Upeiden maisemien Parga

Värikkäitä taloja jyrkässä rinteessä, kapeita kujia, joita reunustaa upeasti kukkivat kasvit, pienten ravintoloiden reunustama rantakatu, turkoosi Joonianmeri. Siinä Parga pähkinänkuoressa. Toukokuinen Parga oli lumoava. Varsinainen turistikausi ei ollut vielä alkanut, vaan ravintoloissa oli tilaa ja rannat puolityhjiä. Paikalliselämä oli näkyvästi läsnä: miehiä kalastamassa laiturilta tai rannan kivikossa, lapset leikkimässä koulun pihalla, isoäidit katsomassa pienempien lasten perään rantakadulla, vanhukset istuskelemassa talojensa edustalla tuoleissaan. Aamuisin herättiin kukkojen kiekumiseen ja lampaita laidunsi ihan kaupungin viereisillä rinteillä.

Pargan kaupunki muodostuu kahdesta amfiteatterin muotoisesta lahdesta, joista toisessa on kaupungin uimaranta Krioneri. Molempia lahtia reunustaa rantakatu, jonka varrella on lukuisia ravintoloita. Kaikista on upeat näköalat merelle ja osasta rinteeseen kohoavaan kaupunkiin ja venetsialaiseen linnoitukseen. Näistä maisemista ei viikon aikana saanut kyllikseen. Kävimme useassa ravintolassa ja kaikissa ruoka oli hyvää. Kreikkalaiseen tapaan useimmat ravintolat ovat perheiden ylläpitämiä ja niissä tarjoiltiin kotitekoista ruokaa: erilaisia täytettyjä vihanneksia, moussakaa, stifadoa, mezeja ja souvlakia. Toki tarjolla oli myös perinteisiä turistiruokiakin eli pizzaa, pastaa, hampurilaisia. Pieniä gyros-paikkoja oli useita ja niissä sai gyroksen kahdella eurolla.

Eniten ihastuimme Pargassa mielettömiin maisemiin. Meidän hotelli sijaitsi rinteessä, 600m rantakadulta,  pienen hautausmaan yläpuolella. Parvekkeelta oli hieno maisema lahdille. Kiipesimme myös kaikille muille mahdollisille näköalapaikoille. Eri puolilta kukkulaa näki aina uuden puolen tästä viehättävästä kaupungista.

Näkymä meidän hotellilta

Harmi, että kuvat muuttuvat aina vähän epätarkaksi, kun siirrän ne tänne blogiin, mutta kyllä näistäkin varmaan näkee kuinka kaunista Pargassa on. Kannattaa  ehdottomasti vähän kivuta rantakadulta ylemmäksi, jotta näkee Pargan koko komeudessaan. Parga ei ole mielestäni ihan tyypillinen kreikkalainen kylä, vaan muistuttaa enemmän Italiaa tai Kroatiaa. Parga kohteena sopii maisemanautiskelijoille, joita ei haittaa suppeat ostosmahdollisuudet tai  hiljainen yöelämä. Meille oli vain plussaa, ettei tämä paikka ollut turisteille tehty huvittelupaikka, vaan aito pikkukaupunki. Tekemistä riitti hyvin viikoksi (ja olisi riittänyt pidempäänkin), mutta siitä lisää erillisessa postauksessa. Olin siis reissussa kahdestaan äitini kanssa ja molemmat tykästyttiin Pargaan. Äiti niin paljon, että haluaisi tulla uudelleen isän kanssa. Minäkin voisin kyllä hyvin tulla uudestaan Pargaan ja lähteä tutkimaan todella upean näköistä rannikkoa enemmänkin. Toukokuu ajankohtana oli meille täydellinen, kun emme tulleet viettämään rantalomaa. Ensimmäisenä päivänä satoi aamupäivän ajan, mutta muuten oli puolipilvistä ja noin 20c.

Oletko käynyt Pargassa? Oliko se sinulle liian hiljainen vai ihastuitko kuten me?


Posted

in

by

Tags:

Comments

32 vastausta artikkeliin “Upeiden maisemien Parga”

 1. Susanna avatar

  Hieno kohde näyttää kyllä käymisen arvoiselta!

  1. Christa avatar

   Sitä Parga todellakin on.

 2. Mari avatar

  Onpa kaunista. Jos joskus lähden elämässäni etelän lomalle, on se varmaan joku tällainen paikka. Vielä en ole asiasta ollut innostunut. Mutta kieltämättä kreikkalainen ruoka ja nuo värit kiehtovat!

  1. Christa avatar

   Parga voisi olla erinomainen kohde ensimmäiselle etelänlomalle. Se on minusta paljon viehättävämpi ja aidompi kuin vaikka Kreikan saarten perus turistikohteet. Ja Pargassa on muutakin nähtävää kuin ranta.

 3. Mirva / Albanianlomakodit.com avatar
  Mirva / Albanianlomakodit.com

  Ompas sievä pikku kaupunki! Kauniita kuvia ja muissa pienemmissä Kreikan kohteessa ollessani voin vain kuvitella tunnelmaa 🙂

  1. Christa avatar

   Mantereelta varmaan löytyy muitakin tällaisia ihania kohteita. Minusta olisikin kiva joskus kierrellä enemmänkin Kreikan rannikkoa.

 4. Maija avatar
  Maija

  Olen käynyt kerran ja tykkäsin kovasti. Ajankohta oli lokakuun alku ja just passeli sää sattui; aurinkoa saattoi ottaa joka päivä ja illalla vaan ohutta pitkähihaista päälle. Ihanan rauhallista oli! Ja hyvää ruokaa. Kannattaa suunnata retkelle Megalo Meteoralle, siellä myös huikeat maisemat.

  1. Christa avatar

   Mietittiinkin, että lokakuun alku olisi varmaan myös ihan täydellistä aikaa Pargassa lomailuun. Käytiin Meteoralla ja se oli kyllä viikon kohokohta. Aika ällistyttävä paikka!

 5. Jenna avatar

  Oi, upealta näyttää! Heinäkuun lopussa olen itse menossa tuonne, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita. 🙂

  1. Christa avatar

   Heinäkuun lopussa on varmaankin paljon vilkkaampaa. Ilmeisesti suosituimpiin ravintoloihin pitää jopa varata pöytä, jos ei halua jonottaa. Olen tosiaan kirjoittamassa vielä vinkkejä tekemisiin tuolla Pargan alueella ja erikseen vielä juttua myös Meteorasta ja Albaniasta, joihin on helppo tehdä päiväretkiä.

 6. Piyya avatar
  Piyya

  Oi miten ihanan tuttuja maisemia. Siitä on kyllä jo aikaa kun siellä kävin, Anitta ei niin kauaa että kaikki olisi muuttunut. Pargaa oli hehkutettu minulle nin paljon ennen lähtöäni, että ihan kun se ei olisi täyttänyt kaikkia odotuksia silloin. Nyt voisin hyvin lähteä uudestaan ja uskoisin viihtyväni vallan mainiosti.

  1. Christa avatar

   Minä taas en ollut kuullut Pargasta juuri mitään ennen lähtöämme. Olin vain itse bongannut jostain upeita kuvia ja siksi olin halunnut tuonne mennä. Vähän varauksella suhtauduin siihen, ett’ä Pargaan tehdään paljon seuramatkoja. Olin yllättynyt sitten siitä, ettei Parga ollut ihan perusturistikohde, kuten helposti sellaiset paikat, jonne järjestetään seuramatkoja.

 7. Raija Åkerblom avatar
  Raija Åkerblom

  Hieno kylä. Sopivan rauhallinen ainakin alku- ja loppukaudesta. Mahdollisuus kiinnostaviin retkiin lähialueille. Joka vuosi täytyy päästä Pargaan,joskus jopa kahdesti.

  1. Christa avatar

   Voin hyvin ymmärtää teitä, jotka käytte Pargassa säännöllisesti. Jotain lumoavaa oli kyllä tunnelmassa ja ainakin tämän alkukauden paikallisessa arjessa.

 8. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Parga kuuluu ehdottomasti omalle matkojen haavelistalle! Maisemat on kyllä upeat <3

  1. Christa avatar

   Upeiden maisemien lisäksi Pargan plussa on muuten myös se, että sinne on edullista matkustaa pakettimatkoilla. Omatoimisesti kalliimpaa, kun suoria lentoja ei taida tuonne Prevezaan olla.

 9. Sari / matkalla lähelle tai kauas avatar

  Parga on käynyt mielessämme mutta aina päädytty johonkin muuhun vaihtoehtoon. Nyt lisään sen listalle, jotta jossain vaiheessa sinne päätyisimme. En kyllä huomannut kuvissa mitään huonoa. Hyviä ja hienoja ne ovat!
  Onkohan kaikki tuon puolen rannikkokylät ja saaret italialais-/kroatialaistyylisiä? Olimme jokunen vuosi sitten Korfulla ja sekin oli hyvin italialainen.

  1. Christa avatar

   Minullakin oli Parga sellaisena ehkä kohteena, jonne vain jäi lähtemättä. Nyt satuin bongaamaan todella edullisen matkan, niin päädyimme tuonne puolivahingossa. Täytti kyllä kaikki odotukset.
   Korfuhan näkyy Pargasta ja sinne olisi päässyt päiväkäynnille. Nuo rannikon kylät ovat olleet Venetsian vallan alla, kuten Kroatiakin ja siksi niissä varmaan näkyy italialaistyyli.

 10. Emma avatar

  Tää ois niin mun paikka: nautin nimenomaan maisemista, väreistä ja ruuasta, kun taas shoppailu- tai huvittelumahdollisuuksia en juuri kaipaa. Koitan juuri kyttäillä saisinko vielä kesäkuulle halvan äkkilähdön Kreikkaan, pidän sormet ristissä että löytyisi matka Pargaan!

  1. Christa avatar

   Noilla kriteereillä Parga olisi kyllä just eikä melkein! Pargaan taitaa aika usein löytyä äkkilähtöjä edullisesti. Hotellin siellä ovat enimmäkseen pieniä huoneistohotelleja, jotka ehkä eivät niin vaativampaa matkailijaa houkuttele. Meille riitti hyvin kolmen tähden tilava yksiö.

 11. Sonja | FIFTYFIFTY avatar

  Parga ei ole tuttu, ja hetken tosiaan mietin, oliko se Italiassa vai missä! 😀 Kuvat jotenkin henkivät Italiaa, kuten paikasta sanoitkin. Vaikuttaa kyllä tosi kivalta paikalta. Tuo vesi on kyllä niin lumoavan väristä, aivan kuten Zakynthoksellakin. Mutta me olimme siellä heinäkuussa, jolloin porukkaa oli ihan liikaa, toukokuu vaikuttaa oikein soivalta ajankohdalta vierailla Kreikassa.

  1. Christa avatar

   Olen katsonutkin, että Zakynthoksella on upean värinen vesi ja niin tosiaan myös tuolla Pargassa. Jos vesi olisi ollut lämpimpää niin olisi voinut mennä taksiveneellä jonnekin pikkupoukamaan, joita tuolla oli lähellä ilmeisesti useita.

 12. Katja avatar

  Itse en ole käynyt mutta entinen poikaystävä kävi seurusteluaikanamme tuola siskonsa kanssa ja ihastui ikihyviksi!
  Kuvien perusteella osa kauneudesta toki välittyy, vaikka varmasti vielä paljon upeampaa kokea nuo paikat itse.

  1. Christa avatar

   Aika moni Pargassa käynyt on tainut ihastua.Tietysti paikan päällä maisemat ovat vielä upeammat kuin näissä kuvissa.

 13. Anu/ Matkataan Mutkitellen avatar

  Onpa ihanan oloinen kohde. Kuvistasi hehkuu aito välimerellinen tunnelma. Itse olen vähän välttänyt Kreikassa reissaamista, paitsi pari pakollista työmatkaa on sinne tullut tehtyä, juurikin liian turistimäärän ja bilemeiningin pelossa. Tämä voisi olla paikka, missä viihtyisin.

  1. Christa avatar

   Olen käynyt Kreikan mantereella nyt kolmessa kohteessa ja ne ovat kyllä paljon enemmän omaan mieleen kuin saaret. Varmasti on aidompiakin saaria, mutta nuo saaret joihin Suomestakin tehdään matkoja ovat kyllä enemmän biletystä ja turistimeininkiä. Pargassakin turisteja oli, mutta tunnelma oli toisenlainen.

 14. Annemaria/Samppanjaa muovimukista avatar
  Annemaria/Samppanjaa muovimukista

  Näistä ihanista kuvia huokuu juuri se Kreikka, johon olen aikoinani rakastunut. Rupesin miettimään, että siitä on ikuisuus, kun olen viimeksi Kreikassa käynyt. Asia kaipaisi korjaamista ja Parga näyttäisi tähän täydelliseltä kohteelta 🙂

  1. Christa avatar

   Parga on kyllä oivallinen kohde maarakkaussuhteen uudistamiseen, kunhan välttää pahinta turistikautta.

 15. Janne avatar
  Janne

  Vielä kolme yötä lähtöön. Näitä kuvia kun katselee sitä alkaa epäillä, tuleeko takaisin lainkaan!

  1. Christa avatar

   Sinä onnellinen, kun pääset Pargaan. Nyt siellä onkin jo ihan rantakelit. Parga nousi kyllä itsellä ihan Kreikan suosikkikohteeksi. Hauskaa matkaa!

 16. Leena avatar
  Leena

  Pargassa viehättää kovasti tuo värikylläisyys. Tuo pikkukaupunki on lumonnut minut täysin. Sinne on päästävä joka vuosi.

  1. Christa avatar

   Minäkin haaveilen palaavani vielä Pargaan. Juuri tuo värikkyys viehättää ja samoin kirkas meri ja kapeat kadut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *