Kaukana kotoa

Marraskuun Instagram Travel Thursdayn teemana on Kaukana kotoa. Matkustamisessa minua eniten kiehtoo päästä näkemään kuinka  ihmiset elävät eri puolella maailmaa. Minä nautin suunnattomasti siitä, kun pääse sellaiseen maahan ja kulttuuriin, joka oikeasti saa minut kokemaan, että olen kaukana. Se tarkoittaa minulle jotain ihan toisenlaista kuin mitä arjessani Suomessa.

En ole missään kokenut olevani yhtä kaukana kotoa kuin Madagaskarilla. Toki sinne on jo fyysisestikin pitkä matka: ensin lensimme Pariisiin 3 tuntia, odottelimme jatkolentoa neljä tuntia ja sitten edessä oli 11 tunnin lento Antananarivoon. Emme suinkaan olleet vielä perillä, vaan torkkujen jälkeen lähdimme ajamaan Andasibeen neljän tunnin päähän. Jo heti lentokentältä lähdettyämme tajusimme olevamme todella erilaisessa paikassa kuin koskaan ennen. Tietä myötäilevässä joessa oli pitkin matkaa naisia pesemässä pyykkiä ja pesty pyykki kuivui tien penkalla värikkäinä laikkuina. Tien toista puolta reunustivat pikkuiset kojut, joissa myytiin yhdessä kuivattua kalaa, toisessa paria eri hedelmää, kolmannessa uppopaistettuja kakkusia. Kanat juoksivat  huterien mökkien pihoilla ja lapset kurkistelivat avoimista ovista tai piirtelivät hiekkaan kepeillä. Tämä näky jatkui pitkin matkaa. Madagaskarilla ei ole moottoriteitä keskellä ei mitään, kuten meillä länsimaissa,  vaan ainoastaan huonokuntoisia kuoppaisia kaksikaistaisia teitä, joiden reunalla kylät seuraavat toisiaan. Matka paikasta toiseen vie kauan, vaikka kulkupelinä olisi voimakas neliveto. Paikalliset kulkevat lähinnä apostolinkyydillä.

Oma lukunsa oli sitten Madagaskarin luonto. Täällä voi nähdä eläimiä, joita ei ole missään muualla maailmassa. Yksi mieleenpainuvimmista eläimistä oli Aye-aye. Koska se on yöeläin, myös retkemme ajoittui pimeälle. Oli jännittävää mennä ensin pimeässä veneellä saarelle, jossa aye-ayet asustavat. Taskulamppujen valossa kuljimme metsässä oppaan perässä ja kuuntelimme yön ääniä. Odotimme pilkkopimeässä otuksen ilmestymistä ja sitten kun se tuli paikalle kookospähkinän houkuttelemana olimme kaikki ällistyneitä tästä kissankokoisesta, takkuisesta isosilmäisestä puoliapinasta, jolla on kummalliset pitkät sormet. Ja siellä pilkkopimeässä metsässä opas bongasi lukuisia kameleonttejakin.

Makiapinoita saimme bongailla sekä primary forestin korkeiden puiden latvoissa Mantadiassa, matalammassa Andasiben sademetsässä että Palmarium reservessä, jossa ne tulivat varastamaan aamupalapöydän banaanit. Aika kaukana kotoa tunsimme olevamme silloinkin, kun heräsimme viideltä aamulla inrin kovaääniseen huutoon. Siinä se istui bungalowin viereisessä puussa. Bungalowin katolla öykkäsivät hybridimakit, jotka nimesimme Dumbiksi ja Dumberiksi. Ihan tällaisiin aamuherätyksiin emme ole tottuneet.

Hyvin kaukana kotoa tunsin olevani myös myös Madagaskarin paratiisirannoilla. Juuri tämä kaikki on sitä mistä eniten nautin matkoillani.

Lisää Madagaskarin seikkailustamme voit lukea näistä linkeistä:

Ihmeellinen Madagaskar

Ristiriitaisuuksien Madagaskar

Sademetsän asukkeja Andasibessä Madagaskarilla

Palmarium ja elämää Pangalanesin kanaalin varrella (Madagaskar)

Vinkkejä ja infoa Madagaskarista haaveileville

Paratiisi paikannettu

Päiväretkiä Ile Sainte-Mariella

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -kampanjaa. Jaa oma Instagram ja matkailu -aiheinen, suomenkielinen postauksesi alla olevasta add-linkistä. Instagram Travel Thursdayhin voit osallistua Travelloverblogin ja Vagabondablogin kautta. Voit lisätä linkkisi kumpaan tahansa blogiin, ja se näkyy molemmissa. Muista lisätä postaukseesi linkit emoblogeihin ja kertoa, että osallistut IGTT-kamppikseen. Marraskuussa teemana on kaukana kotoa


Posted

in

by

Tags:

Comments

16 vastausta artikkeliin “Kaukana kotoa”

 1. sari/ matkalla lähelle tai kauas avatar

  Niin haaveilen Madagaskarista tarkoittaa kai että kyllä sinne on silloin mentävä. Ehkäpä pitää alkaa suunnittelu, minne siellä ehdottomasti olisi mukava mennä.

  1. traveldreamer17 avatar

   Madagaskar on upea! Oman haasteensa kyllä tuo nuo hitaat siirtymät ja siksi reissu kannattaa suunnitella huolella. Meillä jäi vielä paljon nähtävää ja haluaisin mennä Madagaskarille uudelleen vielä joskus.

 2. Timo avatar

  Wau! Madagaskaria ei yleensä edes muista kun miettii kohteita, mutta näyttää kiinnostavalta. Kiitos!

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Madagaskar ei ole pahemmin itseään markkinoinut, kuten vaikka naapurisaari Mauritius, vaikka sillä on paljon enemmän annettettavaa. Siksi varmaan ei tule mieleen matkakohdetta pohtiessa, että tuonnekin voisi lähteä. Mutta kertakaikkisen upea kohde.

 3. susannette avatar
  susannette

  Madagaskar vaikuttaa upealta, tämä taitaa päätyä tulevaisuuden haave-reissukohteiden listalle 😀

  1. traveldreamer17 avatar

   Kannattaa ehdottomasti laittaa listalle! Madagaskar on ainutlaatuinen maa monella tavalla.

 4. Piyya avatar

  On ollut niin kiva päästä postaustesi kautta mukaan tuonne Madagaskarille. Minun kaukana kotoa kokemukset on vielä aika lähellä.
  Madagaskar on kyllä näyttäytynyt niin mielenkiintoiselle ja kohteelle jolla on paljon annettavaa. Hienoa päästä matkoille myös näin oman sohvan nurkan kautta ?

  1. traveldreamer17 avatar

   Kyllä lähempänäkin voi tuntea olevansa kaukana. Ehkä yksi hämmentävimmistä kokemuksistani oli Vienan-Karjalassa, jossa aika oli pysähtynyt 1900-luvun alkuun. Siellä koki olevansa hyvin kaukana!

 5. Travelloverin Annika avatar

  Madagaskarilla todella oli kaukana kotoa. Minulla on kuva itsestäni lemuri päässä. Itse tuli, en mistään tyyppiä päähäni kahminut. Kun sademetsässä satoi, siellä todella satoi. Sen kerran, kun säästettiin majoituksessa, parin peiton alla kaikki vaatteet päällä sai kosteassa hytistä. Mutta kyllä, kiehtova kohde!

  1. traveldreamer17 avatar

   Me säästyimme enemmiltä sateilta, onneksi. Olin lukenut blogistasi sateisesta Andasibestä ja olimme siksi varautuneet kunnon sadevaatteilla. Ne tulivat kyllä tarpeen sitten Ile Sainte Mariella, kun satoi kaatamalla, kun olimme venereissulla.

 6. Terhi | Vagabondablogi.fi avatar

  Kiitos tästä kertomuksesta, oli ihana päästä tämän jutun mukana hetkeksi minulle täysin tuntemattomaan Madagaskariin! Ihana tuo kuva nauravista lapsista – ja nuo rannat! Vau! 🙂

  1. traveldreamer17 avatar

   Lapset Madagaskarilla olivat aivan ihania. Nämäkin lapset hassuttelivat maalaamalla naamansa jollain hedelmällä ja tulivat esittelemään tuloksia meille. Olivat ihan innoissaan, kun otimme valokuvan ja näytimme heille.

 7. Pirkko / Meriharakka avatar

  Kävimme Madagaskarilla muutama vuosi sitten, ”vaan” risteillen, mutta kolmessa kohteessa – ja oli se kieltämättä aika erilainen kohde kuin vaikka muut risteilyn saaret (Seychellit, Mauritius, Reunion). Nuo lemurit olivat kyllä aika veijareita!

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Risteilyllä ei ehkä täysin ehdi nähdä Madagaskarin erityisyyttä, mutta ihan varmasti siitä saa jo jonkinlaisen kuvan. En ole noilla muilla saarilla käynyt, mutta Madagaskar tuskin jää toiseksi.

 8. Noora | Kerran poistuin kotoa avatar

  Tuo hyvin erilaiseen kulttuuriin ja infrastruktuuriin saapuminen todellakin tuo tunteen siitä, että on kaukana kotoa. Esimerkiksi Uusi-Seelanti, joka on fyysisesti kaukaisin reissukohteeni toistaiseksi, ei tuntunut siltä, että on niin kaukana kotoa, sillä elämä siellä oli varsin samanlaista kuin Suomessakin. Itselleni kaukaisimman paikan tunteen on tuonut Huippuvuoret, jotka ovat kuitenkin etäisyyksillä mitattuna varsin lähellä Suomea. Nuo värikkäät rantakuvat näyttävät juuri täydellisiltä tähän ankeaan harmauteen 🙂

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Voin kuvitella, että maantieteellisesti kaukaiset Uusi-Seelanti tai Australia ovat kuitenkin kulttuurillisesti aika tutun oloisia verrattuna moneen lähempään kohteeseen.
   Madagaskarin rannat olivat todella upeita ja niitä riittää, kun saarivaltiosta on kyse. Etukäteen en yhtään ajatellut Madagaskaria paratiisirantojen maana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *