Paratiisi paikannettu

Valkoinen hiekka, turkoosi meri, rannan ylle kaartuvat palmut. Bungalowin terassilla kirjaa lukiessa välillä katse harhautuu edessä siintävään upeaan merimaisemaan, joka houkuttelee pienelle pulahdukselle. Kukapa ei haaveilisi tällaisesta paratiisista? Minulla on jotenkin aina kaipuu paratiiseihin, vaikka en olekaan rannalla löhöävää sorttia. Malediiveiltä löytyi parikin paratiisia ja varmasti useimmilla saarilla siellä päin löytyy paratiisiaarteita. Madagaskar kuitenkin yllätti paratiisietsijän, sillä olin kuvitellut maan lähinnä luonnon ja eläinten rakastajan paratiisiksi, en rantaparatiisiksi. Mutta tästä monipuolisesta maasta löytyykin kaikille jotain.

Meidän paratiisi löytyi Ile aux Nattesin saarelta.Teimme sinne päiväretken pääsaari Ile Sainte-Marielta, joka sekin sopii jo paratiisiluokittelun alle. Ile Aux Nattesille pääsee vain Sainte-Marielta veneellä ja sen erottaa Sainte Mariesta vain pieni kanaali. Me menimme hotellimme Princesse Bora Lodgen  järjestämällä kuljetuksella, mutta Sainte-Marien eteläkärjestä saa kyydin perinteisellä Pirogue-veneellä saarelle 3000 ariarin eli vajaan euron hintaan.

Ile aux Nattesissa tunnelma on täydellisen paratiisimainen: ei autoja, ei kiirettä vain täydellisiä rantoja, bungaloweja palmurannoilla, tunnelmallisia hotellien rantaravintoloita. Hotellit ovat pieniä: niissä on vain muutama bungalow ja ravintola. Turisteja ei tullut koko päivänä vastaan kuin muutama. Valkoisten hiekkarantojen lisäksi saarelta löytyy rantakallioita, jotka muistuttavat Seychellejä. Saari on ihanan vehreä ja luonnontilainen. Se tekee saaresta vieläkin enemmän paratiisimaisen kuin vaikka Malediivien paikallissaaret.

Saaren keskellä on kylä, jossa pääsee kuitenkin paikalliselämän makuun. Tunnelma on sielläkin leppoisa ja ihmiset hymyilevät vierailijoille. Lapset tulevat halaamaan ja kikattelevat kun heille näyttää kuvia kamerasta. Kanat ja ankat juoksevat talojen pihalla, hyvällä tuurilla voit bongata myös black and white ruffed lemurin. Niitä kuulemma löytyy myös joidenkin hotellien pihoilta.

Saaren keskiosissa on kukkula. Sen korkeimmalla kohdalla sijaitsevan La Maison Blanche -hotellin kattoterassilla pääsee joko 3000 ariarin ( vajaa 1 €) tai vaihtoehtoisesti juoman hinnalla ihailemaan upeita maisemia merelle ja ile Sainte-Marien suuntaan. Hotellissa oli muuten oikein kivannäköisiä tilavia huoneita parvekkeineen 2-5 hengelle ja ne maksoivat 20-40€/yö. Ilmaisesta näköalasta voi nauttia vähän alempana majakan luona.

Me lounastimme Les Lemuriens-hotellin upealla rantaterassilla ja nautimme kokonaisesta grillatusta captain fishistä. Myös Les Lemuriens näytti kivalta hotellilta. Sen bungalowit on nimetty eri lemurlajien mukaan. Hotellissa on tosiaan ravintola hienolla paikalla ja lisäksi sillä on aivan upea ranta. Katsoin Booking.comista, että yö kahden hengen bungalowissa maksaisi 30-40€/huone.

Ile aux Nattesin ympäri pääsee kävelemään kokonaan, mutta meillä oli ostettuna retki ja siirryimme siksi länsirannalle piroguella Les Lemuriensilta. Länsirannan edustalla on koralliriutta, johon pääsee snorklaamaan suoraan rannalta. Näin paikalliseen talviaikaan vesi oli kuitenkin aika sameaa, eikä snorklaus ollut yhtä upeaa kuin Malediiveilla.

Miehen mielestä Ile Aux Nattes on paratiisimaisin paikka jossa hän on käynyt, minä laitan Malediivit hiuksen hienolla erolla edelle. Ehkä syksyllä Ile Aux Nattes voisi mennä edelle, jos vesi on silloin yhtä kirkasta ja turkoosia kuin Malediiveillä. Tämän saaren tunnelma oli kyllä aivan vertaansa vailla!


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Paratiisi paikannettu”

 1. Piyya avatar
  Piyya

  Haaveilen vielä omasta paratiisirannan löytämisestä. Itse kun olen pyörinyt vielä tässä Euroopassa enimmäkseen. Mutta sitten tuleekin se valinnan vaikeus että minne ensimmäisenä jos kauas lähtee ?
  Istuin jo siinä terassilla kirja kädessä ja annoin myös katseeni vaeltaa merta kohti….

  1. Christa /Traveldreamer avatar

   Euroopassakin on ihania rantoja mm. Kreetan Elafonissi tai Espanjan ja Italian pitkät hiekkarannat. Silti ne eivät minusta vedä vertoja eksoottisemmille paratiisirannoille. Ehkä paratiisi vaatii juuri ne bungalowit ihan siinä palmujen katveessa hiekan tuntumassa? Olen löytänyt mahtavia paratiiseja päiväntasaajan tuntumasta eri puolilta maailmaa: Sanzibar, Malediivit, Curacao, Meksikon Tulum, Thaimaan Krabin pikkusaaret, Malesian Perhentia, Intian Ashwem ja nyt viimeisimpänä tämä Ile aux Nattes ja myös Ile Sainte-Marie. Tiedän, että monta on vielä käymättä ja sehän on vain ihanaa. Kaikkia yhdistää meren ja rannan lisäksi rauhallinen tunnelma ja turistien vähäisyys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *