Igtt: Kreikan rappioromantiikkaa

Terveiset Ateenasta!

 

Tajusin vasta, että olen kolmatta kertaa Kreikassa vuoden sisään. Se on kyllä ihan sattumaa, sillä tätä ennen olen ollut Kreikassa kolmesti, Kosilla, Kreetalla ja Rodoksella parikymppisenä. Nyt olenkin nähnyt erilaisen puolen Kreikkaa: rappioromanttisen kaupunki-Kreikan.

Sekä Tessaloniki että Ateena tuntuvat herättävän ristiriitaisia fiiliksiä matkailijoissa. Moni ei ollenkaan lämpene näille kaupungeille. Niissä on liian rumaa ja likaista. Olisin varmaan joskus ollut samaa mieltä. Mutta jotenkin silti kovasti tykkään sekä Tessalonikista että Ateenasta. Kummassakin on jotain aitoa ja konstailematonta viehätystä.

Kummassakin kaupungissa on rinnakkain kaunista ja rumaa, vanhaa ja uutta. Trendikkäät ravintolat rinnan perinteikkäitten tavernojen kanssa. Kirkko ja baari naapureina. Vastakohtaisuuksia ja toisaalta teeskentelemätöntä. Mahtavia kohteita, kun haluaa nähdä aitoa kreikkalaiselämää.

 

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä

Minut löydät instagramista nimellä @christamarianna


Posted

in

,

by

Comments

5 vastausta artikkeliin “Igtt: Kreikan rappioromantiikkaa”

 1. Terhi | VAGABONDA avatar

  Olen käynyt Ateenassa kolmesti, enkä ole lämmennyt sille lainkaan. Thessalonikista olen kuullut paljon hyvää, ja siellä haluankin käydä piakkoin! Toivon, että se tekee minuun paremman vaikutuksen kuin Ateena 🙂

  1. traveldreamer17 avatar

   Minä tykkäsin jopa enemmän Ateenasta kuin Tessalonikista. Ensivaikutelma tekee paljon ja tällä Ateenan reissulla ensivaikutelma oli ihan mieletön, kun saavuimme sinne heidän pitkäperjantaina ja paikallisia oli liikkeellä sankoin joukoin.

 2. Kohteena maailma / Rami avatar

  Aika tunnelmallisia grafiitteja ja töherryksiä rinta rinnan. Ateena vielä itsellä käymättä, kuuluu kyllä siihen yleissivistykseen, mitkä itsekin haluaisin nähdä omin silmin.

  1. traveldreamer17 avatar

   Voin kyllä todellakin suositella Ateenaa. Tykästyin kovasti. Ateena ei ehkä tee samanlaista ikuisen kaupungin vaikutelmaa kuin Rooma, mutta tunnelma siellä oli paljon rennompi ja aidompi.

 3. Travelloverin Annika avatar

  Joskus minullakin on ollut noita vuosia, että käyn samassa maassa useamman kerran, vaikkapa Tunisiassa kahdesti, koska niin paljon jäi ensimmäisellä kerralla näkemättä. Minä pidin Ateenasta paljon. Thessalonikissa en ole käynyt, mutta jos siinä on edes jotain samaa kuin Ateenassa, mikä jottei. Mutta että Ateena ruma? Ei kai sentään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *