Ukulhas, Malediivit 1/2

Rasdhoon jälkeen siirryimme Ukulhasin saarelle. Ukulhas on lähellä Rashdoota: pikaveneellä matkaan kului vain 15 minuuttia ja Rashdoo näkyy Ukulhasin itärannan horisontissa. Meitä oltiin taas satamassa vastassa lavakärryjen kanssa ja kävelimme matkan satamasta saaren toiseen päähän upouuteen Paguro Beach Inn- hotelliin. Varasimme huoneen hotellista, koska siellä oli tarjolla perhehuoneita joita harvemmin löytyy guest houseista. Perhehuone oli itseasiassa kaksi tavallista kahden hengen huonetta, mutta niissä oli väliovi. Tämä ratkaisu oli erittäin toimiva, koska meillä oli käytössä myös kaksi kylpyhuonetta samalla. Meidän huoneesta näkyi jopa meri.

Tälläkin saarella ensimmäiseksi piti päästä näkemään ranta. Hotelli oli aivan rannan leveimmän kohdan vieressä. Ukulhasin ranta on leveä ja hieno, eikä roskaa tullut lähellekään yhtä paljon vastaan kuin Rasdhoolla. Silti täälläkin keräsimme jokusen lasinpalasen. Ukulhasin rannoilla voi olla bikineissä missä tahansa eli varsinaista erillistä bikini beachiä ei ole.

Ukulhasilla on oikeastaan kaksi rantaa: läntinen ja itäinen. Aikaisemmin nämä rannat olivat yhtä pitkää rantaa, mutta viime syksynä itäiseltä rannalta hiekat siirtyivät osittain läntiselle ja väliin jää pieni kivikkoinen alue saaren kärjessä, jossa ei ole hiekkaa ollenkaan. Läntinen on pitkä ja hyvin leveä saaren eteläkärjessä. Vesi on tyyntä ja matalaa. Tällaisia rannat ovat resort-saarilla.

Ukulhasin läntisen rannan tunnelma oli aivan erilainen kuin Rasdhoolla. Rashdoo on enemmän reppureissutunnelmaa ja rauhallista rentoutumista. Ukulhasista tuli mieleen etelä-Euroopan turistirannat, vaikka ihmisiä ei ole yhtä paljon eikä rantabaareja. Ukuhasissa rannalla on eri guest housejen aurinkotuoleja, Rashdoolla makoillaan rantapyyhkeillä. Mutta Ukulhasin ranta on toki kauniimpi ja vesi kirkkaan turkoosia. Korallit alkavat lähellä rantaa ja snorklaus on hienoa.

Usein aamupäivisin rantavedessä näkyi sitruunahain poikasia. Niiden uiskentelua oli hauska seurata, kun ne yrittivät saada saaliista rannan pikkukalaparvesta. Teinkin aina aamupäivisin kävelyn koko läntisen rannan päästä päähän näiden hainpoikasten perässä.

Me ihastuimme saaren itärantaan. Se oli kapeampi ja aallot olivat voimakkaampia, mutta tunnelma oli samanlainen raukea ja rauhallinen kuin Rasdhoolla. Rannalla oli myös samoja hienoja suojaavia puita kuin Rashdoolla ja niiden alle oli viritetty riippumattoja ja tehty leikkipaikka. Leikkipaikalla viihtyivät myös paikalliset perheet, mutta koskaa ei ollut tungosta. Puiden varjossa oli mukava viettää keskipäivän kuumaa hetkeä ja katsella ohi ajavia paikallislauttoja ja kalastusveneitä. Itärannan edustalla on riutta, jonka reunalla viihtyvät rauskut ja parimetriset (vaarattomat) hait. Riutta on rannalta vain 30m, joten snorklaamaan pääsee helposti.

Guest houset ja saaren kaksi hotelliksi luokiteltavaa majoitusta sijaitsevat kaikki rantojen välittömässä läheisyydessä. Ukulhas on nimittäin vain 200m leveä ja 1 km pitkä ja rannat ovat pitkittäissuunnissa. Majoituspaikkoja saarella on kuulemma nyt 22, mutta lisää rakennetaan kovasti. Vuoden sisällä on valmistumassa mm. 20 huoneen hotelli. Guest houseissa on yleensä 6-12 huonetta. Meidän hotellissamme huoneita oli 19 ja se on tällä hetkellä saaren suurin. Suurin osa hotelleista on läntisen rannan puolella, koska itäisellä puolella on satama ja ranta on huomattavasti lyhyempi.

Jos menisin Ukulhasille uudelleen, majoittuisin varmaan länsipuolen guest houseissa niiden rauhallisuuden vuoksi. SeaLaViellä oli ihana näkymä merelle ja Ostrov oli aivan tuon suojaisan rannan kohdalla. SeaLaViellä oli myös hyvä thaimaalainen ravintola, jossa kävimme syömässä useamman kerran.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Ukulhas, Malediivit 1/2”

 1. Anniina avatar
  Anniina

  Upean näköistä! Molemmat paikallissaaret vaikuttavat ihanilta paikoilta. En ole tajunnutkaan, että Malediiveille voisi matkustaa muualle kuin kalliisiin resorteihin. Olisi kiva kuulla hintatasosta verrattuna resorteihin.

  1. traveldreamer17 avatar

   Meidän viiden hengen kahden viikon matka tuli maksamaan alle 6000€ ruokailuineen päivineen eli vajaa 1200€/hlö. Kirjoitan vielä erikseen jutun matkan tarkoista kustannuksista. Mutta siis kyllä paikallissaarilla majoittuen Malediivit on ihan kohtuuhintainen kohde ja aivan eri hintaluokkaa kuin resorteissa.

 2. Milla avatar
  Milla

  Olisipa hauska makoilla tuolla puiden katveessa riippumatossa. Näyttää todella rentouttavalta! Vaikka rannat ovat kivoja, niin viihdyn ehkä enemmän varjossa ja juuri tuollaisessa rauhallisessa paikassa.

  1. traveldreamer17 avatar

   En minäkään kovin kauaa jaksaa maata auringossa, eikä ihokaan sitä kestä. Tuon puiden katve oli kyllä oikein sitä rentouttavaa paratiisilomaa, josta olin haaveillut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *