Parhaat rantakohteet

Edelliseltä matkalta palasimme vasta viikko sitten, mutta kaipuu lämpöön ja paratiisirannalle on kova.  Meillä on vielä talven matka päättämättä, mutta kovasti toivon, että hiihtoloman sijaan meidän perhe viettäisi aurinkolomaa jossain ihanassa rantakohteessa helmikuussa. Jos jollain muullakin on matkakohde vielä suunnittelun alla ja paratiisirannat kiehtovat, niin tässä omat ikimuistoisimmat rantakohteeni.

Unelmien rantakohde: Malediivit

Reethi Beach Resortin rannoilla ei ollut tungosta

Ukulhasin paikallissaarella rannat olivat upea ja tunnelma rauhallinen.
Ukulhasin rantaa
Sand bank
Tämän kirkkaampaa ja turkoosinpaa ei vesi enää voi olla

Jos on blogiani seurannut, niin varmasti on huomannut ihastukseni Malediiveihin. Rantalomailukohteena Malediiveja on vaikea päihittää, sillä se on kaikkea mitä toivoa saattaa: valkoista hiekkaa, turkoosia vettä, upea vedenalainen elämä ja rento tunnelma. Malediiveiltä ei voi nimetä vai yhtä tai kahta täydellistä rantaa, sillä tässä saarivaltiossa rantoja löytyy joka saarelta. Malediivit sävähdyttää sekä isolla että pienemmällä budjetilla. Nautin kovasti kahdenkeskisestä 10-vuotishäämatkastamme Reethi Beach- resortissa, jossa paratiisin rauha oli täydellinen ja saaren edustalla oleva koralliriutta kaloineen huikein mitä olen koskaan nähnyt. Mutta seikkailijan paratiisikaipuuseen vastasivat paremmin paikallissaaret Ukulhas ja Rashdoo. Ikimuistoinen oli myös päivä sand bankilla, jonka laguuni ja veden väri olivat aivan mielettömät. Sand bankille päiväretkiä järjestävät sekä resortit että paikallissaarten guest houset.

Kenelle: Postikorttitunnelmaa hakevalle paratiisibongailijalle

Aidoin paratiisitunnelma: Ile aux Nattes, Madagaskar

Ile Aux Nattesin saari Madagaskarin länsirannikon edustalla kilpailee Malediivien kanssa parhaan paratiisin tittelistä. Tämä pikkuinen saari  yllätti aivan täysin tunnelmallaan ja maisemillaan. Tänne eivät turistimassat ole vielä löytäneet ja siksi se onkin reppureissaajan unelma. Me vierailimme Ile Aux Nattesilla paikalliseen talviaikaan (kesäkuussa), jolloin vesi on sameampaa kuin kesällä. Ehkä kesäaikaan, kun vesi on kirkasta ja värikkäät kalat näkyvät paremmin tämä saari päihittäisi Malediivitkin. Samalla reissulla kannattaa tutustua myös Ile Aux Nattesin yläpuolella olevaan Ile Sainte Marien saareen, jossa riittää tutkittavaa ja upeita rantoja.  Ile Aux Nattesilta ei löydy luksusmajoitusta, vaan perustasoisia bungaloweja. Rantoja löytyy ihan ympäri koko saaren. Edelliset kuvat ovat kaikki eri rannoilta.

Kenelle: Reppureissaajalle, joka hakee aitoa paratiisitunnelmaa eikä säikähdä tuntien matkustamista

Upein hiekkaranta: Kendwa, Sanzibar

Sansibarin maustesaaressa on samaa viehätystä kuin Ile Aux Nattesilla, mutta se on paljon suurempi. Oma kokemukseni Sansibarilta on Kendwasta, jossa oli hyvin rauhallista ja valkoista hiekkaa riittää silmänkantamattomiin. Illalla auringonlaskua voi ihailla joko rannalla tai perinteisen sansibarilaisen dowin kyydissä. Kendwasta voi rantaa pitkin kävellä vähän vilkkaampaan Nungwiin ja käydä autokyydillä pääkaupunki Stone Townissa. Näin pitkää ja leveää hienohiekkaista rantaa en ole missään muualla nähnyt. Sansibarin matkaan voi yhdistää safarin Tansaniassa, kuten me teimme. Sansibarille pääsee joko lentäen tai lautalla Dar Es Salaamista.

Kenelle: Valkoisten korallirantojen rakastajalle, joka haluaa kokea myös afrikkalaista tunnelmaa.

Karibian helmi Curacao

Meidän häämatkamme reilut 12 vuotta sitten suuntautui Aruballe ja Curacaolle. Molemmilla saarilla rannat olivat upeat ja vesi kirkasta. Tykästyimme enemmän rauhallisempaan Curacaoon, joka ei ollut täysin amerikkalaisturistien valloittama. Me häämatkalaiset pysyttelimme lähinnä oman hotellimme rannalla, joka oli ihanan suojaisassa poukamassa. Curacaolla onkin useita hotelleille kuuluvia yksityisrantoja.  Kävimme katsastamassa pari muutakin rantaa, mutta niillä oli enemmän ihmisiä kuin hotellirannallamme. Ihmisvilinää pääsi  helposti katsomaan myös pääkaupunki Willemstaadiin, joka oli kauniin värikäs kaupunki ja ehdottomasti käymisen arvoinen, jos Curacaolle suuntaa.

Jetlaggies-blogista voit lukea lisää Curacaon yleisistä rannoista.

Kenelle: Lomailijalle, joka nauttii kirkkaasta vedestä ja paratiisitunnelmasta, mutta ei etsi autioita paratiisirantoja.

RenNon fiiliksen Ashwem, Goa

Ashwemin ranta eroaa edellisistä siinä, että se ei ole valkohiekkainen. Paratiisimaisuus on enemmän pitkälle jatkuvassa rantaviivassa ja letkeässä tunnelmassa. Täällä ei tarvitse hienostella ja hintatasokin on varsin kukkaroystävällinen. Rannalla voi bongailla meritähtiä ja nauttia upeista auringonlaskuista.

Kenelle: Hippifiiliksestä nauttiville

Paras paikallistunnelma: Ponta negra, Brasilia

Brasilialaiset ovat tunnettuja rantaelämästään. Sen saimme kokea vieraillessamme Natalin lähellä Ponta Negrassa, koillis-Brasiliassa. Ihan kaikenikäiset paikalliset viettivät aikaa rannalla aamusta iltaan ja rantaa reunustuvat Capirinja-baarikärryt ja ruokamyyjät. Tämän parempaa paikallistunnelmaa on vaikea löytää. Rantana Ponta Negra ei ollut yhtä hieno kuin muut listan rannat, mutta tunnelma todellakin ainutlaatuinen.

Kenelle: Paikallistunnelmaa etsivälle

Mielettömiä kokemuksia on myös Playa del Carmenista,  Meksikosta, Phi Philtä ja Ao NangistaThaimaasta, Penangilta ja Lankawilta Malesiasta sekä Arubalta. Valitettavasti nämä paikat ovat ehtineet muuttua niin paljon omista matkoistani 2000-luvun alusta, että ne eivät itselleni monilta osin taida täyttää enää paratiisin tunnusmerkkejä. Jos ei runsas turistien määrä ja täydet rannat ei häiritse, niin voin kyllä suositella näitäkin kohteita.

Phi Phin kuuluisalla Maya Beachillä oli väkeä jo 2009, mutta tänä vuonna se on jouduttu täysin sulkemaan liiallisen turismin vuoksi.
Aruballa oli mahtavat leveät hiekkarannat ja kirkas meri. Maisemat ovat kuin postikortista. Mutta jotenkin Arubala puuttui täysin aitous ja amerikkalaisturistien määrä oli valtava jo 2006.

Ovatko nämä kohteet sinulle tuttuja? Mitkä ovat parhaat rantakohteet, joissa olet käynyt?


Posted

in

, ,

by

Comments

15 vastausta artikkeliin “Parhaat rantakohteet”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Kieriskelen täällä jo muutenkin tuskissani kun en vaan saa päätettyä /valittua itselleni sopivaa kohdetta jonne talven aikana lähtisin. Teleporttaisin itseni just ja nyt mihin tahansa noista valkohiekkaisista rannoista. En ole koskaan matkustanut Dubaita kauemmas ja tällainen ihan rantahehkutus saa minut pois tolaltani. En oikein tiedä mitä vielä odotan ja miksi en osaa päättää. Hyppelen Karibian saarten, Kuuban, Meksikon, Sri Lankan, Malediivien ja Malesian välillä just nyt ?
  Ihana postaus ?

  1. Christa avatar

   Mä itsekin soudan ja huopaan talven kohteen valinnassa: olisiko se Meksiko, Miami, Puerto Rico, Curacao, Malesia, Filippiinit vai taas Malediivit. Isoimman tuskan teettää lennot, jotka on joka puolelle nyt kallistuneet ja vaihtoja useampi. kun ollaan menossa koko perheenä niin en kyllä suostu maksamaan yki 600€/hlö/lento ja samoin kolme vaihtolentoa on jo aika tuskaa.

 2. Jaakko / Lomalla viimeinkin avatar

  Malediivit itsellä kanssa suosikki!! Filippiinien rannat myös hienoja. Kiva kuulla että Goalla viihdyit, olen jopa ruvennut miettimään Goa kohteena vaikka ennen ajattelin että ei sinne, mutta olen kuullut että sielläkin on rauhallisempia psikkoja turistien suosimien lisäksi ?

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Filippiineillä olisi hieno päästä käymään. Olen monista blogeista ihastellut lukuisia paratiisirantoja.
   Tuo Ashwem on huomattavasti rauhallisempi paikka kuin vaikka Calangute tai Baga, jonne tehdään paljon pakettimatkoja. Ashwemissa onkin vähemmän hotelleja ja se on tosiaan enemmän traveller-hippi -henkinen kuin pakettimatkapaikka.

 3. Terhi avatar

  En oikein ole rantaihminen, mutta kuvasi ovat kauniita valkoisine hiekkoineen ja turkoosine vesineen. Noista kohteista menisin ilman muuta Sansibarille, mutta itse asiassa lähden Myanmariin.

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Myanmar on varmasti upea. Se keikkuu omalla bucket-listalla myös.

 4. Laura / Irtiottoja avatar

  Ai vitsit mikä matkakuume tästä tuli, etenkin tän kylmyyden ja pimeyden keskellä! Tuo Sansibarin tärppi etenkin miellytti, Tansania kun on tällä hetkellä ainakin etäisesti suunnittelupöydällä. Mun ehdottomat suosikit in Fidzillä ja Malesian Borneolla, mutta täytyy sanoa että myös Thaimaan Trangin saaret pääsis mun top5-listalle, mikä ehkä monelle tulee yllätyksenä, kun oletus on, ettei Thaimaasta enää kuulu löytää rauhallisia paratiisisaaria.. ?

  1. traveldreamer17 avatar

   Täytyy myöntää että viimeisimmän Thaimaan matkan perusteella on jäänyt sellainen fiilis, että sen maan paratiisit ovat kadonneet. Laitan kyllä ehdottomasti Trang-saaret korvat taakse, jos vaikka antaisi vielä Thaimaalle mahdollisuuden.
   Fidzille olisi upea päästä, mutta tarvitsisi vähän pidemmän loman kuin se perus pariviikkoinen.

 5. Anna | Muuttolintu avatar

  Oi, ihania paikkoja, paratiisikuume kasvaa. Me ollaan alkuvuodesta lähdössä takaisin Malediiveilla ja aiotaan poiketa myös parilla paikallissaarella. Jos pitäisi valita Ukulhas tai Rashdoo, kumman valitsisit?

  1. traveldreamer17 avatar

   Valintani Rasdhoon ja Ukulhasin välillä riippuisi siitä, että millaisilla muilla saarilla vierailisin. Ukulhasin rannat ovat ihan omaa luokkaansa, mutta Rashdoolla taas tunnelma oli parempi ja paikalliset ihan superystävällisiä. Ukulhasilla oli selvästi enemmän turisteja.

 6. Emilia/Merkintöjä maailmasta avatar

  Ihania kuvia ja kokemuksia, matkakuumetta nostattava postaus! Zanzibar on tosiaan ihana. Goa on alkanut kiinnostamaan tämän sinunkin postauksesi perusteella. Tuo brasilialainen tunnelma ja Madagaskar houkuttaa myös, kiitos vinkeistä 🙂

 7. alohatravels avatar

  Ooh upean näköisiä rantoja! Viime talven reissu suuntautui Mauritiukselle, ja jäi harmittamaan kun ei tullut samalla reissulla poikettua Madagaskarissa, siitä kun kuulimme paljon hyvää ja kuulemma Mauritiukseen verrattuna autenttisempi. No, vielä joskus 🙂 Omat suosikkirannat ovat löytyneet Filippiineiltä.

  1. traveldreamer17 avatar

   Filippiineille olisi hieno päästä. Katselimme sitä talvilomalle vaihtoehdoksi, mutta matkustusajat venyivät niin pitkiksi, että lasten kanssa ei oikein onnistu. Mutta joskus vielä!

 8. Travelloverin Annika avatar

  Ihania rantoja! Kyllä minäkin vähän väliä haluan näitä nähdä, vaikka rannalla matkailija en olekaan. Kyllä näille kaikille olisi ihanaa lähteä kävelylle ja pistäytyä vaikka baariin. 🙂

  1. traveldreamer17 avatar

   Minäkään en kauaa jaksa rannalla makoilla, mutta nautin vaikka kirjan lukemisesta varjossa. Jotenkin vain rantalomat rentouttavat kaikista parhaiten. Vastapainoksi kaipaan kyllä sitten seikkailua jollain toisella lomalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *