Kesän matkasuunnitelmat

Tämä ihana toukokuu on jo tuntunut ihan kesältä ja lomalta, vaikka töitä ja opiskeluita on edelleen riittänyt. Opiskeluhommat itsella jatkuu jossain määrin koko kesän, mutta lapsilla on koulua enää reilu viikko ja sitten vietetään yhteistä kesälomaa. Me lähdemmekin heti koulunpäättäjäispäivänä ensimmäiselle matkalle, nimittäin Madagaskarille.

Lennämme Madagaskarin pääkaupunkiin Antananarivoon ja yölennon jälkeen huilaamme ensin puolisen päivää lentokentän liepeillä hotellissa ennen ajelua Andasibeen. Matkalla Andasibeen käymme katsomassa kameleontteja ja näemme ilmeisesti ensimmäiset maki-apinatkin. Andasibessa vietämme kolme yötä ja päivien aikana ohjelmassa on useampi sademetsäretki. Jatkamme itärannikkoa Manambatoon ja Akanin´ny Nofyyn missä toivottavasti näemme Aye-Aye -makeja. Tutustumme myös paikalliskyliin.Tuollakin olemme kolme yötä ennen kuin jatkamme Pangalanen kanavaa pitkin Toamasinaan ja Foulpointeen. Yhden yön jälkeen siirrymme Ile Sainte Marien saarelle viikoksi. Siellä ohjelma on vielä auki. Tuo ensimmäinen viikko on täysin ohjattu ja räätälöity lapsille sopivaksi. Aika jännää on matkan odottelu. Tosi vaikeaa pohtia mitä pakata mukaan, kun tuolla itärannikolla on aina epävakaista ja sademetsissä voi olla hyvinkin märkää.

This photo of Andasibe-Mantadia National Park (Reserve of Perinet) is courtesy of TripAdvisor
kuva Pixabay
kuva Princesse Bora Lodge

 

Madagaskarin jälkeen seuraava matka on Saksaan heinäkuussa. Olemme juuri saaneet päätettyä matkareitin ja varanneet majoituksia. Lennämme Berliiniin ja ajamme siitä entisen vaihto-oppilaamme luo Brunswickiin kolmeksi yöksi. Sieltä ajamme Frankfurtin kautta Reinin jokilaakson alueelle, jossa vietämme neljä yötä ja seuraavat neljä yötä majoitumme Moselin varren kylissä. Olen ihan innoissani tästä matkasta. Alueella valmistetaan suosikkiani Riesling-viinejä ja itse jokilaaksot ovat todella kaunista seutua kuvista päätellen. Matkamme lopussa menemme vielä Saksan Legolandiin (yllätyksenä lapsille) ennen kuin ajamme takaisin Berliiniin.

Kuva PIxabay
Kuva Pixabay

Elokuussa suuntaan sitten yksikseni Kroatiaan, Bosnia-Herzegovinaan ja Montenegroon viikoksi. En ole käynyt koskaan missään noista maissa

kuva Pixabay
Kuva Pixabay
Kuva Pixabay

 

Oletko käynyt näissä kohteissa? Onko sinulla antaa vinkkejä? Minne itse suuntaat kesällä?


Posted

in

, ,

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “Kesän matkasuunnitelmat”

 1. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Kuulostaa niin ihanalta teidän kesän suunnitelmat 🙂 varsinkin tuo Madagaskar kuulostaa mielettömältä! Varmasti upea kokemus myös lapsille. Täällä myös toinen Riesling-fani 😉

  1. traveldreamer17 avatar

   Lapset odottavat Madagaskaria innolla. Ollaan menossa Madagaskarille itseasiassa siksi, että meidän keskimmäinen lapsi on jo pidempään ollut hullaantunut makiapinoihin ja mun paljon matkusteleva kummisetä on näyttänyt meille videoita omalta Madagaskarin matkaltaan. Kummisetäni onkin järjestänyt tämän matkan ja tulee meille myös seuraksi.

 2. Piyya avatar
  Piyya

  Upeat suunnitelmat x 3
  Tuo Madagaskar on tietenkin hyvin mielenkiintoinen, eipä siellä jokainen vastaantulija ole käynyt. Kroatia- Bosnia- Montenegro kombo kiinnostaa myös itseä. Itsellä on vielä Bosnia ja Montenegro näkemättä.
  Kohta me päästään matkaan ❤️

  1. traveldreamer17 avatar

   Minulla tulee nyt vain päivän piipahdukset Bosniaan ja Montenegroon, kun päädyin siihen, että otan Kroatian tukikohdaksi ja matkustelen sieltä käsin. Mutta toivottavasti siinäkin ehtii vähän nähdä ja aina voi palata pidemmäksi aikaa, jos innostuu.
   Ihan kohta koittaa tosiaan meidän kummankin ihanat matkat!

 3. jossu avatar

  En matkusta kesäisin. Miellumin matkustan syksyllä, matkat ovat halvempia ja on vähemmän turisteja.

  4 vuotta sitten kävin Montenegrossa, Bosniassa(Mostar) ja Kroatiassa(Dubrovnik)
  Herceq Novi(Montenegro) oli minun suosikkikaupunki. Sijaitsee rannikolla, ei kaukana Dubrovnikista.

  1. Christa avatar

   Syksyllä on kyllä kiva matkustaa, kun on tosiaan vähemmän turisteja, halvemmat hinnat ja Suomessa jo kylmemmät säätkin. Koululaisten kanssa se vaan ei oikein ole kätevää, kun pitäisi ottaa koulusta vapaata ja sitä yritämme välttää.
   Täytyypä katsoa, jos ehtisin käydä Herceq Novissa. Kiitos vinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *