Ota maailma luoksesi -vaihto-oppilas

Terveiset täältä upeasta Moselin jokilaaksosta Saksasta! Matkaa on takana reilu viikko ja Moselin lisäksi olemme tutustuneet myös keski-Reiniin ja Hannoverin lähellä sijaitsevaan pikkukaupunkiin.

Meidät toi Saksaan kahden vuoden takaisen vaihto-oppilaamme luona kyläily. Oli mahtava päästä tapaamaan hänen perheensä ja näkemään mistä hän on kotoisin. Ja tietysti oli kiva nähdä vaihto-oppilaamme, joka tulee varmasti aina olemaan osa myös meidän perhettämme. Me saamme hänet vierailulle taas syksyllä, kuten viimekin vuonna.

Vaihto-oppilasvuoden aikana opimme paljon saksalaisesta kulttuurista ja tavoista. Ja saksalaisista leivonnaisista, joita saimme maistella joka viikko uunituoreita. Sen lisäksi taisimme tutustua syvemmin suomalaisuuteen ja suomen kieleen, sillä vaihto-oppilas kyseenalaisti meille itsestäänselviä asioita – hyvällä tavalla.

Meidän vaihto-oppilaamme tuli vapaaehtoisvoimin toimivan Youth for Understanding -järjestön kautta. Elokuun alussa heidän kauttaan Suomeen on saapumassa yli 70 innokasta vaihto-oppilasta, joista vielä 18 nuorta joutuu jännittämään isäntäperheen löytymistä. Haluaisitko sinä hienon kokemuksen ja avata kotisi maailmalle? Voit joko ottaa nuoren kotiisi 11 kuukaudeksi tai toimia väliaikaisena saapumisperheenä ennen kuin isäntäperhe löytyy. Jos innostuit, käy katsomassa www.yfu.fi ja ota järjestöön pikaisesti yhteyttä.

www.yfu.fi

Isäntäperhe voi olla ihan millainen vain: sinkku, pariskunta, pikkulapsiperhe, yhden vanhemman perhe. Tärkeää on vain olla välittävä aikuinen vaihto-oppilaan tukena. Vaihto-oppilas tulee osaksi ihan tavallista arkea.


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Ota maailma luoksesi -vaihto-oppilas”

  1. Elisa-Maria avatar

    Ihana, kun olette ottaneet vaihto-oppilaan, ja vieläpä tulleet niin hyvin juttuun, että olette yhä tekemisissä. 🙂 Olin itse aikoinani opiskelijavaihdossa Italiassa, ja sain reissultani elinikäisiä ystäviä. Ehdottomasti jonain päivänä haluan itsekin majoittaa vaihto-opiskelijan!

    1. Christa /Traveldreamer avatar

      Usein kuulemma isäntäperheet ovat sellaisia, jotka ovat itsekin olleet vaihdossa. Sekä mies että minä olemme olleet opiskelijavaihdossa ja vaikka emme asuneet perheessä, niin uskon että oma vaihtokokemus vaikutti siihen, että päädyimme ottamaan nuoren meille. Se oli kyllä virkistävä kokemus ja molemmin puolin antoisaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *