Näihin kohteisiin haluan parin vuoden sisällä

Mikäs sen ihanampaa kuin haaveilla uusista matkoista. Kevään ja alkukesän matkat on varattu ja syksyynkin on yksi varaus. Alkutalven pimeyteen pitäisi keksiä piristys jonnekin lämpimään. Uskokaa tai älkää, mutta minulla ei jotenkin ole mitään ideoita sitä varten. Saa antaa ehdotuksia. Spekseinä pari viikkoa marras-joulukuussa koko perheenä ja lämpötila 25+.

Sen sijaan olen jo alkanut pohtia syksylle jotain kaupunkireissua ja olisi aika kiva olla tiedossa matka jonnekin myös vuoden päästä keväällä, kun palaan takaisin arjen aherrukseen opintovapaalta. Kummasti minua kiehtoo eniten Euroopan kohteet kaukokaipuun sijaan. Näihin paikkoihin haluaisin mennä seuraavan parin vuoden sisällä:

Cinque terre tai Amalfin rannikko ovat jo pitkään olleet bucket listalla. Jospa vihdoin saisi jomman kumman toteutettua. Italia on suosikkimaitteni kärkipäässä ja värikkäät pittoreskit kaupungit ovat hurmaavia.

Pixabay
Pixabay

Malta on näkynyt useassa blogissa viimeisen vuoden aikana ja hyvä ystävänikin kävi siellä viime syksynä. Jotenkin se voisi olla vähän erilainen kaupunkikohde.

Pargassa on ainakin kuvien perusteella vähän samaa henkeä kuin Cinque Terressä ja Amalfin rannikolla. What is there not to like.

Marrakech kiehtoo arkkitehtuurinsa ja koristeellisuutensa vuoksi. Päästäpä tällaiseen hotelliin!

Kuva Riad Yasmine

 

On myös monta kohdetta, joissa olen käynyt, mutta haluaisin mennä uudelleen.

Portugaliin ihastuin kertaheitolla. Matkasta on jo kuitenkin reilusti aikaa (kuvatkin ovat paperisia!). Lissabon oli aivan ihanan tunnelmallinen ravintoloineen ja rapistuneine rakennuksineen ja Albufeira ja Algarven rannikko jylhän kaunis. Ruoka oli loistavaa joka paikassa. Haaveilen palaavani näihin molempiin kohteisiin ja lisäksi uuteen paikkaan Portoon. Muu perhe ei ole Portugalissa käynyt ja mies vaikutti ihan kiinnostuneelta.

Sisiliaa olen nähnyt Catanian, Naxoksen ja Taorminan verran kahdella eri reissulla. Perhekin tykkäsi. Nyt pohdinnan alla olisi lähteä vanhempieni kanssa kiertämään Sisiliaa ja nähdä mm. Siracusa, Cefalu ja pikkukyliä. Sisiliassa on jotain valloittavaa. Ehkä jo tulevana syksynä?

Venetsia on kutsunut minua jo pari vuotta, mutta jotenkin se ei vaan toteudu. Haluaisin mieluiten lähteä sinne kahdestaan miehen kanssa, mutta voisin mennä itseksenikin, niin saisin valokuvailla rauhassa. Venetsiassa olen käynyt vain päiväretkellä kuumassa heinäkuussa ja kulkenut varjokaduita toiselle, kun helle vei täysin mehut.

 

New Yorkin  matka on ollut suunnittelun alla jo vuoden, sillä sain mieheltä 40-vuotislahjaksi lupauksen matkasta Nykiin. Omasta matkasta Isoon Omenaan on tullut vierähtäneeksi 21 vuotta (huh!) ja miehelläkin 18. Olisi siis aika jo uudistaa tuttavuus. New Yorkiin olisi kivoin mennä kahdestaan. Se tarkoittaisi isovanhempien seuraa lapsille, mikä ei aina ole niin helppoa saada järjestymään.

 

Malesiaan ja Singaporeen voisi myös mennä virkistämään muistoja. Mies on ollut Kuala Lumpurissa opiskelijavaihdossa 2002 ja minä taas oman opiskelijavaihtokaverini häissä samana vuonna. Kävimme kumpikin myös saarilla ja Singaporessa. Emme tunteneet vielä toisiamme tuolloin, mutta tapasimme samoja ihmisiä reissujemme aikana!

 

Toki minulla on monta muutakin haavetta, mutta ne eivät ole ajankohtaisia vielä. Ehkä sitten, kun lapset ovat jo aikuisia. Sinne on toistakymmentä vuotta, mutta jos aika kuluu yhtä nopeasti kuin tähän saakka,  niin sehän on ihan pian.


Posted

in

,

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Näihin kohteisiin haluan parin vuoden sisällä”

 1. jossus avatar
  jossus

  Minäkin haluan Amalfin rannikolle.
  Malta ja Marrakech ovat tosi mukavia matkakohteita.

  1. traveldreamer17 avatar

   Amalfi on kyllä varmasti upea ja löytyy monien matkalistalta, eikä ihme.

 2. Susanna avatar

  Amalfin rannikko kiinnostaa minuakin. Malta on yhä edullinen kohde, veneretkiä löytää yhä 10e

  1. traveldreamer17 avatar

   Kiva kuulla, että Malta on edelleen edullinen. Siellä taitaa kyllä olla turismi nousussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *