8 asiaa, jota et ehkä tiennyt minusta

Viikko sitten juhlittiin blogin 1-vuotispäivää. Eilen juhli blogin pitäjä 42-vuotispäiväänsä. Siksi ajattelin vastata monessa blogissa olleeseen haasteeseen 8 asiaa, joita et tiennyt minusta ja liittyvät myös matkustamiseeni. Olen aikaisemmin kirjoittanut jo millainen matkailija olen. Tässä vähän toisesta näkökulmasta asioita minusta.

 1. Pelaan Pokemon Go:ta. Latasin pelin marraskuussa 2016, kun silloin 8-vuotias poikani halusi kovasti pelata peliä, mutta hänen nokialaiseensa ei Pokemonia ollut saatavilla. Niinpä perustin meille yhteisen pelitilin, jonka nimimerkkikin on yhdistelmä meidän kummankin nimeä. Ensin pelattiin yhdessä ja sitten auttelin poikaani keräämällä työmatkan varrelta pokestoppeja, jotta pokepallot eivät loppuisi kesken. Aika nopeasti innoistuin kuitenkin pelistä itse. Poika sai uuden puhelimen 9-vuotislahjaksi ja perusti oman pelitilin ja minä pidin meidän yhteisen, kun olin sitä pääasiassa käyttänytkin. Nyt olen siis pelannut lähes 2 vuotta, välillä vähemmän ja välillä enemmän innokkaasti. Mostarissa Pokemonista tuli iso lasku, kun laitoin sen päälle ihan pikkupikkuhetkeksi ottaakseni kiinni yhden pokemonin (minusta on kiva kerätä edes yksi pokemon jokaisessa vierailemassani maassa, koska niistä näkyy missä ne on napattu). Tämä Pokemon maksoi minulle 48€.
 2. Tykkään ommella vaatteita. Olen asiantuntijatyössä, mikä usein tarkoittaa sitä, että mitään konkreettista ei välttämättä saa aikaan. Ompelu tuntuu mahtavalta, kun parhaimmillaan puolessa tunnissa tyttärellä on uudet legginssit tai voin toteuttaa jonkun lasteni suunnitteleman vaatteen. Aika usein ennen jotakin matkaa kaivelen kangasvarastojani ja surautan lapsille jotain tarpeellista pieneksi jääneiden tilalle. Ompelen jonkin verran myös itselleni.
 3. Osallistun lähes kaikkiin vastaantuleviin kilpailuihin, joissa voi voittaa matkan, vaikka muuten en kilpailulomakkeita täyttele. Kaksi kertaa pääpalkinto on osunut kohdalle, kun 2012 voitin 1000€ lahjakortin TUI:lle ja pari viikkoa sitten minua lykästi Wowandersin kilpailussa 100€ Norwegianin lahjakortin verran. Olin ihan täpinöissäni, kun kuulin kummastakin voitosta.
 4. Olen pelokas liikkumaan yksin pimeällä. Silloin kun menen yksin työ- tai huvimatkalle, varaan hotellin aina sellaisesta paikasta, jonka olen lukenut olevan mahdollisimman turvallinen. Kaupungissa katson, että hotelli on vilkkaalla paikalla, jotta lähellä on muita ihmisiä enkä joudu kävelemään pimeässä itsekseni.
 5. Minulla on ennakkoluuloja entisen itä-blokin maita kohtaan. Siksi en ole juurikaan matkustanut itä-Euroopassa tai entisen Neuvostoliiton alueella. Venäjällä kävin 2005 Vienankarjalassa, joka muuten oli uskomattoman kaunista seutua. Vähitellen on alkanut kiinnostaa nähdä Pietari. Minulla oli epäilyksiä jopa entisen Jugoslavian maista, koska ajattelin, että niissä hotellit voisivat olla heikkotasoisia ja ruoka slaavilaista, johon en ole erityisen ihastunut. Onneksi uskalsin elokuussa lähteä Kroatiaan, Bosnia-Hertsegovinaan ja Montenegroon, sillä kaikki olivat todella upeita paikkoja, joihin lähtisin koska tahansa uudelleen. Ne eivät yhtään häviä laadussa tai ruokakulttuurissa minulle tutummille etelä-Euroopan maille.
 6. En ole koskaan yöpynyt hostellissa. Tämä ehkä jopa harmittaa minua, sillä uskon, että hostellit ovat parhaimmillaan hauskoja kokemuksia ja niissä tapaa samanhenkisiä reissaajia. En silti ole aina yöpynyt hotelleissa. Opiskelijana matkustin usein kohteeseen, jossa minulla oli tuttuja ja yövyin heidän luonaan tai jonkun tutuntutun luona. Ei tullut mieleen mennä hostelliin, kun tuttujen luona sai yöpyä ilmaiseksi. Yksi tällainen matka oli Kanadaan ja New Yorkiin kesällä 1997. Olimme liikkeellä todella pienellä budjetilla, mutta kaipuu Amerikkaan oli kova, sillä olin kaverini kanssa ollut juuri palannut vuoden collegessa opiskelun jälkeen Portlandista, Oregonista ja paluu Suomen arkeen oli meille kummallekin vähän masentava. Olimme ensin Torontossa yötä au pairina olevan kaverimme isäntäperheen kellarissa ja sitten Hamiltonissa edellisvuoden opiskelukaverin tulevassa asunnossa. Hän oli siis menossa naimisiin parin viikon päästä ja hääparilla oli asunto odottamassa häiden jälkeistä yhteistä aikaa. Hamiltonista matka jatkui Niagara Fallsin kautta Uticaan, New Yorkin osavaltioon, jossa jälleen yövyimme entisen opiskelukaverin perheessä. Tosin tämän opiskelukaverin tunsimme lähinnä nimeltä, mutta yhden tuttumme isä tunsi tämän opiskelukaverin isän jotenkuten. Kaiken huippu oli, kun New Yorkissa päädyin kaverini kanssa täysin tuntemattoman naisen ystävän asuntoon. Olimme olleet New Yorkissa kaksi viikkoa ja majoittuneet tutuntutun luona Queensissä. Hänelle oli kuitenkin tulossa toiset vieraat ja meidän piti etsiä viikoksi majapaikka pikaisella aikataululla. Minulta oli ensimmäisenä päivänä New Yorkissa varastettu käsilaukku rahoineen ja kaverillakin alkoi olla rahat ihan loppu. Kävimme Time Square Churchissä kuuntelemassa gospelia ja siellä sattumalta tuli puheeksi yhden naisen kanssa, että etsimme majapaikkaa. Naisen kaveri oli lähtenyt matkoille kuukaudeksi ja oli jättänyt avaimet ystävälleen. Niinpä pääsimme Upper East Sideen ihan keskuspuiston vieraan pieneen yksiöön viimeiseksi viikoksi.
 7. Olen ulkomailla ennakkoluuloinen ruoan suhteen. Kotona syön todella monipuolisesti. Matkoilla tykkään kokeilla paikallista ruokaa, mutta kammoan esim. huonoa lihaa tai kanaa. Haastan itseni kyllä joka reissulla ja maistan paikallisia ruokia, vaikka ne näyttäisivät epäilyttäviltä, mutta ihan ilman itseni psyykkaamista se ei onnistu. Kroatiassa päätin olla rohkea ja maistaa mustekalan musteella värjättyä risottoa, koska sitä kaikki kehuivat loistavaksi paikalliseksi ruoaksi. Pari ensimmäistä haarukallista oli hyviä, mutta sitten ajatus musteesta alkoi ällöttää. Söin sitkeästi noin puolet annoksesta. Madagaskarilla kiitin onneani, että söimme tasokkaissa hotelliravintoloissa, eikä paikallisissa hotelyissä, koska en ehkä olisi saanut syötyä niiden ruokaa.
 8. Sain 4-vuotislahjaksi pikkusiskon. Kaverit eivät uskoneet minua, kun kerroin heille kerhossa viikonlopun jälkeen saaneni lahjaksi siskon. Mutta totta se on. Äitini lähti synnyttämään kesken juhlavalmisteluiden, mutta juhlani pidettiin kummitätini avustamana. Illalla isäni tuli kotiin ja kertoi, että olen saanut vielä yhden lahjan: pikkusiskon.  Tämän rakkaan siskon kanssa lähden huomenna Tukholmaan ihan kahdestaan koko viikonlopuksi. Menemme yhdessä käsityömessuille, koska myös siskoni rentoutuu ompelemalla.
Maisemaa Empire State Buildningista vuonna 1997

Muut blogit, jotka ovat vastanneet haasteeseen ovat mm. Viinilaakson viemää , 666places  ja Hätälasku.

Joko sinä olet vastannut haasteeseen?


Posted

in

by

Tags:

Comments

14 vastausta artikkeliin “8 asiaa, jota et ehkä tiennyt minusta”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Ihania juttuja ??
  Toi Pokémon Go oli kyllä ?
  Oon ite tosi laiska osallistumaan kilpailuihin, sulla se on selvästi kannattanut !
  Hyvinhän sinä meet, yksin ja perheen kanssa pimeydestä ja nirsoilusta huolimatta ??

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Ehkä matkoissa yksi juttu on nimenomaa se itsensä haastaminen ja voittaminen. Kun uskaltaa mennä epämukavuusalueelleen, niin rohkeus kasvaa vähitellen tekemään niitäkin asioita, jotka eivät ole ihan ominta minua.

 2. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Näitä oli kyllä hauska lueskella? meillä myös poika on pelaa pokemonia, mutta itse en ole kyllää innostunut. Vielä en ole itse vastaavaa postausta tehnyt, mutta näitä on niin kiva lukea että ehkä minäkin teen?
  Ihanaa siskosten matkaa Tukholmaan!

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Olen tykännyt lukea muiden vastaavia postauksia, koska niiden kautta pääsee vähän tutustumaan henkilöön blogin takana. Kirjoita sinäkin, niin opimme sinusta lisää :).
   Kiitos reissutoivotuksista. Oli tosi mukava viikonloppu.

 3. Stacy avatar

  En ole vastannut haasteeseen. Kiva, että olet käynyt Vienassa ja toivottavasti vielä käyt Pietarissa. Minusta jokaisen suomalaisen pitää käydä Pietarissa, koska se on ollut meidän pääkaupunki ja siellä on ollut vilkas suomalaisyhteisö. On kai siellä se vieläkin.
  Olen iloinen, että geokätköilyn voi tehdä ilman nettiyhteyttä pelkän käsi-GPS:n avulla.
  Minä olen täysin tumpelo kaiken kanssa, mikä liittyy käsillä tekemiseen.

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Joo, aion kyllä käydä Pietarissa. Yksi iso syy on juurikin tuo historia Suomen pääkaupunkina. Ja olen kuullut Pietarista paljon hyvää.

 4. Rosa avatar

  Mielenkiintoinen postaus. Sellaisia asioita, joita ei blogissa tule esille esimerkiksi, että osaat ommella vaatteita.

  OMG! Mikä lasku yhdestä Pokemonista, mutta toisaalta muisto, joka jää mieleen. Jumiuduin Venäjän rajalle 10 vuotta sitten, koska yksi mummo bussistamme yritti salakuljettaa viulun. Laitoin Facebookin päälle, koska olimme lähes Suomessa ja oikeassa yläkulmassa luki Elisa. Siinä selaillessani puhelin oli kuitenkin katkaillut Venäjän verkkoon ja pienestä selailusta tuli 40€ lisälasku. Edelleen muistan sen.

  Olen asunut Pietarissa ja suosittelen käymään siellä. Niin upea paikka lähellä Suomea. Ennen kaupunki oli lempipaikkani, mutta nykyään suosin helpompia kaupunkeja.

  1. traveldreamer17 avatar

   Kroatiassa on ilmeisesti myös monelle käynyt samoin, kuin sinulle Venäjän rajan lähellä, että puhelin menee väärään verkkoon ja lasku yllättää.

 5. Ne Tammelat avatar

  Hauska lukea näitä listoja! Meiltä löytyy myös Pokémon-harrastaja ja pelaamisen lisäksi hän pitää yllä Ilkka Plays Pokemon -instatiliä, jonka kuvaamisesta minä vastaan, se on ollut hauska täydennys matkabloggailulle 🙂

  Onnea hienoista voitoista! 🙂

  1. traveldreamer17 avatar

   Täytyypä tutustua tuohon instatiliin, kun on samat intressit 🙂

 6. Periaatteen Nainen avatar

  Hah, kallis Pokemon – toivottavasti sen arvoinen!
  Kiva muistoja! Mä rakastin nuorempana yksin matkatessa hostelleja, nyt mietin, olenko jo liian vanha niihin…

  1. traveldreamer17 avatar

   Nappaamani Pokemon oli ihan surkea, mutta eihän sitä voi poistaa, kun on maksanut kalliin hinnan…

 7. Antti / Lanttimatkat avatar

  Rakastan hostelleja ja rakastan Pietaria! Molemmat on aivan ihania paikkoja.

  Itä-Blokkia ei kannata pelätä vaan vain tiedostaa menneisyys ja todeta asioiden olevan siellä erilailla kuin härmässä. Ihana ja todella länsimaistunut paikka tätänykyä.

  Hostelleista taas olen löytänyt hyviä ystäviä ja leppoista matkaseuraa.

  Hauska lista ja olipa mielenkiintoinen seikkailu jenkeissä.

  1. traveldreamer17 avatar

   Tuo käymäni pieni Balkanin kierros muutti kyllä mielikuvani entisen itä-Blokin maista. Varmasti on muissakin alueen maissa tätä nykyä jo siistiä ja länsimaista.
   Hostellikokemattomuus kyllä vähän harmittaa ja tässä iässä ei enää saisi yhtä paljon siitä irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *