Maafushi – Malediivien turistirysä

Kuten otsikosta varmaan voi päätellä, Maafushi ei päässyt meidän suosikkisaarten listalle. Olimme osanneet odottaa, että Maafushilla olisi enemmän turisteja kuin muilla käymillämme saarilla, mutta se mikä yllätti oli Maafushin täysin erilainen tunnelma. Ihan kuin olisi tullut eri maahan. Ensimmäiseksi tuli mieleen Thaimaan turistirannat. Siinä missä muilla Malediivien saarilla on rauhallista ja seesteistä, Maafushilla on äänekästä ja vilkasta. Musiikki alkaa soida jo heti kun lähtee kävelemään satamasta hotellille. Retkikojuja, matkamuistomyymälöitä, turistiravintoloita, lukuisia hotelleja, mieletön rakennusbuumi, täyteen turisteja ahdettu ranta. Sitä on Maafushi. Ensimmäinen ajatus oli, että onneksi olemme saarella vain kaksi päivää.

Meidän Maafushin visiitti ei muutenkaan ollut ihan täysin menestyksekäs. Ensin meidän hotelli oli ylibuukattu ja meidän siirrettiin toiseen hotelliin ensimmäiseksi yöksi. Uusi hotelli oli kyllä ihan hyvä ja alkuperäisen hotellin vieressä. Hotellissa oli jopa uima-allas, josta lapset tietysti innostuivat. Saimme korvaukseksi illallisen alkuperäisen hotellin buffetissa. Kuopus sai ruoasta jonkin pöpön ja oksensi koko seuraavan yön ja päivän. Olimme varanneet snorklausretken, mutta mies ja kuopus jäivät pois retkeltä (mies oli ollut yötä samassa huoneessa kuopuksen kanssa ja ajattelimme, että ehkä meidän huone säästyy taudilta näin). He joutuivat lähtemään huoneesta ennen puoltapäivää ja saivat uuden huoneen alkuperäisestä hotellista vasta klo 14 jälkeen. Kuopus -raukka yritti selviytyä hotellin aulassa tautinsa kanssa, joka ei ottanut helpottuakseen.Onneksi iltaa kohden alkoi tauti antaa periksi. Minä istuin sitten retken jälkeen hänen kanssaan huoneessa, että mies pääsi vähän käymään ulkona ja syömässä.

Meidän snorklausreissu sen sijaan sujui hyvin. Maafushin parasta antia ovatkin edulliset retket. Me maksoimme oman hotellimme (Kuredhi) järjestämästä puolipäiväretkestä yhteensä 40$ eli $20 aikuisesta ja $10/lapsi. Retkeen kuului 3 snorklausta, lounas ja pysähdys sandbankilla. Toki retki ei ollut samanlainen meille räätälöity retki kuin millaisella olimme Rasdhoolla ja Ukulhasilla ja myös Fulidhoolla seuraavalla viikolla. Retkellä näimme useita eri kaloja, delfiinejä ja kilpikonnia. Tosin Gulhin riutalla erilaisia kaloja oli vielä enemmän ja kilpikonniakin siellä jo bongattiin. Sandbank-pysähdys oli todellakin vain pysähdys, jolla muut retkellä olijat ottivat miljoona eri poseerauskuvaa. Me emme olleen postimerkin kokoisesta sandbankista erityisen vaikuttuneita, vaikka toki vesi hienon väristä siellä olikin. Viimevuotinen piknik-island oli kyllä kokemuksena ihan toista luokkaa. Mutta oikein kiva retki meillä oli kuitenkin.

Todellisuus – ei se ihan niin idyllistä ollut

Näimme snorklausretkellä delfiinejä

Maafushin ranta on siitä viehättävä, että rannalla on palmuja ja ranta muodostaa pienen laguunin. Bikinirannan vieressä on vesiurheiluranta, jossa pääsee harrastamaan vetovarjoulua, banaaniveneitä, vesihiihtoa, ajamaan vesiskoottereilla jne. Retkiä on tarjolla jos jonkinlaisia, suosituimmat snorklausta ja resort-saarten päiväretkiä. Maafushin lähellä on tosiaan useita resorteja, jonne pääsee vierailemaan halvimmillaan $80 hintaan. Tuo hinta ei sisällä ruokailuja ja resort on vaatimattomampi. Hienommista resorteista täytyy pulittaa yli $200 päiväkäynniltä, mutta ne sisältävät myös lounaan ja rajoittamattomat juomat (myös alkoholi). Sesonkiaikaan resortretket eivät välttämättä toteudu, jos resortissa on kovin täyttä.

Vesiurheiluranta

Bikiniranta aamulla, kun turisteja ei vielä ollut kovin paljoa.
Rannan viereen pukkaa lisää hotelleja

Kahden Maafushilla vietetyn päivän jälkeen aloin vähän ymmärtää miksi sinne matkustetaan. Maafushin tunnelmaa voisi verrata johonkin Karibian saareen. Kaunis ranta, paljon palmuja, väriä, musiikkia, kirkas vesi, palveluita, vesiurheilua, viihdykettä. Jos Maafushi on ensimmäinen kosketus Malediiveihin, on saari ehkä ihan positiivinen tuttavuus. Ja jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei niitä turisteja tungokseksi asti ole Maafushillakaan, mutta kuitenkin selvästi enemmän kuin muilla paikallissaarilla. Mutta Maafushi ei edusta  tyypillistä Malediivien saarta, ei resortia eikä paikallissaarta. Jotain pientä fiilistä ehkä saa sillä puolella saarta, jossa ei ole turistirantaa ja -kojuja. Turistikohteisiin tottuneelle Maafushi lienee ihan kiva kohde. Maafushin etu on lyhyt ja helppo tavoitettavuus Malesta (useita pikaveneitä päivässä), edulliset retket, laaja hotellitarjonta, useita ravintoloita.  Me kuitenkin siirryimme oikein mielellämme rauhallisemmalle ja aidommalle Fulidhoolle emmekä kaivanneet takaisin.


Posted

in

by

Comments

12 vastausta artikkeliin “Maafushi – Malediivien turistirysä”

 1. Jaakko / Lomalla viimeinkin avatar

  Itse tykkäsin kyllä Maafushista tosiaan kun sinne on helppo tehdä omatoimimatka ja mahdollista tehdä päiväretkiä sieltä käsin. Itse koin saaren rauhalliseksi ja turisteja ei mielestäni kolme vuotta sitten ollut mitenkään ruuhkaksi missään saarella, tosin silloin jo oli isoja rakennustyömaita varsinkin rannan lähellä ja turistien määrä on varmaan kasvanut.

  1. Christa avatar
   Christa

   Kolme vuotta sitten Maafushi on varmasti ollut rauhallinen. Nyt siellä on kuulemma 60 guest housea ja hotellia ja lisää korkeita hotelleja on rakenteilla.

 2. Anna | Muuttolintu avatar

  Aika hurja määrä ihmisiä rannalla jo heti aamusta! Mutta toki kaikkia se ei häiritse. Toiset kaipaa vilkasta meininkiä ja tekemistä. Meidän käymillä saarilla oli 2-4 majataloa, eli tosi hiljaista. Mutta ei kyllä löytynyt vesiskoottereita tai muuta vesiaktiviteettia. Maafushi näyttää kyllä kauniilta, ihanaa miten paljon palmuja joka puolella!

  1. Christa avatar

   Meidän käymillä muilla saarilla majataloja on ollut enemmän kuin tuo 2-4, mutta silti niillä on ollut hiljaista. Siksi varmaan Maafushi oli vähän järkytys meille. Nuo palmut ja vehreys olivat suosikkini Maafushilla.

 3. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta avatar

  Wow, olipas jotenkin todella ei tyypillinen Malediivi kohde. Luultavasti ei siis minulle, jos sinne joskus eksyn! 😀 Inhottavaa reissatessa sairastella! :/ Onneksi meni nopeasti kuitenkin ohitse.

  1. Christa avatar

   Suosittelen jättämään tosiaan Maafushin väliin, jos kaipaa rauhallista paratiisitunnelmaa. Sitä ei kyllä tältä saarelta omasta mielestäni löydy.
   Ollaan kyllä selvitty tosi pienillä sairasteluilla tähän saakka reissuilla. Onneksi tämäkin oli vain parin päivän vaiva, eikä tarttunut muihin.

 4. Periaatteen Nainen avatar

  Nyt on ollut viime aikoina mielenkiintoista lukea Malediiveista muutakin kuin niistä ylellisemmistä majoitus (ja saari)vaihtoehdoista, paikallissaarista ja nyt tästä! Tosiaan näyttää vähän karibialaiselta menolta!

  1. Christa avatar

   Paikallissaarimatkailu on tainut lisääntyä tosi paljon viimeisen parin vuoden aikana. Itse tykkään kyllä reissuilla nähdä paikallista kulttuuria ja elämänmenoa ja se puuttuu resortsaarilta täysin. Malediivit on kyllä ihan suosikkikohteitani.

 5. Eve, Jetlaggies avatar

  Jännä nähdä, mihin Malediivit ehtii vielä kehittyäkään. Jonkinlainen keskusturistisaari tällaisiin mestoihin aina syntyy. Uskoisin, että Maafushi toimii erinomaisesti ensimmäisenä kosketuksena eristäytyneeseen saariryhmään ja sieltä on hyvä ponnistaa kaukaisemmille paratiisisaarille.

  1. Christa avatar

   Muutaman vuoden päästä Malediivit saattaa olla hyvinkin erilainen turismin suhteen kuin nykyään. Toivottavasti säilyisi kuitenkin niitä vähemmän turistisiakin saaria, joissa näkee ja kokee paikalliselämää.
   Maafushi sopii varmasti pakettimatkoihin tottuneille lomailijoille, mutta jos kaipaa jotain vähänkään aidompaa, niin se on kyllä jo aika kaukana tältä saarelta.

 6. Piyya avatar
  Piyya

  Edelleen nuo Malediivit alkaa kiinnostamaan enemmän ja enemmän.
  Maafushilla voisin ehkä viihtyä pari päivää ja sitten ihanaan rauhaan, missä ihan joutuisi vähän kamppailemaan jopa oman rauhoittumisen kanssa.
  Olet kyllä upeasti vienyt Malediivien ilosapaikallissaarten ilosanomaa eteenpäin.

  1. Christa avatar

   Joo, minusta on näköjään tullut Malediivien paikallissaarten lähettiläs :D. En ole kyllä mihinkään muuhun paikkaan näin hurahtanut. Tunnelma on niin ainutlaatuinen.
   Maafushi oli kiva nähdä, kun se on niin erilainen kuin muut saaret. Sen jälkeen osaa myös arvostaa toisten saarten rauhaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *