Syksyn matkasuunnitelmia

Kumman nopeasti on tämä opintovapaa kulunut. Jäljellä on vähän reilu kaksi kuukautta ja sinä aikana pitäisi saada pakettiin yksi 10 op essee, väitöskirjan ensimmäinen artikkeli ja kaksi 5 op kurssia. Mutta täytyyhän sitä ehtiä matkustamaankin vielä ennen kuin tämä ihana ”vapaus” päättyy.

Ensimmäinen matka on perinteinen syyslomareissu lasten kanssa reilun viikon päästä. Tällä kertaa menemme vain päiväristeilylle Tallinnaan. Vaikka Tallinnassa on käyty monen monta kertaa, niin tv-torni on vielä näkemättä. Ehkäpä siis sinne tällä kertaa. Mitähän muuta voisimme keksiä? Lapset haluavat käydä Kaubamajan leluosastolla, kuinkas muuten. Meillä ei taida olla yhtäkään sellaista Tallinnan matkaa, jolla ei oltaisi siellä poikettu. Leluosasto onkin kyllä tosi kiva.

Lokakuun lopulla lähden siskoni kanssa Tukholmaan pitkäksi viikonlopuksi. Meillä on syntymäpäivät peräkkäisinä päivinä ja koko lapsuuden totuimme juhlimaan synttäreitä yhdessä. Aikuisiälläkin olemme usein käyneet yhdessä syömässä synttäreiden kunniaksi ja jotenkin onkin ihaninta viettää synttäreitä juuri siskon kanssa. Siitä onkin todella pitkä aika, kun olemme siskon kanssa matkustaneet kahdestaan, sillä viime reissu oli vuonna 2001 Roomaan ja Anguillaran ihanaan pikkukaupunkiin. Tällä kertaa suunnitelmissa on paitsi nauttia Tukholman ravintolatarjonnasta, käydä Syfestivaleilla eli ompelumessuilla. Me kumpikin nimittäin tykkäämme ommella lapsillemme ja joskus itsellemmekin vaatteita.

Marraskuun pimeyttä ja kylmää lähdemme pakoon Arabiemiraatteihin. Ensimmäistä kertaa lähden naapurimaita kauemmaksi lasten kanssa ilman miestäni. Meidän lapset ovat kuitenkin tottuneita matkailijoita ja uskon reissun sujuvan tosi kivasti yhdenkin aikuisen voimin. Kovinkaan kunnianhimoisia suunnitelmia meillä ei matkan suhteen ole, sillä lasten päätoive on päästä uimaan, uimaan ja vähän vielä uimaan. Ihmekös tuo, kun heille taisi jäädä uintivaje kesän kiertomatkoilla. Jospa kuitenkin saisin lapset kanssani katsomaan myös vähän Dubain kaupunkia. Minä ja keskimmäinen lapsemme olimme Arabiemiraateissa 2007, mutta esikoiselle ja kuopukselle kohde on uusi.

Pixabay

Opintovapaani kolme viimeistä päivää joulukuun puolivälissä aion viettää yksin Krakovassa, sillä satuin löytämään sinne lennot reiluun 80€:n hintaan.  En ole vielä ehtinyt tutustua kaupungin tarjontaan juurikaan, mutta joulutorilla olisi kiva käydä ja tutustua juutalaiskortteliin.

Olisiko jollain vinkkejä näihin kohteisiin?


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

4 vastausta artikkeliin “Syksyn matkasuunnitelmia”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Aika kivoja suunnitelmia sulla ?
  Suosittelen kyllä teille sitä uimista, uimista ja vielä kerran uimista. Onhan se nyt ihanaa tuohon aikaan vuodesta kun siitä voi vaan haaveilla täällä kotona. Omasta Dubain reissusta ei kyllä ole paljon ammennettavaa lapsiperheen matkalle. Tai no lapset voisi hyvinkin nauttia jeeppisafarista. Itsellä tuli pieni hiki päälle kun kuski tykkäsi kovastikin kaahailla dyynien päällä niin, että oli hyvin lähellä ettei auto lähtenyt pyörimään dyyniä alas ?
  Dubai fountainhan nyt valloittaa aina. Siellä ollittekin varmaan jo keskimmäisen kanssa aikanaan.

  1. traveldreamer17 avatar

   Juu, oltiin Dubai Fountainilla silloin viime reissulla, mutta se olisi kiva nähdä uudelleen. Jeeppisafaria minäkin vähän mietin ohjelmaksi. VIimeksi yrtin ehdottaa sitä keskimmäiselle, mutta hänestä yksi päivä Dubaissa riitti koko loman ohjelmaksi uimisen lisäksi :D.

 2. jossu avatar

  Dubaissahan on vaikka kuinka paljon nähtävää, vaikea antaa vinkkejä kuin en tiedä mitä teitä kiinostaa, mutta Dubai Miracle Garden varmaan sopi sekä sinulle että lapseille.
  Ostoskeskukset Wafi Mall ja Ibn Battuta Mall on minun mielestä myös nähtämisen arvoisia.

  1. traveldreamer17 avatar

   Täytyypä googlata Dubai Miracle Garden. Kuullostaa sellaiselta, joka voisi olla mielenkiintoinen nähdä. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *