasta on kiva lähteä kävelemään ensin Giardini Biennalen ja Riva dei Sette Martirin rantakatua suositulle Riva dei Schiavonille. Rantakadulta on hienot näkymät Venetsian kaupunkiin, San Marcon tornille ja Basilica Santa Maria della Salutelle.

5. Auringonlasku Rialtolla

Hienoimmat paikat seurata aurinkonlaskua Venetsiassa ovat mielestäni Riaton tai Accademian silta. Tällä kertaa olimme Rialton sillalla. Rialtolla on aamuvarhaista lukuunottamatta aina paljon turisteja. Auringonlaskun aika ei ole poikkeus. Päätimme silti mennä katsomaan illan pimenemistä sillalle ja saimme itsemme hilattua kaiteen viereen luonnon näytelmää seuramaan. Vieressämme vaihtui poseerausväki tiheään, mutta me pysyimme paikallamme. Valitettavasti auringonlasku ei ollut sinä iltana värikäs, mutta kokemus oli silti hieno. Poika kuvasi time lapse-videota ja siinä näkyy todella hienosti illan pimeneminen ja veneiden ajelu pitkin kanaalia.


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Viisi vinkkiä Venetsiaan”

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar

    Tässä oli kivoja vinkkejä ainakin tällaiselle, joka ei ole käynyt Venetsiassa. Täytyykin laittaa tästä useampi juttu ylös. Nuo auringonlaskukuvat ovat muuten upeita! Onkohan Venetsiassa jotain hyvää paikkaa, josta voisi katsella myös auringonnousua? Olen innostunut viime aikoina erityisesti auringonnousuista.

    1. Christa avatar

      Viime Venetsian matkalla olin katsomassa auringonnousua San Marcon aukiolla ja se oli kyllä todella hieno paikka auringonnousuun, sillä valo siivilöityi ihanasti Dogen palatsin pylväiden läpi. Nyt ei jaksettu nousta niin aikaisin, sillä aurinko nousi jo viiden aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *