Hotellisuositus Roomaan

Etenkin etelä-Euroopan kaupungeissa on haastavaa löytää kohtuuhintaista, mutta siistiä majoitusta. Oma kokemus on, että hotellien taso on vaatimaton ja monet hotellit ovat kuluneita. Toki rahalla saa hyviä hotelleja, mutta oma kipuraja on yleensä 150€/yö näissä kalliimmissa kaupungeissa kuten Roomassa. Etsin pitkään sopivaa hotellia viimeisintä Rooman matkaa varten. Edellinen hotellikokemus Roomassa ei ollut kummoinen ja halusin nyt jotain vähän mukavampaa, koska tiesin, että lapsen kanssa tulee vietettyä aikaa hotellilla.  Olin tutkinut Booking.comin tarjontaa jo useita päiviä ja lukenut vertailuja Trivagosta, mutta yksikään hotelli ei kolahtanut.

Sain sitten ystävältä suosituksen Hotel Capo D’Africasta Colosseumin lähellä ja pienen tutkimuksen jälkeen se vaikutti oikein sopivalta, etenkin kuin matkaseurani halusi erityisesti nähdä Colosseumin ja Forum Romanumin. Hinta tosin vähän kirpaisi, sillä se ylitti tuon normibudjetin: 163€/yö . Hinta kuitenkin sisälsi hyvän aamiaisen ja nopean wifin. Päädyin tähän hotelliin, koska halusin varmistua, että hotelli on siisti ja mieluinen.

Hotellille oli helppo saapua lentökenttäjunalla ja Terminillä vaihtaa metroon, jolla kaksi pysäkkiä Colosseumille. Matkan (2 km) olisi voinut myös kävellä. Colosseumilta hotellille oli viiden minuutin matka. Oli jotenkin mahtavaa kulkea aina Colosseumin ohi hotellilta lähtiessä ja Via Fori Imperialia pitkin. Tykkäsimme sijainnista todella paljon. Me lähinnä kävelimme joka puolelle, mutta ihan hotellin läheltä kulki metron lisäksi raitiovaunu ja useita busseja. Trasteverekin oli kävelymatkan päässä ja ihan vieressä oli useita puistoja. Itse Celion alue oli rauhallinen ja hotellin lähellä oli paljon ravintoloita. Me tykästyimme etenkin Li Rioni -pizzeriaan, joka samassa korttelissa kuin hotelli. Jos olisin ollut aikuisseurassa, niin olisin varmaan pistäynyt useampaankin Enotecaan, joita näkyi alueella.

Meillä oli ihan perushuone. Huone oli viihtyisä ja todella tilava. Ison parisängyn lisäksi huoneessa oli istuskelualue ja toki myös kirjoituspöytä. Kaappitilaa oli runsaasti. Kylpyhuone oli melko pieni, mutta silti toimiva ja suihkussa riitti lämmintä vettä ja vedenpainetta. Meidän huoneesta oli näköala Via Capo D’Africalle.

Kuva hotel Capo d’Africa

Hotellilla oli todella viehättävä kattoterassi, jossa oli useita istuskeluryhmiä ja paljon pöytiä. Näköalat olivat Colosseumille tai viereiselle  Basilica e monastero Agostiano Santi Quatto Coronati. Aamupalan pystyi nauttimaan joko sisätilassa tai ulkona kattoterassilla. Meidän oleskelumme aikana huhtikuun puolivälissä oli vielä sen verran viileää aamulla, että söimme sisällä. Iltapäivällä ja illalla kattoterassilla olisi tarjennut hyvin.

Kuva hotel Capo dÁfrica

Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Hotellisuositus Roomaan”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Ihana hotelli ?
  Valitettavasti menee kyllä yli mun budjetin, varsinkin kun olen yleensä yksin matkalla.
  Mutta kyllä tuo täytyy muistiin laittaa, eihän sitä koskaan tiedä ?

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Meni tosiaan yli omankin budjetin, mutta kai sitä välillä voi vähän nautiskella :D. Onneksi on sitten niitä vähän edullisempia kaupunkeja kuten Ateena tai Praha, jossa saa hotelleja jopa edullisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *