Fulidhoo – Malediivit aidoimmillaan

Fulidhoo edustaa minulle Malediiveijä aidoimmillaan – kiireetöntä ja pyytetöntä elämänmenoa. Kirjoitinkin tunnelmani tyypillisestä päivästä Fulidhoolla täällä. Me vietimme Vaavu-atollilla sijaitsevalla Fulidhoolla kuusi yötä ja tuossa ajassa saari pääsi jotenkin ihon alle. Siellä ei ollut paikallissaarten kaunein bikiniranta, kuten Gulhilla tai ravintolavalikoimaa ja viihdykettä Maafushin lailla tai ystävällisimmät tapaamamme ihmiset, kuten Rashdoolla eikä siellä voinut kulkea pitkillä paikallisrannoilla bikineissä, kuten Ukulhasilla. Fulidhoon viehätys perustui sen pienuuteen ja aitouteen. Täällä oli kaikista vähiten turisteja, vaikka guest houseja on kahdeksan. Ravintoloita löytyy saarelta kaksi ja ne ovat täysin paikallisten ravintoloita, ei turisteille tehtyjä. Turismi on tällä saarella hyvin lapsenkengissä ja se onkin Fulidhoon viehätys.

Fulidhoo

Fulidhoolla on vain 200 asukasta ja saaren koko on 700m x 200m. Fulidhoon raukea tunnelma oli aivan vertaansa vailla. En muista koskaan olleeni yhtä rentoutunut kuin siellä vietettyjen päivien aikana. Saaren kiireettömyys tarttui. Jos arjessa kiire ja stressi yrittää kietoa otteeseensa, saan irroitettua itseni nopeasti, kun palaan mielessäni Fulidhoolle.

Fulidhoon bikiniranta oli pienempi kuin muilla käymillämme paikallissaarilla ja vesi useana päivänä sameampaa kuin Gulhilla. Veden sameus johtui varmaan iltapäivällä nousseista tuulista ja pilvistä, mikä on tyypillisempää sadekaudelle, eikä kuivalle kaudelle. Meidän lomalle aikana myös Gulhilla oli muutama pilvinen ja tuulinen päivä, mutta vesi pysyi siellä kirkkaana. SIlti Fulidhoonkin vesi on kirkasta verrattuna moneen muuhun paikkaan. Fulidhoolla oli jonkin verran kaloja riutan lähellä, mutta virtaus oli kova. Pienuudestaan huolimatta ranta oli kaunis palmuineen. Aamulla vesi on matalalla ja ranta on leveämpi. Iltapäivällä vesi nousee paljon ja rantakaistaleella voi olla vähän ahdastakin. Mutta tänne ei tule isoja ryhmiä pitämään ääntä, vaan rannalla on rauhallinen tunnelma.

Paikallisten rannat Fulidhoolla olivat poikkeuksellisen siistit ja kauniit. Paikalliset myös viettivät aikaa rannoilla, toisin kuin muilla saarilla. Eivät he toki aurinkoa olleet ottamassa, vaan puiden alla istuskelemassa päivisin ja iltaisin hiekalla pelaamassa jalkapalloa tai auringonlaskua ihailemassa. Paikalliset pojat tulivat pyytämään meidän lapsia mukaan pelaamaan. Se oli lasten mielestä hauskaa, vaikka olikin rankkaa juosta pehmeällä hiekalla ja potkia palloa ilman kenkiä. Fulidhoolla emme muuten käyttäneet edes flip flopeja koko aikana, vaan kuljimme paljain jaloin.

Kauniilla paikallisrannalla viihtyivät myös rauskut. Päivisin ne olivat enimmäkseen piilossa, mutta tulivat esille, jos rantaveteen meni loiskuttelemaan. Iltaisin lauturin alla oli kuhina kun rauskut ilmestivät kalanperkeitä kärkkymään. Pohjoisrannalla koralli alkoi jo ihan rannasta, eikä siellä voinut uida. Rantaa reunusti kuitenkin tunnelmallinen puiden reunustama käytävä melkein koko saaren mitalta.

Meidän majapaikkamme Fulidhoolla oli Kinan Retreat, jossa oli kahdeksan huonetta. Sen sijainti oli ihanteellinen kauniin paikallisrannan edustalla. Bikinirannalle käveli alle viisi minuuttia ja saaren pittoreski pääkatu oli aivan kulman takana. Samalla rannalla oli myös toinen guest house Luau Beach Inn, jolla oli viehättävän näköinen sisäänkäynti ja istuinryhmiä rannalla ruokailua varten. Muut saaren guest houset sijaitsivat saaren toisella puolella, karummalla pohjoisrannalla. Koska Fulidhoolla ei ollut kuin kaksi ravintolaa, me söimme lounaat niissä ja illalliset omassa guest housessamme, jossa oli viihtyisä terassi merinäköaloilla. Yhtenä iltana illallinen katettiin rannalle ja se oli kyllä yksi matkan kohokohdista.

Fulidhoolla on kaksi sukelluskeskusta ja se onkin sukeltajien suosiossa lähellä olevien upeiden riuttojen vuoksi. Lähivesiltä löytyy kuulemma vasarahaita, valashaita, rauskuja, delfiinejä. Lähellä olevan resortin riutalle voi mennä snorklaamaan haidenkin kanssa jos haluaa. Meitä se ei kiinnostanut. Sukelluskeskukset tarjoavat myös muita retkiä. Me kävimme taas yökalastuksella kuten viime vuoden matkalla Ukulhasilla. Täällä kalansaalis ei ollut yhtä runsas. Toinen suomalaisperhe, joka oli samassa hotellissa meidän kanssa kaksi ensimmäistä päivää sai paljon kalaa ja siitä tehtiin illallista seuraavana päivänä.

Fulidhoolle kestää paikallislautalla kolme ja puoli tuntia Malesta, pikaveneelläkin tunti ($50/hlö). Maafushilta ainoa kulkuyhteys on kolmesti viikossa, sunnuntaisin, tiistaisin ja torstaisin matkaava paikallislautta, jolla matkanteko vie vajaat kaksi tuntia. Me menimme paikallislautalla sekä Maafushilta Fulidhoolle ($2/hlö) että Fulidhoolta Maleen ($4/hlö). Niillä oli yllättävän mukava matkustaa. Paikallislautta lähtee ja saapuu Vilingilin satamaan Maleen, josta pääsee helposti taksilla suoraan satamaterminaalin edestä lentokentälle uutta kiinalaisten rakentamaa siltaa pitkin. Matka kesti 10 minuuttia ja maksoi $8.

Me palasimme Fulidhoolta kuukausi sitten. Joka päivä kaipaamme takaisin. Malediiveissa on jotain maagista. Tämä ei varmasti ollut meidän viimeinen matkamme Malediiveille.

Oletko sinä jo tutustunut tähän upeaan maahan?


Posted

in

by

Comments

13 vastausta artikkeliin “Fulidhoo – Malediivit aidoimmillaan”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Mitä enemmän näitä sinun postauksia luen, sitä enemmän kuumeni nousee ja Malediivit nousee bucket listallani koko ajan korkeammalle.
  Kuullosti niin ihanalle, että kävelitte koko tuon ajan paljasjaloin, se on ihan unelmani. Eikö hiekka sitten ollut ihan polttavan kuumaa vai tottuisi jalanpohjat ?

  1. Christa avatar

   Hiekka on niin valkoista, ettei se polta. Minusta yksi parhaita asioita Malediiveillä on juuri tuo paljain jaloin kulkeminen.

 2. Suvi / Suvin matkassa avatar

  Siis tuo paikka näyttää paratiisilta!! En ole koskaan Malediiveilla ollut, eikä se ole ollut lähitulevaisuuden matkasuunnitelmissa..mutta nyt kyllä alkoi kovasti tekemään sinne mieli 🙂 Pitää käydä kahlaamassa sun kaikki muutkin Malediivit postaukset läpi!

  1. Christa avatar

   Paratiisi se onkin. Ei ole tullut toista paikkaa vastaan jossa yhdistyisi näin täydelliset maisemat ja kiireetön tunnelma. Ainutlaatuisuus johtuu varmasti myös saarten minikoosta.

 3. Anna avatar

  Olimme nyt helmikuussa perheen kanssa Malediiveillä, kävimme Ukulhasissa ja Rasdhoossa. Yksi paras juttu oli ehkä tuo kengättömyys kun menimme joka paikassa vaan paljain jaloin. Ja tietty ne kaikki rannat ja vedet ja snorklausmahdollisuudet. Oli kyllä kaiken hehkutuksen arvoista. Myös ihmiset olivat ystävällisiä, ei ollut liikaa turisteja ja rantoja putsattiin tosi ahkerasti. <3

  1. Christa avatar

   Kiva, että teistäkin Malediivit oli kaiken hehkutuksen arvoinen. Etten ihan omiani horise :D.
   Kengättömyys taitaa tosiaan olla Malediiveillä sellainen perusominaisuus sekä paikallissaarilla että resorteissa. Resortissa, jossa me olimme oli kyltti, jossa luki ”no shoes, no news”.

 4. Anna-Katri / Adalmina's Adventures avatar

  Siis nuo Malediivien värit – valkoista hiekkaa ja turkoosia merta, niin upean näköistä! Ja entäs ne auringonlaskut?! Jos vielä joskus Malediiveille takaisin suuntaan, olisi unelma kyllä yhdistää sopivassa suhteessa paikallissaaren menoa ja resortin overwater bungalowia. 🙂

  1. Christa avatar

   Totta puhut noista väreistä!
   Mekin mietimme, että seuraavalla kerralla voisi yhdistää resortia ja paikallissaaria. Overwater bungalow oli kyllä mahtava, kun pääsi snorklaamaan suoraan omalta terassilta.

 5. Sara avatar
  Sara

  Me haaveiltu Malediiveista, meillä lapset vasta 4 ja 2, pärjäisikö siellä niin pienten kanssa? Tai kannattaako vielä lähteä vai odotella muutama vuosi.
  Ihania kuvia ja kiva postaus.

 6. Christa avatar
  Christa

  Paljon näkyi pienempiä lapsia edellisellä reissulla Ukulhasissa, nyt ei niinkään. Ukulhasilla, Maafushilla ja Gulhilla vesi oli matalalla ja pienetkin olisivat hyvin voineet uida. Fulidhoolla ranta syvenee nopeasti ja siellä olisi haastavampaa pienten kanssa. Malediivit sopii minusta kohteeksi pientenkin lasten kanssa, sillä hygienia on hyvä ja maa on turvallinen. Matkat voi tuntua pitkiltä, mutta me ollaan reissattu tuon ikäisten kanssa pidemmilläkin lennoilla ongelmitta.

  1. Sara avatar
   Sara

   Mekin reissattu paljon, pitkiä lentoja, se ei haittaa. Lähinnä ehkä just tuo rantapuoli, kun ei Malediiveilla altaita juuri ole. Kiitos näistä vinkeistä, nyt vaan suunnittelemaan. 😊 Kiva blogi sulla,paljon hyviä juttuja. Kiitos.

 7. Meukka avatar
  Meukka

  Ihania nämä sinun kirjoitukset Malediiveista. Suunnittelemme budget-matkaa ensi keväälle Malediiveille ja saari on vielä tutkinnan alla. Matkakuume kasvaa kohta sellaisiin mittoihin, että on varmaan lennot jo varattava. Kiitos näistä, postauksista on ollut suunnattomasti apua aloittelijan suunnittelussa ja haaveilussa.

  1. Christa avatar

   Mahtavaa, jos kirjoituksista on ollut apua. Minä kahlaan aina blogit läpi, kun suunnittelen uutta matkaa, koska niistä usein saa apua päätöksentekoon ja lisäksi vinkkejä. Malediivit on ihana ja voisin matkustaa sinne uudelleen ja uudelleen. En usko, että saarivalinta voi mennä ihan hirveästi pieleen, valitsi sitten minkä vaan saaren.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *