Blogi täyttää vuoden!

Traveldreaming viettää tänään yksivuotispäiväänsä. Pitkällisen pohdinnan jälkeen perustin matkablogini 18.10.2017. Halusin saada talteen juttuja matkoiltani sekä itseäni että muita varten. Huomasin nimittäin usein päätyväni antamaan jollekin matkavinkkejä ja yritin etsiä tarkempia tietoja matkoistani pelkkien matkoista tekemieni valokuvakirjojen perusteella. Nyt on helpompi palata etsimään tietoja täältä blogista tai linkata suoraan juuri johonkin tiettyyn reissuun. Ja parhaimmillaan pääsen fiilistelemään matkoja lukijoiden kanssa. Ensimmäisessä varsinaisessa jutussani pohdin matkakuumetta – sitä tautia jonka kourissa tunnun kroonisesti olevan.

Vuosi on kulunut matkabloggailua opetellessa. Kirjoittaminen on ollut yllättävän aikaavievää, joten tammikuussa alkanut opintovapaani on tullut hyödynnettyä myös bloggailun merkeissä. Opintovapaalla olen toki ehtinyt reissaamaankin vähän tavallista enemmän ja niistä matkoista jokainen on tänne blogiin päätynyt. Olen kirjoittanut yhdestä kahteen julkaisua viikossa ja yhteensä julkaisuja on kertynyt 73. Google analytics kertoo, että suosituimmat julkaisuni ovat:

 1. Mitä maksoi kaksi viikkoa Malediivien paikallissaarilla
 2. Ihanan aito Tessaloniki
 3. Malediivit – paratiisiloma resortissa

Kymmenen luetuimman  joukossa oli vielä viisi kirjoitusta Malediiveistä. Selvästi siis Malediivit ovat monia kiinnostaneet. Paikallissaarimatkailusta Malediiveillä löytyykin aika vähän kirjoituksia blogeista, joten sinänsä ei ole ihme, että juuri siihen littyvät julkaisut ovat johdattaneet blogiini lukijoita.

Minulla on vielä paljon opittavaa matkabloggailusta, mutta ehkä olen vähitellen pääsemässä jyvälle tästä genrestä. Ajattelin alunperin, että blogini keskittyisi perhematkailuun, mutta olen tämän vuoden aikana huomannut, että lasten kasvaessa matkailuni on aika paljon muutakin kuin vain perhematkailua. Epäilen, että jatkossa matkustan entistä enemmän yksin, vaikka perhematkoja jokaiseen vuoteen sisältyy. Olenkin todennut, että kirjoitan mieluummin fiilispohjalta kuin alan rajata blogiani teennäisesti johonkin tiukempaan formaattiin. Rakastan kaikenlaisia matkoja ja se saa näkyä blogissa.Tykkään lukea muiden blogeja ja uuden matkan lähestyessä etsin tietoa matkablogeista. En halua kulkea täsmälleen samoja polkuja kuin muut, mutta kohteeseen tutustuminen blogien kautta säästää aikaa itse reissussa, kun vähän tietää minne on menossa ja mikä voisi itseä kiinnostaa. Toivon, että oma blogini voisi olla jollekin samanlainen apu ja parhaimmillaan inspiraatiokin.

Tästä pyörähtää nyt käyntiin blogin toinen vuosi. Toivottavasti se sisältää matkaelämyksiä ja uusia kokemuksia, vaikka aika saattaa olla enemmän kortilla joulukuisen töihinpaluun jälkeen. Ainakin haaveilen matkoista entiseen malliin – siitähän blogini nimikin tulee. Tarkoitus olisi kirjoittaa ainakin viime kesän Legoland-vierailusta, parhaista käymistäni rantakohteista, vinkata Torreviejan seudulta käymisen arvoisia paikkoja, muistella meidän legendaarista ensimmäistä matkaa kahden lapsen kanssa ja tietysti vielä tänä syksynä edessä olevista Arabiemiraateista ja Krakovasta.

Kiitos ihan jokaiselle, joka on ollut mukana blogin ensimmäisessä vuodessa: kommentoinut, lukenut tai vain katsonut kuvia. Jokainen kommentti on lämmittänyt mieltä valtavasti! Toivottavasti jatkatte kanssani myös tulevana vuonna.

Tuleeko sinulle mieleen jotain muuta josta haluaisit minun kirjoittavan? Miten voisin tehdä blogista mielenkiintoisemman ja paremman? Millaisista jutuista olet tykännyt eniten?

Jutun kuvat (artikkelikuvaa lukuunottamatta) ovat meidän alkuviikon aurinkoiselta minilomalta Tallinnasta.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Blogi täyttää vuoden!”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Hip hip hurraa yksi vuotiaalle blogillesi ?
  ”Time flies when your having fun”
  Se on kiva kun kirjoittaja näkyy blogin takana, liian tiukkaa rajaus jutuissa rajaa usein myös kirjoittajan persoonallisuuden pois.
  Blogisi on yksi niistä, jotka ovat jääneet jatkuvaan seurantaan ja yhtä kiva joka kerta kun huomaan uuden julkaisun, tulen siis varmasti olemaan mukana tulevaisuudessakin.

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Kiitos Piyya. On ollut tosi kiva huomata, että seuraat blogiani <3. Ihanaa, jos seuraat jatkossakin matkojani.

 2. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Paljon onnea yksi vuotiaalle blogillesi 🙂
  Tuleva Legoland- ja rantapostaus kiinnostaa erityisesti, mutta kyllä ehdottomasti kaikki muutkin. Olen tykännyt blogistasi todella paljon ja täytyy myöntää, että myös itselle Malediivi-postaukset on olleet todella kiinnostavia. Sinulta olen saanut myös inspiraatiota yksinmatkailuun 🙂 Jatka samaan malliin, äläkä turhaan rajaile liikaa.

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Kiva, että sisällöt ovat miellyttäneet. Onhan meillä varmaan monilla useita tapoja matkustaa, vaikka helposti sitä ehkä leimautuu yhden kategorian alle. Jatkan siis näitä matkojeni avaamista vanhaan malliin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *