Matkahaaveet 2019 ja arvonta

Minulla on jotenkin ristiriitaiset tunnelmat uuden vuoden aloittamisesta. Viime vuosi oli monessa suhteessa poikkeuksellinen ja ikimuistoinen. Minulla on ikuinen vapauden kaipuu ja viime vuonna sain toteuttaa sitä sekä matkustamalla tavallista enemmän että olemalla vapaalla töistä. Jokainen päivä tuntui kevyeltä, kun siihen ei sisältynyt pakkoa aikataulutetuista velvollisuuksista, kuten yleensä. Toki opinnot piti suorittaa ja perheen arki hoitaa, mutta vapaammalla aikataululla kuin työarjessa. Nyt edessä on kuitenkin ihan toisenlainen arki, joka tarkoittaa aikaisia heräämisiä, työstressiä, rajoitettuja lomapäiviä sen perhearjen lisäksi. Haluaisin silti säilyttää sen ihanan vapauden tunteen kaiken tämän rinnalla. Kuitenkin vapaus on ennen kaikkea mielentila.

Suurinta vapautta koen matkoilla ja jo tietoisuus siitä, että matkoja on varattuna keventää arkea. Silti en ole saanut suunniteltua kuin yhden matkan alkaneelle vuodelle, kun kuvittelen että työ ei anna periksi enemmälle. Viimeisen parin päivää olen antanut itselleni luvan kuitenkin haaveilla tämän vuoden matkoista: minne todella haluan mennä? Kenen kanssa haluan matkustaa? Mikä minua estää matkustamasta? Olen jo monta yötä nähnyt unta reilun kuukauden päästä siintävästä Malediivien matkasta. Miten ihanaa onkaan jo etukäteen fiilistellä lämpöä, kauniita maisemia, rentoa tunnelmaa. Haluan alkaa suunnitella muitakin matkoja vuodelle, jotta voin jatkaa haaveilua helmikuun jälkeenkin. Toteutuisivatko nämä haaveet tänä vuonna?

New York – Iso Omena oli haaveissa jo viime vuonna, mutta ei mahtunut miehen aikatauluun. Nykiin on siis tarkoitus mennä ihan kahdestaan miehen kanssa. Mies haluaisi mieluiten nähdä New Yorkin syksyn ja tällä hetkellä aikomus olisi toteuttaa tämä haave syys-lokakuun vaihteessa. Toivottavasti löytyisi hyvän hintaisia lentoja tuolle ajankohdalle. Nyt kyllä juuri olisi tarjouksessa keväälle lentoja tuonne.

Pääsisinkö vihdoin uudelleen New Yorkiin 22 vuoden jälkeen edellisestä kerrasta?

Venetsia – Jokainen Venetsia-kuva saa minut huokaamaan kaipuusta. Olin jo varaamassa lentoja huhtikuulle, mutta en osaa päättää kenen kanssa tänne lähtisin, yksin, miehen kanssa vai lähtisikö äitini mukaan? Jos lähdemme miehen kanssa syksyllä kahdestaan reissuun, niin tuskin saamme lapsille hoitajia myös keväälle. Olen ollut Venetsiassa juuri äitini kanssa, mutta siitä on kohta 17 vuotta.

Amalfin rannikko – Olen jo kauan haaveillut Amalfin rannikosta, mutta vielä enemmän kun luin viime vuonna Napoli-sarjan. Luulen, että äitini voisi tykätä lähteä mukaani. Hän on jo useamman kerran sanonut, että voisi lähteä kanssani matkoille. Mutta kumman toteuttaisin Venetsian vai Amalfin keväällä? Lomapäivät eivät riitä molempiin.

Seychellit – Mies yllätti ja ehdotti, että aletaan katsoa koko perheelle lentoja Seychelleille ensi talveksi. Paratiisissa voisi viettää joulun ja uuden vuoden. Toisaalta tykkään joulusta ihan koti-Suomessakin, joten luulen, että todennäköisin ajankohta olisi vasta hiihtolomalla 2020.

Kesälle mahtuisi varmasti jokin matka, ehkä roadtrip Ranskan maaseudulle? Baskimaa kiinnostais myös tai Portugal. Onneksi pian on matkamessut, jonne voi mennä hakemaan inspiraatiota.

Minne sinä haaveilet matkustavasi tänä vuonna vai onko jo matkat lyöty lukkoon? Jos sinäkin haluat matkamessuille haaveilemaan, niin osallistu arvontaan, jossa voit voittaa lipun matkamessuille 18.-20.1.2019. Arvon kaksi lippua kommentoineiden kesken perjantaina 11.1.2019. Yhteistyössä MATKA Nordic Travel Fair


Posted

in

by

Tags:

Comments

17 vastausta artikkeliin “Matkahaaveet 2019 ja arvonta”

 1. Saara avatar
  Saara

  Keväälle on varattu reissut Tukholmaan ja Berliiniin. Kesäksi suunnitteilla reissu Pohjois Norjaan ja Lofooteille, syksyllä Barcelonaan.

 2. Paula avatar
  Paula

  Oman kutsuu helmikuussa!

 3. Piyya avatar
  Piyya

  Tuo Malediivien loma vie jalat alta keneltä tahansa, joten kivaa on tiedossa. Ja enpä tosiaan usko tuon jäävän ainoaksi matkaksi, sun pitää nyt vaan löytää ne sopivat raot, jotka on tarkoitettu matkoille 😉
  New York on alkanut kiinnostaa myös itseäni. Kiehtovia nuo yhdistelmälomat Reykjavik + New York.
  Ihanaa uutta matkailuvuotta Sinulle Christa ✈️

 4. Mertsu avatar
  Mertsu

  Krakova toteutumassa ja Italia haaveissa 🙂

 5. Lotta avatar

  Wien, Budapest, Bucharest, Ruse ja Kööpenhamina toteutumassa, joten jonnekin kauemmaksi tekisi mieleni… Cape Verde tuntuisi tällä hetkellä juuri sopivalta marras-joulukuiselta vaihtoehdolta.

 6. Suvi T avatar
  Suvi T

  Vielä ei ole yhtään matkaa valitettavasti lyöty lukkoon, mutta haaveissa olisi vaikka mitä – Tallinnan hotellimatkaa, F1-matka Euroopassa, joko Pietarin tai Tukholman risteily…

 7. NannaS avatar
  NannaS

  Kreikan saarille haaveena 🙂

 8. Neea avatar
  Neea

  Haaveilen pääseväni Miamiin tai Los Angelesiin. 🙂

 9. JennaO avatar
  JennaO

  Islanti ja Romania on ainakin tämän vuoden kohdelistalla!

 10. Pirjo avatar
  Pirjo

  Ehdottomasti Malesia ja Euroopassa Albania.

 11. Viola avatar
  Viola

  Miami olisi haaveena:)

 12. Milla avatar
  Milla

  Kesän matkaa lasten kanssa juuri pohditaan ja ehkä mennään Kroatiaan.

 13. Tea avatar
  Tea

  Balille matkalla ensimmäistä kertaa

 14. Ruskarouva avatar
  Ruskarouva

  New York haaveena 🙂

 15. Maria avatar
  Maria

  Varasin juuri lennot Venetsiaan. Haaveena olisi päästä tänä vuonna myös Portugaliin.

 16. Helmi avatar
  Helmi

  Ihan perinteinen rantaloma tekisi hyvää 🙂

 17. Anniina avatar
  Anniina

  Tänä vuonna keskityn kotimaan matkailuun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *