Päivä paratiisisaarella

Sekä Rasdhoolta että Ukulhasista järjestetään päiväretkiä nk. picnic-saarelle Madivarulle. Me teimme retken Rasdhoolta, joka on ihan Madivarun vieressä. Saarelle pystyi tekemään joko parin tunnin piipahduksia tai sitten kokopäiväretkiä lounaineen ja snorklauksineen. Me valitsimme kokopäiväretken. Tämä päiväretki taisi olla koko loman kohokohta.

Madivaru on siis asuttamaton saari, jossa on keskellä saarta kasvillisuutta. Hiekka on valkoistakin valkoisempaa.

Madivarulta pystyy kävelemään kolmelle sandbankille eli hiekkasärkälle, sillä vesi on useassa kohtaa ihan matalaa. Mekin kävelimme nilkankorkeudelle ulottuvassa vedessä jonkun sataa metriä, mutta emme sen pidemmälle. Huikeimman näköistä saarella on juuri siinä kohtaa, jossa matala vesi kiertää syvää laguunia.

Saarella on  oma laguuni, jonka syvyys on 2,5-3m. Keskellä laguunia on elävää korallia ja hurjasti kaloja. Lapset harjoittelivat snorklausta tällä laguunilla ennen kuin menimme riutalle snorklaamaan. Myöhemmin iltapäivällä syötimme kaloja laguunissa.

Guest housesta tuotiin meille sandwitchejä ja ranskalaisia lounaaksi puolen päivän jälkeen. Niitä kelpasi nauttia varjon alla.

Me lähdimme vielä riutalle snorklaamaan, kun lähdimme saarelta neljän aikaa iltapäivällä. Riutan koralli oli harmillisen harmaata. Riutalla oli aika kova virtaus ja siellä sai todenteolla uida päästäkseen eteenpäin. Ihanasti työntekijät pitivät meidän lapsista koko ajan huolta ja snorklasivat käsi kädessä.


Posted

in

by

Comments

6 vastausta artikkeliin “Päivä paratiisisaarella”

 1. Katariina avatar

  Onpa kertakaikkisen upean näköinen ja kuuloinen paikka! Tuonne kun pääsisi joskus itsekin 🙂

  1. traveldreamer17 avatar

   Koko matka Malediivien paikallissaarilla oli kyllä niin huikea, että en voi kuin suositella!

 2. Anniina avatar
  Anniina

  Onpa kaunista. Tuo veden väri on ihan epätodellinen. Aika jännä olisi varmaan ollut kävellä niille toisille hiekkasärkille keskellä merta.

  1. Christa avatar

   Kaukaisin hiekkasärkkä oli niin kaukana, että sinne kävelleet näkyivät vain pieninä pisteinä. Jos olisimme olleet ilman lapsia liikenteessä, niin varmaan olisimme kävelleetkin tuonne. Vesi kuitenkin nousi niin, että se näytti ulottuvan kävelijoitä korkeimmillaan kainaloihin. Laguunin toisella puolella oli myös hiekkasärkkä, jonne pystyi joko kävelemään tai sitten uimaan. Me uimme sinne ja tuntui hassulta seistä siellä keskellä merta.

 3. Anna-Katri / Adalmina's Adventures avatar

  Nuo Malediivien maisemat ovat vain niin kauniita! <3 Täydellinen ympäristö totaalirentoutumiseen ja lomasta nauttimiseen, millä saarella sitten onkaan. =)

  1. traveldreamer17 avatar

   Tosiaan, kaikki saaret Malediiveillä ovat kyllä täydellisiä rentoutumiseen ja nauttimiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *