Ikimuistoinen matkavuosi 2018

Hyvästelen haikein mielin vuoden 2018. Sain nauttia paitsi opintovapaan kiireettömistä aamuista ja stressittömästä arjesta myös monesta upeasta matkasta. Matkavuoden saldoksi tuli 13 ulkomaan matkaa, johon mahtui mm. roadtrip upeissa Reinin ja Moselin jokilaaksoissa, paratiisilomailua Malediiveillä, sademetsiä ja makeja Madagaskarilla, ikiaikainen Rooma, parisuhdematka Ateenaan, lasten kanssa Arabiemiraattien ihmettelyä, kaksi tyttöjen reissua Tukholmaan ja pakahduttavan ihana soolomatka Kroatiaan, Bosnia-Hertsegovinaan ja Montenegroon. Vuoden aikana kävin kuudessa uudessa maassa: Madagaskarilla, Luxemburgissa, Kroatiassa, Bosnia-Hertsegovinassa, Montenegrossa ja Puolassa. Mahtuipa joukkoon vielä pari staycationia Helsingissä ja kesäriemua lähimaisemissa. Tällaiselle ikuiselle matkakuumeilijalle vuosi oli unelmien täyttymys.

Tässä vielä kuvakavalkadi kaikkien aikojen matkavuodestani:

Tammikuu 2018
Reissuvuoden aloitti Tukholman risteily lasten kanssa heti uudenvuoden jälkeen. Vietimme päivän Aquariassa, josta lapset pitivät kovasti.

Tukholma ja Aquaria vesimuseo

Tammikuussa pääsimme myös miehen kanssa nauttimaan parisuhdeajasta GLO-hotellin ja Brondan illallisen merkeissä.

Miniloma Helsingissä

Helmi- Maaliskuu 2018
Helmikuussa lapset pääsivät nauttimaan meidän kanssa Malediivien vedenalaisesta elämästä. Ennen matkaa he olivat murheissaan, kun  hotelleissamme ei tulisi olemaan uima-altaita. Eipä niitä uima-altaita sitten enää matkan päällä kaivattu, kun merivesi oli kirkastakin kirkkaampaa ja kuhisi elämää.
Näitä paratiisirantoja ei voi olla rakastamatta. Tämä ranta löytyi Rashdoon paikallissaarelta.
Me ihastuimme Malediivien paikallissaariin. Pikkuisilla saarilla oli vain muutama kirkkaiden talojen reunustama hiekkatie. Tunnelma niillä oli rento ja ystävällinen. Tässä kuvassa on Ukulhasin pääkatu.

Ukulhas Malediivit 1/2

Ukulhas, Malediivit 2/2

Rashdoo, Malediivit

Päiväretki paratiisisaarella

Malediivit – resortloma vai paikallissaari?

Mitä maksoi 2 viikkoa Malediivien paikallissaarilla

Huhtikuu 2018
Huhtikuu alkoi miehelleni syntymäpäiväksi ostamalla yllätysmatkalla Ateenaan. Ateena oli positiivinen tuttavuus, vaikka pääsiaisen vuoksi kaikki paikat olivat kiinni.
Suosikkipaikaksemme Ateenassa nousi Filopappoksen kukkula, jolta oli hienot näkymät sekä Akropolikselle että merelle.

Ateenan parhaat palat

Katutaidetta Ateenassa

Roomaa tutkimme tämän 10-vuotiaan kanssa, joka rakastaa historiaa. Hän valitsi matkakohteen itse.
Väenpaljoudesta huolimatta Rooma oli yhtä viehättävä kuin aikaisemmillakin käynneillä. Tosin varmaan osa viehätyksestä oli seuralaiseni loppumaton into kaupungin tutkimiseen.

Rooma 10-vuotiaan silmin

Rooman viehätys

Hotellisuositus Roomaan

Toukokuu 2018
Toukokuinen Tukholma oli täydellinen kohde tyttöjen reissulle. Aurinko paistoi lämpimästi ja me nautimme siitä terasseilla ja puistoissa istuskellen.
Tukholman ravintolatarjonta ei petä koskaan. Tällä kertaa olimme Tabboulissa, jossa oli upea maistelumenu.

Miniloma Tukholmassa

3 hotellisuositusta Tukholmaan

Kesäkuu 2018
Madagaskar oli monella tavalla vaikuttava ja hämmästyttävä maa. Käsittämätön köyhyys, huonokuntoiset tiet, ystävälliset ihmiset ja ihmeellinen luonto jäivät lähtemättömästi mieleen. Tässä kuvassa lapset leikkivät öljystä saastuneen ja haisevan Pangalanes-kanavan varrella.
Näitä me lähdimme Madagaskarille katsomaan, nimittäin erilaisia maki-apinoita.
Ja näitä. Molempia näimme yllin kyllin.
Madagaskarilta löytyi myös lukuisia hienoja rantoja. Tämä ranta oli Intian valtameren rannalla Andranokoditran kylässä. Upein paratiisi löytyi Ile Aux Nattes -saarelta.

Ihmeellinen Madagaskar

Ristiriitainen Madagaskar

Madagaskarin sademetsien asukkaita

Elämää Pangalanesin kanaalin varrella

Ile Sainte Marie ja päiväretkiä

Paratiisi paikannettu

Vinkkejä Madagaskarista haaveileville

  Heinäkuu 2018
Saksa yllätti upeudellaan meidät täysin. Reinin ja Moselin jokilaaksot olivat pullollaan mielettömiä maisemia ja söpöjä pikkukyliä.
Bernkastel-Kues oli yksi viehättävimmistä kaupungeista, joissa kävimme.

Reinin jokilaakson kauneutta

Tunnelmallinen Moselin jokilaakso

Elo-syyskuu 2018
Elo-syyskuun vaihteessa vietin yksin viikon Balkanilla. Kaikista 2018 vuoden upeista matkoista tämä matka teki minuun kaikista syvimmän vaikutuksen. Ehkä se johtui siitä, että pitkästä aikaa sain olla ihan itsekseni ja mennä ja tehdä kaiken oman mieleni mukaan. Täällä Dubrovnikissä koin valtavaa vapauden tunnetta.
Cavtatin kuvankaunis pikkukaupunki oli loistava tukikohta Balkanin tutkimiseen.
Mostar luodinreikineen oli puhutteleva, mutta turistien järjetön määrä ja tukahduttava kuumuus häiritsivät.
Kotorinlahti oli kertakaikkisen upea! Aurinkoisella säällä se olisi ollut vieläkin hienompi. Kotorin kaupunkiin kissoineen ihastuin.

Dubrovnikin taika

Dubrovnik 7 + 1 vinkkiä

Cavtat, sievä pikkukaupunki Dubrovnikin kupeessa

Turisteja ja luodinreikiä Mostarissa

Kotor ja Montenegron upeat maisemat

Lokakuu 2018
Lokakuussa oli taas miehen kanssa staycation Helsingissä ja ihana illallinen Emossa.
Syyslomalla kävimme lasten kanssa Tallinnassa.
Lokakuun viimeisenä viikonloppuna juhlistimme siskoni kanssa meidän syntymäpäiviä Tukholman kahden yön minilomalla ja kävimme myös käsityömessuilla.
Marraskuu 2018
Marraskuussa jätimme miehen kotiin töiden pariin ja me suuntasimme lasten kanssa Arabiemiraattien lämpöön. Viikko uimista teki kumman hyvää lasten jaksamiselle.
Juhlistimme esikoisen 12-vuotissynttäreitä yöpymällä Dubai Marinassa Marriott-hotellin 42-kerroksen 200-neliöisessä sviitissä, josta oli mielettämät näköalat. Se oli lasten mielestä loman kohokohta.
Ilta aavikolla oli myös ikimuistoinen. Dyynien hiekka oli unelmanpehmeää.

Arabiemiraatit – lasten unelmaloma

Joulukuu 2018
Opintovapaavuoden päätti matka Krakovaan joulutunnelmaa hakemaan.
Krakovassa minua ihastuttivat erityisesti kahvilat ja ravintolat.

Krakovan joulutunnelmaa


Posted

in

, ,

by

Comments

22 vastausta artikkeliin “Ikimuistoinen matkavuosi 2018”

 1. Jossus Travelpics avatar

  Onpa sinulla ollut ihana matkavuosi. Ateena oli minunkin mielestä positiivinen tuttavuus ja huhtikuu oli hyvä aika matkustaa sinne.

  1. Christa avatar

   Huhtikuu oli tosiaan erinomainen aika matkustaa Ateenaan. Meille sattui päivälämmöt kahdenkymmenen asteen tietämille ja terassillakin tarkeni. Ei ollut kuitenkaan liian kuuma kaupungin tutkimiseen. Kesällä vissiin Ateenassa on liiankin kuuma.

 2. Piyya avatar
  Piyya

  Mikä matkavuosi takana !
  Onneksi sinulla on jo kivoja suunnitelmia uudellekin vuodelle, vaikka työt tuleekin varmasti matkustamista häiritsemään.
  Hyvää uutta vuotta sinulle ja mahtavaa matkustusvuotta toivoen.

  1. Christa avatar

   Juu, kummasti kyllä työssäkäynti tulee verottamaan tulevan vuoden matkoja, mutta eiköhän Malediivien lisäksi jonkun matkan saa tehtyä kuitenkin.

 3. Marja avatar

  Hienoja reissuja, ja mahtavaa, että lapsi intoilee historiasta! Mietin juuri matkakohdetta meidän perheelle pääsiäiseksi ja tuo Kreikka tai Kroatia/BosniaH/Montenegro voisikin olla sopiva suunta siihen vuodenaikaan:) Krakovaa olen myös miettinyt.

  1. Christa avatar

   Pääsiäinen on säiden puolesta kyllä loistava kaupunkimatkalle. Ateena oli silloin ihan parhaimmillaan ja ihan varmasti olisivat nuo Kroatian, B-H:n ja Montenegron ihanat kaupungitkin, kun olisi lämmin mutta ei hikisen kuuma kuten vielä elo-syyskuun vaihteessa. Suosittelen!

 4. Anu / Matkataan Mutkitellen avatar

  Aika hieno matkavuosi sinulla! Ja miten monipuolisia matkakohteita ja kokoonpanoja. Erityisen kateellinen olen Madagaskarin matkasta, näihin juttuihin pitääkin tutustua paremmin.

  1. Christa avatar

   Oli tosiaan virkistävää matkustaa niin monella eri kokoonpanolla. Silloin saa viettää aina laatuaikaa matkakumppanin kanssa. Onneksi olen uskaltanut ehdottaa kavereille ja siskollekin reissuunlähtöä enkä ajatellut, ettei voi perheellisiä pyytää, koska näin hekin olivat minustakin ajatelleet.
   Madagaskar oli kyllä ihan omaa luokkaansa. Edelleen tuntuu puoliksi unelta, sen verran epätodellinen oli se kaksiviikkoinen kokemuksineen.

 5. Periaatteen Nainen avatar

  Vau miten matkarikas vuosi! Kotorinlahti näyttää huikealta, samoin taidan suunnata Tukholmaan maistelemaan…

  1. Christa avatar

   Kotorinlahti on livenä vielä paljon huikeampi. Jäi kyllä ikuisesti tuonne verkkokalvolle. Joskus on pakko mennä vielä uudelleen.
   Tukholma on kyllä jotenkin takuuvarma kohde ja nimenomaa vähän pidemmällä visiitillä kuin päiväristeilyllä.

 6. Katja / Lähtöselvitetty avatar

  Ihania kohteita! Suurin osa oli minulle täysin vieraita, mutta Krakovassa sentään ehdin minäkin viime syksynä käymään. Silloin ei vielä ollut joulutunnelmaa, vaan pikemminkin täysi kesä, kun vaeltelimme pitkin Kazimierzin katuja. Tuntui, että ehdimme nähdä vain pienen palan kaupunkia, joten eiköhän sinne tule joskus lähdettyä uudestaankin.

  1. Christa avatar

   Kesällä Krakova on varmasti parhaimmillaan. Haluaisin kyllä päästä sinne nautiskelemaan terasseista ja kuljeskelemaan ympäriinsä ilman palelua. Minäkään en paljon ehtinyt nähdä lyhyellä visiitillä ja vielä tuo sää sai hakeutumaan sisätiloihin.

 7. Jenna / Huge passion for life avatar

  Voi vitsit, mitä kohteita sulla on ollut viime vuonna. Madagaskar kuulosti erityisesti aivan mahtavalta. Reissu Balkanin alueella on aina hyvä idea, vaikkakin se on nykyisin tosi suosittu. Krakovassa en ole vielä käynyt, mutta sinne voisi kyllä suunnata joskus kaupunkilomalle. Tänä vuonna varmaan suunnataan muksun kanssa Tukholmaan kaupunkilomalle, sillä se on kans aina toimiva kohde.

  1. Christa avatar

   Balkan on suosittu, mutta en ihmettele yhtään miksi. Tuolloin elo-syyskuun vaihteessa oli kuitenkin jo pahin turistikausi ohitettu ja aika rauhassa sai olla muualla kuin Dubrovnikissä ja Mostarissa. Cavtatissa olin välillä ihan yksikseni rantakaistaleella, vaikka lämpötilat olivat yli 30c.

 8. Lotta-Maaria / delfiininselassa avatar

  Ihana matkavuosi! Malediivien paikalliselämä ja Madagascar kiinnostavat. Onnistuitko löytämään hyvänhintaiset lennot Madagascarille? Oon nähnyt vaan aika kalliita, kun oon etsinyt

  1. Christa avatar

   Lennot on tosiaan kalliit Madagaskarille. Me lennettiin economy premium -luokassa Pariisi-Antananarivo väli ja se tietysti myös nosti hintaa. Mutta toisaalta lentojen kallista hintaa tasaa ruoka- ja majoituskustannukset, jotka Madagaskarilla on tosi kohtuulliset, jopa halvat, jos vaatimustaso ei ole kova.

 9. Anna | TÄMÄ MATKA avatar

  Hieno reissuvuosi. Hienoja muistoja! Madagascar erityisesti on omassa mietinnässä.

  En ole omaa tilastopostaustani missään muodossa julkistanut. En lukuina, en kuvina. Rehellisesti en tiedä, teenkö sitä lainkaan. Aina on joku, joka alkaa ukista päästöistä ym.

  1. Christa avatar

   Ihme, ettei kukaan ole kommentoinut negatiivisesti tätä postausta ja matkojen määrää. Minäkin mietin kehtaako julkaista ja pikkuisen huono omatunto runsaasta matkustamisesta onkin. Mutta vuosi on oikeasti ollut niin mahtava (ja poikkeuksellinen), että en voinut jättää kirjoittamatta. Sinäkin päädyit kirjoittamaan sitten kuitenkin :).

 10. Emilia/Matkan varrella avatar

  Wau mikä reissuvuosi, ihania kohteita! Tuo Balkanin soolomatka vaikuttaa huikealta, se taitaa kohteena toimia hyvin yksinmatkailuun!

  1. Christa avatar

   Balkan tosiaan oli hyvä kohde yksinmatkailuun. Ihanasti ravintoloissa huomioitiin tuomalla ruoka nopeasti ja sain aina hyvän pöydän eikä mitään jämää, kuten jossain muualla olen saanut. Ei tarvinnut myöskään paikallisten miesten osalta kärsiä ahdistelusta, yksi brittimies vain lähti seuraamaan mua ja laittoi kädet ympärilleni ruokakaupassa. Jätti kyllä rauhaan, kun sanoin tiukasti ei ja siirsin käden pois.

 11. sari/ matkalla lähelle tai kauas avatar

  On teillä ollut hieno reissuvuosi! Hyvää reissuvuotta 2019 !

  1. Christa avatar

   Kiitos ja samoin itsellesi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *