3 + 1 hotellisuositusta New Yorkiin

New Yorkissa on hotellitarjontaa joka lähtöön. Siksi hotellin valinta voikin johtaa päiväkausien surffailuun, kuten meillä. Päädyimme lopulta vaihtamaan hotellia kahden yön välein, sillä halusimme nähdä eri alueita ja usein tulee käveltyä paljon hotellin ympärillä. Useamman hotellin taktiikalla pystyimme myös minimoimaan kulkuneuvoilla paikasta toiseen siirtymiseen käytetyn ajan. Matkustimme pelkillä käsimatkatavaroilla, joiden siirtämisessä hotellista toiseen ei ollut vaivaa. Kahden yön etapit sopivat meille erinomaisesti ja varmaan jatkossakin teemme samoin isoissa kaupungeissa.

New Yorkin hotellit ovat kalliita, mutta hinnat vaihtelevat myös aika paljon ajankohdan mukaan. Meidän hotellit olivat keskihintaisia. Kahdessa hotellissa (William Vale ja CitizenM) otin meille paremman tason huoneen näköalalla ja lisähinta oli kyllä todellakin näköalojen arvoinen. Kaikissa hotelleissamme oli myös kattoterassi näköaloilla.

Tässä hotellit suosikkijärjestyksessä:

 1. William Vale

Upea William Vale sijaitsee Brooklynin trendikkäässä Williamsburgissa. Me ihastuimme hotelliin ja sen näköaloihin välittömästi. Tämän upeampia näkymiä Manhattanin skylineen ei varmasti löydy mistään. Meillä oli Gotham King -huone omalla parvekkeella ja panoraamanäkymillä Manhattanille. Huone on kivasti sisustettu ja newyorkilaiseksi hotellihuoneeksi tilava. Sänky oli todella mukava ja leveä. En keksi huoneesta ja hotellista mitään huonoa sanottavaa. Auringonnousu hotellin kattoterassilta ihasteltuna oli ikimuistoinen kokemus. William Vale oli reissun kallein hotelli, mutta myös ehdottomasti upein. Tänne on päästävä uudelleen.

Hotellin lähellä on paljon kivoja ravintoloita ja kahviloita sekä ihana Domino Park. Williamsburgista pääsee Manhattanille metrolla kätevästi ja nopeasti. Kirjoitan myöhemmin oman jutun Williamsburgista, josta tuli meidän suosikkialueemme New Yorkissa.

2. CitizenM Bowery

Varasin CitizenM Boweryn vain vähän ennen matkaamme, sillä olin alunperin ajatellut viimeisen hotellin sijaintia SoHoon enkä lower East Sidelle. Maisemahuone kuitenkin houkutteli vaihtamaan hotellivarauksen Arlo SoHosta Citizeniin, eikä kyllä kaduttanut ollenkaan. Otin huoneen panoraamanäköalalla ja sen me saimmekin. Huone oli hyvin kompakti, mutta hyvin suunniteltu, eikä tuntunut yhtään ahtaalta. Valtava king-sänky oli ihan supermukava ja tykkäsimme kovasti siitä, että sänky oli ihan ikkunan edessä. Huoneessa pystyi iPadilla vaihtamaan eri moodeihin, jolloin valot, musiikki ja verhot mukautettiin moodin mukaan. Citizenin kattoterassilta oli hienot näkymät joka puolelle Manhattania. Pohjakerroksessa oli viihtyisä oleskelualue sohvaryhmineen ja ravintoloineen. Tässä hotellissa oli erinomainen hinta-laatusuhde.

CitizenM:n sijainti Lower Manhattanilla oli kätevä ja kävelymatkan päässä oli mm. Little Italyn ja Chinatownin ravintolat sekä Soho. Kävelimme tältä hotellilta myös Willimsburgin sillan yli Domino Parkiin. Lähellä oli useita metroasemia ja JFK:n lentokentälle pääsi yhdellä metrolla ja airTrainilla kätevästi. CitizenM:n kaltaisia trendikkäitä, mutta kohtuuhintaisia hotelleja pienillä huoneilla on New Yorkissa useita mm. Arlo-hotellit, Pod-hotellit, Yotel, Sister, Roxy-hotellit.

3. Pod39

Pod39 sijaitsee nimensä mukaisesti 39. kadulla, lähellä mm.  New York Public Librarya, Bryant Parkia ja Grand Central Stationia. Me haimme aamupalan lähellä olevista kahviloista ja söimme Bryan Parkissa ja vietimme muutenkin siellä paljon aikaa. Podissa meillä oli hotellin vaatimattomin huone: 8m2 koppi kerrossängyllä. Valinta oli ihan tietoinen ja tarkoitus oli vähän tasapainottaa budjettia. Huone oli kieltämättä ahdas ja vielä pimeäkin. Mutta sänky oli mukava, kylpyhuone moderni ja siisti (mutta kirkkaat lasiovet huoneeseen aika kääk) ja sängystä oli näköala Empire State Buildingiin. Hinta-laatusuhde hotellilla oli hyvä ja tukikohdaksi midtownin tutkimiseen hotelli on erinomainen. Podin kattoterassi vaikutti olevan suosittu hengailupaikka hotellin ulkopuolisillekin. Myös Podissa oli kiva oleskelutila ensimmäisessä kerroksessa.

+ 1 Hampton Inn Brooklyn

Hampton Inn Brooklyn ei ollut meidän suosikki, mutta ei huonokaan. Sen sijanti Brooklynissä lähellä Brooklyn Bridgen kävelysillan alkua ja kävelymatkan päässä Dumbosta oli toki kätevä. Kävimme tästä hotellista käsin myös Coney Islandilla ja Prospect parkissa, joihin oli huomattavasti lyhyempi matka kuin Manhattanilta olisi ollut. Hotelli on kuitenkin todella vilkasliikenteisten teiden risteyksessä ja meteli huoneeseen on melkoinen. Huoneet olivat ihan kivasti sisustettuja, mutta kokolattiamatto kulunut, samoin kylpyhuone. Tämä oli ainoa hotelli, johon kuului aamupala. Aamupalatarjonta oli ihan ok eli aika perusbuffet, mutta aamiainen tarjoiltiin kertakäyttöastioista ja moni tuote oli yksittäispakattu. Hinta ja laatu eivät muihin hotelleihin verrattuna ihan kohdanneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “3 + 1 hotellisuositusta New Yorkiin”

 1. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Tuo ensimmäinen hotelli on upea! Täytyy ehdottomasti kirjata nämä ylös, kun alkaa New Yorkin majoituksia katsella. Majoitusten varaamiseen ainakin itselläni kuluu aina eniten aikaa. Rakastan, kun huoneesta on hyvät näköalat. Vaikka ei huoneessa niin paljon tule aikaa vietettyä, on kuitenkin ihanaa nauttia maisemista myös rauhassa omassa huoneessa 🙂

  1. Christa avatar

   Joo, minäkin rakastan hotelleja, joista on hienot näkymät. Kaikissa paikoissa ei ole näkymiä, joita katsella, mutta etenkin tällaisessa aikassa kuin New York haluaakin vähän panostaa niihin näkymiin. Nwe Yorkissa on sisäänpääsymaksu upeisiin kattoterassibaareihin, niin miksi ei samalla yöpyisi hotellissa, jonka kattoterassia voi käyttää maksutta?

 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar

  Minkä hintaisia nuo mainitsemasi hotellit olivat?

  1. Christa avatar

   Hotellien hinnat vaihtelevat paljon riippuen sesongista. Meidän matkan aikana (syys-lokakuun vaihde) William Vale maksoi n. 420$/yö (Gotham King-huone), CitizenM 220€/yö (King huone näköalalla), Pod39 170€/yö (edullisin huone kerrossängyllä) ja Hamptons Inn 290€/yö (perushuone, sis. aamupalan).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *