Yhdistyneet arabiemiraatit – lasten unelmalomakohde

Palasimme torstaina Yhdistyneistä arabiemiraateista ja sen jälkeen on jo juhlittu esikoisen 12-vuotissyntymäpäivää. Siivoamisen ja leipomisen välillä olen kuullut huokauksia lapsilta menneen matkan ihanuudesta ja kaipuusta takaisin. Me vietimme 5 yötä Fujairahissa meren rannalla ja 2 yötä Dubaissa pilvenpiirtäjässä. Viikko oli kuulemma aivan liian lyhyt aika maailman parhaalla lomalla – sanovat lapset, jotka ovat tänä vuonna olleet myös Malediiveillä ja Madagaskarilla. Mikä Arabiemiraateista sitten teki maailman parhaan loman lapsen mielestä?

Pilvenpiirtäjät

Lapset eivät ole ennen nähneet pilvenpiirtäjiä, saati yöpyneet sellaisessa. Siksi varasin meille majoituksen Marriott Harbour Hotel and Suites – hotellista Dubai Marinasta. Saimme upgraden kahden makuuhuoneen huoneistosta reilu 200 m2 kolmen makuuhuoneen huoneistoon,  jossa oli kaksi olohuonetta, 6 kylpyhuonetta, keittiö, kolme makuuhuonetta ja näköala sekä Palmusaarelle että Dubai Marinaan. Huoneisto oli 41. kerroksessa. Ensimmäisenä aamuna ihmettelimme naruja, jotka kulkivat olohuoneen ikkunan editse ja pien niille löytyi selitys, kun ikkunanpesijä laskeutui narujen varassa kirkastamaan näkymäämme palmusaarelle. Huh.

Tämä pilvenpiirtäjässä yöpyminen tuntui olevan lapsille kaikista suurin elämys, jota on kerrottu kaikille tutuille ja tuntemattomille. Seuraavalla lomalla pitäisi kuulemma päästä taas johonkin pilvenpiirtäjään. Pitääkö meidän lähteä Hongkongiin tai Singaporeen talvilomalla?

Yönäkymä toisen olohuoneen ikkunasta
JBR:n pilvenpiirtäjiä

Liikenne

Lapsiin teki todella ison vaikutuksen itsestään kulkevat metrot. Etenkin kun he pääsivät seisomaan etummaiseen junavaunuun seuraamaan junan kulkua aitiopaikoilta. Esikoinen tykkää seurata ruuhkaa (kunhan ei itse ole kyydissä) ja sitä näkikin huoneiston parvekkeelta. Keskimmäinen taas laski bongaamiaan urheiluautoja, joita Dubaissa totisesti riittää ja yhdelläkin katsomalla hän näki kolme eriväristä Lamborghinia.

Aavikko

Kävimme yhtenä iltapäivänä ja iltana aavikkosafarilla, jossa  saimme ensin vaellella hiekkadyyneillä puolisen tuntia ja sitten kuljettaja ajoi rallia pitkin hiekkaa.  Hiekkadyyneillä juoksentely oli lapsista huippuhauskaa ja he olivat puolituntisen jälkeen aivan väsyneitä ja hikisiä, sillä se oli myös tosi rankkaa. Minä kuljin lasten perässä ja otin valokuvia. Hiekka oli aivan unelmanpehmeää! Tuolla ensimmäisellä pysähdyksellä ei ollut muita ja saimme nautiskella ihan rauhassa autiosta hiekkanäkymästä. Ralliin liittyi muiden nelivetojen joukko ja menimme sitten beduiinileirille illalliselle isolla porukalla. Ralli oli kyllä melkoista kaahausta ja välillä otti vatsanpohjasta, kun pompimme dyynien yli.

Kuljettajamme pysähtyi rukoilemaan ja antoi meille puoli tuntia aikaa juosta dyyneillä.

Lapset hyppäävät alas hiekkadyyniltä

KAmelit

Aavikkoretkellä tapasimme ensimmäistä kertaa kameleita. Niitä oli beduinileirin lähellä aitauksessa ja lapset syöttivät kameleille paikalta löytynyttä puskaa. Sittemmin näimme kameleita pitkin tienvartta matkalla Fujairahista Dubaihin. Kuopus osti itselleen muistoksi pehmokamelin, joka on matkasta saanut nukkua hänen sängyssään (joka on suuri kunnia).

Lapset pääsivät myös kokeilemaan kameliratsastusta beduiinileirissä. Ennen matkaa yritin löytää tietoa kameliratsastuksen eettisyydestä ja sain sen käsityksen, että kunhan kameleita kohdellaan hyvin ja ne näyttävät hyväkuntoisilta, on kameliratsastus ok. Beduiinileirin kameleilla ratsastaminen oli lyhyt lenkki, mutta etenkin kuopus tykkäsi siitä kovasti ja menikin kyytiin viidesti.

Uiminen

Meidän lapset ovat puoliksi kaloja. Ainakin he viihtyvät vedessä yhtä hyvin kuin kalat. Fujairahin hotellimme oli Intian valtameren rannalla ja merivesi oli ihanan lämmintä. Hotellin rannalla löytyi jopa korallia ja värikkäitä kaloja, vaikka emme edes osallistuneet snorklausretkelle. Meren päälle oli tuotu ilmalla täytetty Wibit-rata, johon lupasin lasten pääsevän yhtenä päivänä. Viidentoista euron sijoitus osoittautui kannattavaksi, kun lapset viihtyivät radalla koko päivän! Seuraavana päivänä heillä oli kaikki lihakset hellänä. Fujairahin hotellissamme oli myös 5 uima-allasta, joiden väliä kuljin lasten perässä. Olin siis reissussa ainoana aikuisena, kun mies ei pystynyt tähän väliin ottamaan lomaa. Hyvin kuitenkin meni tällaisten kouluikäisten lasten kanssa ja sain kyllä itsekin rentouduttua.

Dubaissa lapset kävivät pulahtamassa hotellin pienessä uima-altaassa ja JBR:n rannalla. Rannalla oli kuitenkin hauskempaa leikkiä leikkipuistossa.

All Inclusive

Tiedän, että monilla on vahvoja mielipiteitä All Inclusivea vastaan ja ihan perustellusti. Kuitenkin lasten kanssa reissatessa se säästää paljon hermoja. Me olimme nyt toista kertaa lasten kanssa All Inclusive-paketilla ja lasten mielestä se on ihan parasta: voi itse valita buffetista mitä syö, saa hakea juotavaa vapaasti, jäätelöä on tarjolla koko päivän. Erityisesti esikoiselle All Inclusive on mieluinen, sillä hän stressaa kovasti sitä, että ei löydä ravintolasta syötävää tai että ei tykkääkään ruoasta. Hän syö kotona monipuolisesti, mutta usein matkoilla on käynyt niin, että ruoka ei maistukaan. Ja kun hän ei syö, iskee huono olo.

Dubai Mall

Vietimme yhden iltapäivän ja illan Dubai Mallissa ja katsoimme myös suihkulähdenäytöksen Burj Khalifan edustalla. Parasta Dubai Mallissa oli lasten mielestä Hamleys -lelukauppa ja siellä vierähtikin toista tuntia. Pojat ostivat omalla rahallaan kauko-ohjattavat autot ja kuopus LOL Surprisen. Lapset ihmettelivät myös kauppakeskuksen sisällä ajelevia takseja, vesiputousseinää ja akvaariota. Kauppakeskus on niin valtava, että emme edes ehtineet luisteluradalle saakka, kun jaksaminen loppui ja suuntasimme hotellille. Mutta tänne olisi heidän mielestään hauska vielä joskus palata.

Mitäs minä tykkäsin tästä lasten unelmalomasta? Kyse oli nimenomaa lomasta enemmän kuin matkasta. Minä olen enemmän seikkailuiden ystävä, vaikka toki rentoutuminenkin tekee hyvää. Parasta lomassa oli nähdä kuinka paljon lapset nauttivat. He ovat hyvin viihtyneet meidän muillakin matkoilla, mutta ehkä tämän vuoden matkat ovat olleet enemmän sellaisia seikkailu-painoitteisia ja lapset ovat kaivanneet tällaista rentoutumista. Marraskuussa oli mahtavaa päästä aurinkoterapiaan ja lämpötilat olivat täydelliset eli päivällä vähän päälle 30 c ja yöllä 25-26 c. Ja nämä maisemat olivat vertaansa vailla.


Posted

in

,

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “Yhdistyneet arabiemiraatit – lasten unelmalomakohde”

 1. katri/Kotona ja kaupungilla avatar

  Oli kiva lukea kokemuksianne. Näyttipä kivalta!
  Monelta olen kuullut niin hyvää tuolta, mutta itse en jostain syystä ole vielä sinne päin uskaltautunut matkalle. Ehkä vielä joskus rohkenen 🙂

  https://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

  1. traveldreamer17 avatar

   Arabiemiraateissa on tosi helppoa ja turvallista matkustaa. Palvelu siellä on ihan huippuluokkaa ja kaikki on siistiä ja puhdasta. Kun kuljin Dubaissa lasten kanssa, niin julkisissa kulkuneuvoissa meille annettiin heti tilaa, miehet avasivat meille ovia ja autot pysähtyivät päästämään tien yli. Ei tullut ollenkaan fiilis ahdistavasta muslimikulttuurista, enkä sellaista ole kyllä missään muussakaan muslimimaassa kokenut.

 2. Piyya avatar
  Piyya

  Voi että minä elin nyt mukananne koko viikon. Ehkä minun pitää antaa Dubaille uusi mahdollisuus ja kaivaa se lapsen mieli matkaan. Nuo kuvat tuolta korkealta hotellista ovat käsittämättömän upeat ! Haluaaaaaaa kans ? Kuvauksesta kuulee, että teillä on ollut mahtava loma !

  1. traveldreamer17 avatar

   Loma oli kyllä ihana ja rentouttava. Kivasti ehdittiin kokeakin, vaikka pääpaino olikin siinä auringosta ja uimisesta nauttimisessa. Olen ollut Arabiemiraateissa vain lapsen/lasten kanssa ja voihan se olla, että juuri se on vaikuttanut omaan kokemukseen positiivisesti, kun lapsiin suhtaudutaan siellä niin positiivisesti. Ja tietenkin päälle vielä se lapsen ihmettely kaikesta uudesta, joka tarttuu itseenkin.

 3. Jaakko / Lomalla viimeinkin avatar

  Tässä juuri olen lomalla Dubaissa ja tosiaan paljon on lapsiperheitä ja tuntuvat hyvin viihtyvät täällä ?

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Oi sinä onnellinen, kun saat olla siellälämmössä. Kuopus itkeskeli tänä aamuna ikäväänsä Dubaihin.
   Dubai on kyllä siitä ihana lapsiperheille, että siellä on puhdasta ja turvallista. Lentomatkakin huomattavasti lyhyempi kuin vaikka Thaimaahan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *