Loman kutkuttava odottelu

Tiedättekö sen kutkuttavan tunteen, kun matka lähenee ja mielen jokaisen sopukan valtaa odotus tulevasta. Jännittävän suloiseen odotukseen sekottuu pientä pakkausstressiä (suosikki stressilajini, jos pitäisi valita) ja lomavaatekriisiä. Töihin ei malttaisi enää keskittyä, vaikka matkan lähestyminen tietääkin aina spurttia tekemättömissä töissä, matkan aikaisten ja jälkeisten asioiden ennakointia ja väistämätöntä työpäivien venähtämistä. Kotona ajatukset pyörivät matkavalmisteluissa ja tarvittavissa hankinnoissa. Aina välillä suupielet nousevat tahattomaan hymyyn, kun muistaa, että niin työt, kotityöt ja ruokien suunnittelukin ovat pian tauolla. Loma, siellä se kolkuttelee!

Viikko ja kaksi päivää, niin lumityöt ovat muisto vain. Voin jo kuvitella kuinka astumme ulos lentäkentältä ja edessämme siintää kirkkaan turkoosi meri. Melkein jo tunnen päiväntasaajan auringon paahtavat säteet talvelta piilotettuna olleella iholla. Silloin tietää loman todella alkaneen. Paljaat varpaat saavat ensikosketuksen silkinpehmeään hiekkaan venematkan jälkeen. Siitä minä haaveilen.

 

Täytyy vielä rämpiä läpi tulevan työviikon iltamenoineen, viimeisine hankintoineen ja velvollisuuksineen. Jospa hiljalleen aloittaisin jo pakkaamisen. Passi pitää käydä hakemassa ja kirjastosta poimia mukaan pari kirjaa rantalukemiseksi. Sellaista se on, loman odottelu.


Posted

in

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “Loman kutkuttava odottelu”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Teillä se on jo todella lähellä.
  Minulla myös muutama juttu vielä tehtävänä. Vähän rahan vaihtoa, apteekissa pitää käydä ja just niitä juttuja mitä pitää tehdä ennen lomaa. Ja joo yks hotellikin on vielä varaamatta.
  Ihanaa loman odotusta ja lomaa kun sen päivä koittaa !
  Ja teidän tunnelmia odotellessa tietenkin.

  1. Christa avatar

   Joo rahanvaihto ja apteekissa käynti on omallakin to do -listalla. Kiitoksia lomatoivotuksista!

 2. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Loman lähestyminen on ihan parasta! Ihanaa matkaa teidän perheelle💛 innolla odottelen jo teidän kuulumisia Malediiveilta😊

  1. Christa avatar

   Loman lähestyminen ja se loman ensimmäinen päivä ovat aivat kutkuttavan ihanaa aikaa.
   Kuulumisia Malediiveilta tulee varmasti instaan jo paikan päältä.

 3. Sari Friman avatar
  Sari Friman

  Hei
  Juurikin palasin pari viikkoa sitten tuolta, mistä tuo sinun ensimmäinen kuvasi oli. Lämmintä oli.

  1. Christa avatar

   Ukulhasilta siis ilmeisesti. Se on kyllä ihana saari!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *