Kaupunkilomalle mukaan

Ateenan matka lähestyy kovaa vauhtia ja pitäisi alkaa miettiä mitä pakkaan mukaan. Tosin mitään sen kummempaa ei tarvitse, kun olemme reissussa vain pidennetyn viikonlopun. Käsimatkatavaroilla selviää hyvin tuollaisesta pikkupyrähdyksestä, eikä aikaa kulu turhaan matkalaukun odotteluun. Lähden yleensä matkaan mahdollisimman vähin tavaroin. Viikonloppureissulle riittää mainiosti yleensä pelkkä perusreppu, joka on usein vetolaukkua kätevämpi mukulakivillä ja  metroportaissa.  Olen katsonut sääennusteesta, että Ateenassa pitäisi olla päivisin parisenkymmentä astetta, yöllä kymmenen.

Nämä ovat minulla aina mukana kaupunkimatkoilla:

Huivi. Käytän arjessa huivia aina takin kanssa ja lämpimimmissäkin paikoissa huivi tulee tarpeeseen usein viimeistään illalla, kun alkaa viiletä. Lentomatkoilla minulla on aina huivi kaulassa ja jos paleltaa, voi sen kietoa myös harteille. Huivilla voi hyvin peittää olkapään kirkkovierailulla. Luottohuivejani ovat Balmuirin Marseille, joka on kevyt villasekoitehuivi ja Beck Söndergaardin vähän paksumpi silkki-villahuivi Nova. Ateenaan riittää tuo Balmuirin huivi.

Korvatulpat. En osaa nukkua hotellissa ilman korvatulppia. Siksi en lähde millekään matkalle ilman tulppia.

Pieni käsilaukku. Minulla on harvoin vaatteissani taskuja ja silloin kun käyn vaikka aamupalalla sujautan avainkortin käsilaukkuun. Pikkuinen käsilaukku on minulla käytössä myös illalliselle lähtiessä.

Kamera. Olen huono kuljettamaan isoa järjestelmäkameraa mukana matkoilla, vaikka sillä saisi toki parhaat kuvat. Otan suurimman osan kuvistani iPhonella, joskus mukana on pokkari Panasonic Lumix LX-7. Nyt jännään ehtiikö tilaamani Olympus Pen saapua ennen perjantain lähtöä. Ainakin saan sen mukaan ensi viikon Rooman matkalle, jos ei Ateenaan ehdi.

Hyvät kengät. Kaupunkimatkoilla tulee aina paljon kävelykilometrejä. Korkkarit toki näyttävät kauniilta, mutta ne eivät sovellu matkailutottumuksiini. Kunnon kengillä jaksaa kävellä mukilakivillä ja kiivetä kukkuloille. Ateenaan pakkaan mukaan kevyet kaupunkilenkkarit ja Wondersin pehmeät ballerinat.

Aurinkorasva kasvoille tulee myös mukaan. Biothermin Creme Solaire Dry Touch on ehdoton suosikkini, koska se ei jätä ihoa yhtään tahmaiseksi, kuten muut aurinkorasvat, vaan tuntuu ihan tavalliselle kasvovoiteelle.

Kirja. Parisuhdelomilla en yleensä juurikaan lue kirjoja kuin lentokoneessa ja siksi yksi pieni kirja riittää. Rantalomille pakkaan mukaan aina monta opusta.

Aurinkolasit. Koska toivon että aurinko paistaa!

 

 

Bonuksena laukkuun pääsee villasukat. Olen palelevaa sorttia ja tykkään vetää villasukat jalkaan lentokoneessa ja hotellissa.

Vaatteita en vielä ole miettinyt ja ne pakkaankin aina viime tippaan fiiliksen (ja sääennusteen) mukaan.


Posted

in

,

by

Comments

8 vastausta artikkeliin “Kaupunkilomalle mukaan”

 1. auringonpaistetta avatar
  auringonpaistetta

  Sinulla on Christa niin kivoja postauksia, olen jäänyt aivan koukkuun 🙂 ja kiitos aurinkorasvavinkistä, lapsille on löytynyt jo loistava rasva, mutta omille kasvoille lähtee tuo Biothermin rasva testiin.

  1. traveldreamer17 avatar

   Hauskaa, että tykkäät blogistani. Minäkin seuraan kirjoituksiasi säännöllisesti. Meillä taitaa olla samantyyppinen maku matkailussa.
   Biothermillä on muuten myös aivan ihanat muutkin aurinkorasvat. Jopa sk 50 on helposti levitettävä, tahmaamaton ja kevyt. En meille aikuisille muuta enää ostakaan, paitsi kun menemme snorklaamaan (silloin käytämme vain luonnonkosmetiikkaa, joka ei tuhoa koralleja).

 2. jossus avatar
  jossus

  Olen kateellinen kun pääset Ateenaan, minä haluaisin takaisin sinne.
  Kevät on hyvä aika matkustaa sinne. Sopivan lämmintä ja ei ole aivan täynnä turisteja.

  1. traveldreamer17 avatar

   Kaupunkilomille usein kevät on ihaninta aikaa juurikin sään ja turistimäärän vuoksi. Tosin Ateenassa on juuri ortodoksien pääsiäinen ensi viikonloppuna, joten ihmisiä saattaa olla paljon liikkeellä.

 3. Piyya avatar
  Piyya

  Ateenan kuulumisia odotellen. Tuo huivi juttu heti alkuun oli kyllä niin tuttua juttua ?

  1. traveldreamer17 avatar

   Huivi taitaa olla meidän matkailijoiden perusvaruste. Mutta se on ihan hurjan monikäyttöinen.

 4. Illaksi selkenevää avatar

  Ooh, odotan Ateenan matkaraportttia :). Olen itse lähdössä perheineni toukokuussa Ateenaan ja odotan matkaa innolla.
  Oikein mukavaa reissua, olkoon aurinko lämmin ja ruoka hyvää!

  1. traveldreamer17 avatar

   Raporttia on tiedossa reissun jälkeen. Etsiskellessäni tietoa Ateenasta huomasin, että siitä löytyykin aika vähän blogikirjoituksia.
   Kiitos matkatoivotuksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *