Parhaita fiiliksiä Malediiveiltä

Palasimme eilen kotiin Malediiveiltä. On vaikea kuvata sanoin kaikkia niitä tunteita, joita matka herätti. Tämä matka oli kaikkea sitä mitä odotin ja enemmänkin. Minulla oli pieni pelko, että paikallissaarilla Malediivit ei olisi ihan yhtä ihana kuin resortissa, mutta pelko oli ihan turha. Asia oli ihan päinvastoin: paikallissaarilla Malediivit oli se sama mielettömän kaunis paratiisi turkooseine merineen, vedenalaisine elämineen ja valkoisine rantoineen, mutta lisäksi minut hurmasi paikallinen kulttuuri ja ihanaakin ihanammat ihmiset.

Suurimmat fiilikset heräsi aina kun kävelin paikallissaarten kaduilla ja katsoin elämänmenoa. Jotkut oikeasti asuvat täällä! Iltaisin ihmiset istuskelivat kotiensa edessä olevilla paikallisilla ”penkeillä” ja katselivat kadun vilinää. Ukulhasissa oli paljon porukkaa sataman lähellä ihan vain kuluttamassa aikaa. Lapset juoksivat ympäriinsä iloisina ja aikuisen juttelivat keskenään. Kaikki vaikuttivat niin onnellisilta.

 

Minua jännitti myös kun saavuimme Rasdhoon saarelta Ukulhasille. Rasdhoo oli jo vienyt meidän kaikkien sydämen. Voisiko Ukulhas olla yhtä ihana? Saavuimme Ukulhasiin iltapäivällä ja veimme tavaramme hotellille. Sitten oli pakko mennä kurkistamaan viereiselle rannalle. Siinä se taas oli: kirkkaan turkoosi meri, joka pilkisteli vihreän kasvillisuuden lomasta.

Malediivien luonto saa huokailemaan kauneutensa edessä. Mieletön vihreys, kirkas aurinko, joka hyväilee lämmöllään ja turkoosina hohtava kimmeltävä meri.

Missään muualla en ole kokenut samanlaista fiilistä joka kerta rannalle mennessäni. Näihin väreihin ei turru, vaan ne ovat joka päivä yhtä ihmeelliset ja vaikuttavat. Malediiveilla olin täydellisen rentoutunut ja onnellinen. Lapset nauttivat yhtä lailla. Eihän mikään paikka voi oikeasti olla näin ihana!

Edes sadepäivä ei saanut mieltä matalaksi. Lämpöä oli + 28 sekä ilmassa että meressä. Tyhjäkin ranta teki onnelliseksi.

Malediivit – olisin voinut jäädä vaikka vuodeksi.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka maaliskuun teemana on parhaita fiiliksiä. IGTT:n vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

 

minut löydät instagramista nimellä @christamarianna

 


Posted

in

by

Comments

17 vastausta artikkeliin “Parhaita fiiliksiä Malediiveiltä”

 1. Timo avatar

  Kylläpä nyt näkyy meidän Malediivien mietintään yhtämittaa muistutusta. 🙂 Parikin ex-työkaveria on ollut juuri parin viikon sisällä siellä ja hehkuttivat ihanuutta hekin.

  Tuo paikallissaarien mahis on myös hyvä muistaa, aina näkyy vain niitä resortteja ja ovat kyllä aika hintavia verrattuna siihen mitä yleensä maksetaan lomareissuista.

  1. traveldreamer17 avatar

   Todellakin kannattaa miettiä paikallissaaria. Tämä meidän paikallissaarten 12 yön reissu viideltä hengeltä tuli maksamaan vähän vähemmän kuin kahden hengen 7 yön matka resortissa. Hinta-laatu-suhde kallistuu ehdottomasti paikallissaarten puolelle.

   1. Timo avatar

    Tulevaa Usan reissua pitäisi suunnitella, mutta vähän jo kurkkasin tammikuulle hotels.comia ja ihan hyvän näköistä paikkaa tosiaan löytyy kohtuullisemmalla hinnallakin. Sitten pitää vain löytää vielä lennotkin, mutta varmaan me tuo sitten toteutetaan kans. 🙂

 2. Heidi / Auringon alla avatar

  Ai että mitä kuvia! Siis enpä ole pitkään aikaan nähnyt noin ihania, todellista matkakuumetta herättäviä otoksia 🙂 Ehkäpä meidänkin pieni perhe matkustaa joskus vielä Malediiveille, se olisi haaveissa!

  1. Christa avatar

   Malediivit soveltuu erinomaisesti lapsiperheille. Tuolla on todella turvallista (poislukien Malé, jossa liikenne on ihan kamalaa) ja lapsista pidetään kovasti. Matkailevia lapsiperheitä tuli vastaan useampi molemmilla saarilla. Ainoa miinus on pitkät matka-ajat.

 3. Lloo avatar
  Lloo

  Hei, näkyikö maan tämän hetkiset poliittiset sotkut katukuvassa? Meitä niin kiehtoisi kesällä lähteä Malediiveihin mutta, mitä uutisista on lukenut niin jonkin tason poikkeustila siellä on paraikaa..

  Ps. Ihania kuvia 🙂

  1. traveldreamer17 avatar

   Malediiveillä oli tosiaan poikkeustila, joka alkoi 5.2. ja kesti kaksi viikkoa. Me saavuimme Malediiveille 14.2 ja lähdimme 27.2. eli olimme myös poikkeustilan aikana maassa. Poliittinen tilanne ei kyllä mitenkään näkynyt meille. Saarilla oli todella rauhallista. Vietimme viimeisen päivän Maléssa lentoa odottaessamme, mutta en kyllä huomannyt sielläkään mitään eroa edelliseen visiittiin kaksi vuotta aikaisemmin. Jos tuo tilanne jossain olisi näkynyt, niin juuri Maléssa.

 4. Paula - Viinilaakson viemää avatar

  Voi äiti miten ihania kuvia! Ja tuo turkoosi meri! Malediivit on kyllä listalla täälläkin. Toivotaan että sinne päästään ennemmin tai myöhemmin käymään.

  1. traveldreamer17 avatar

   Malediiveissä on vain yksi huono puoli: sen jälkeen muut kohteet tuntuvat laimeilta :D.

 5. Terhi | VAGABONDA avatar

  Miten kirkasta vettä, ja minkä väristä! Vau! Onko tuolla muuten muuta tekemistä kuin rannat? Siis esimerkiksi patikointimahdollisuuksia tai muita kuivan maan aktiviteetteja? Aina puhutaan noista upeista rannoista, mutta minä kun en jaksaisi koko lomaa rannalla viettää mutta olisi tuolla silti kiva käydä 🙂

  1. traveldreamer17 avatar

   Malediivit on enemmän rantaa ja merta. Saaret ovat niin pieniä, että kauheasti ei ole patikoitavaa. Nämä saaret olivat kooltaan 600m X 500m ja 200m x 1km. Korkeus merenpinnasta enimmillään on Malediiveilla 2,4 m. Käsittääkseni eteläisimmällä atollilla Addulla olisi jopa järviä ja siellä on vähän suurempia saaria.
   Mekään emme kyllä viettäneet päiviä rannalla makoillen, vaikka välillä sitäkin. Kävelin paljon pitkin rantaa ja joillain saarilla pääsee kiertämään koko saaren ympäri (kuten Reethi Beachillä, jossa kävimme pari vuotta sitten). Paikallissaarilla on toki ihan se paikalliselämä, jota on kiva seurata. Saarilla järjestetään paljon retkiä mm. delfiinibongausta, kalastusta, paikallissaariretkiä, bbq-illallisia, snorklausta. Suurin osa retkistä toki on mereen liittyviä. Tai sitten voi vain chillailla riipputuolissa ja katsella maisemia, kuten me teimme keskipäivän auringolta paossa. https://www.rantapallo.fi/traveldreamer17/2018/03/05/ukulhas-malediivit-1-2/

 6. Travelloverin Annika avatar

  Ah, ihania kuvia! Olen itse ollut resortissa, josta oli siltaa pitkin mahdollisuus jalkautua myös paikalliselle saarelle. Se oli minulle aivan paras kombo. Tallaisia resorteja on tietääkseni vain yksi. Yhtenä päivänä ajelin fillarilla ympäri paikallista saarta. Kaduilla oli hiljaista, naisporukka teki ruokaa rannassa, nuori mies neuvoi oikealle reitille. Siellä oli hyvä olla.

  1. traveldreamer17 avatar

   Luinkin blogipostauksesi Malediiveista ennen meidän reissua. Taitaa tosiaan olla aika ainutlaatuinen resort, kun sieltä pääsee suoraan paikallissaarelle vierailemaan pyörällä. Monet resortit kyllä järjestävät päiväretkiä paikallissaarille. Resort-paikallissaari-kombo varmaan on hyvä vaihtoehto Malediiveihin tutustumiseen, kun saa parhaat puolet kummankinlaisesta lomasta.

 7. Katja / Lähtöselvitetty avatar

  Kyllä nousi matkakuume täälläkin! Tammikuussa Sri Lankalla vähän harmitti, ettei yhdistetty siihen Malediiveja, kun matkaa olisi ollut niin vähän. Toisaalta Sri Lankastakin ehdittiin nähdä vain pieni osa, niin olisi harmittanut lähteä sieltäkin.

  Ja erityisen hienoa oli lukea noista paikallissaarista: mulla on ollut Malediiveista kuva vähän sellaisena resortkohteena, mikä ei oikein ole meidän juttu. Me varmasti sitten suunnattaisiin sinne paikallissaarille. Ja aivan mahtavaa, jos ne ovat vielä kohtuuhintaisiakin.

  1. traveldreamer17 avatar

   Paikallissaarilla on kyllä paljon enemmän tunnelmaa kuin resort-saarilla ja silti sama ihana paratiisiolosuhteet. Kannattaa kyllä lähteä Malediiveille pidemmäksi aikaa kuin pariksi päiväksi, niin pääsee paremmin kiinni siihen rentoon fiilikseen.

 8. Kohteena maailma / Rami avatar

  Malediivit on kiehtonut itseä pitkään, eikä nämä kuvat kyllä sitä mielikuvaa yhtään vähennä! Näiden IGTT-postausten kautta löytää uusia mielenkiintoisia blogeja eli erittäin hyvä kanava osallistua siinä mielessä tähän.

  1. traveldreamer17 avatar

   IGTT on kyllä minunkin mielestä loistava väline tutustua uusiin blogeihin.
   Malediiveille täältä iso suositus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *