Valinnan vaikeus

Olen kovasti pohtinut minne suuntaisin reissuun ihan yksinäni. Teen varmaan matkan ensi syksynä, koska nyt alkaa kalenteri kevään osalta näyttää jo yllättävän täydeltä (tuli otettua tuntiopetusta, joka sekä aikataulullisesti sitoo että vaatii aikaa suunnitteluun).  Lisäksi varasin tässä ihan extempore miehen synttäriksi huhtikuussa meille kahdenkeskisen matkan Ateenaan eli keväälle on neljä matkaa nyt buukattuna.

Monta erilaista reissua kiinnostaisi, mutta budjettisyistä kaikille ei voi mennä.  Olen lukenut monen (mm. Adalmina, Passionate traveller)  onnistuneista risteilykokemuksista Välimerellä ja Karibialla ja siksi olen alkanyt etsiä  tietoa risteilyistä. Välimeren risteily kiinnostaisi eniten ja esimerkiksi reitti, johon kuuluisi piipahdukset Kroatiassa, Montenegrossa, Santorinillä.

 

Toisaalta myös sellainen reitti kiinnostaisi, jonka varrelle osuisivat Malta, Sisilia, Amalfin rannikko ja Sardinia.

 

Toinen vaihtoehto lomalle olisi Kroatia. Voisin pitää tukikohtaa esim. Dubrovnikissä ja tehdä siitä päiväretkiä Bosnia-Herzegovinan Mostariin, Montenegron Kotoriin ja Krkan kansallispuistoon. Matka tulisi edulliseksi ja voisin sen lisäksi toteuttaa myös jonkun kaupunkimatkat myöhemmin.

 

Toisaalta minua on kiehtonut Kuuba siitä asti, kun kesällä luin Cecilia Samartinin kirjan Nora & Alicia, joka kertoo kahdesta serkuksesta, joista toinen lähtee Kuubasta 1970-luvulla Amerikkaan ja toinen jää Havannaan. Vuosien päästä he tapaavat ja Kuubasta lähtenyt palaa Kuubaan auttamaan serkkuaan. Samartin kuvaa Kuubaa kauniisti ja kiehtovasti ja olisi hienoa nähdä Havanna ja Varadero.

Siten on vielä paratiisit: Seychellit tai Bali, mutta luulen että ne haluan kokea joko perheen kanssa tai miehen kanssa kahdestaan. Näissä ja Kuubassa myös vähän intoa vie pitkät lentomatkat.

Voihan valinnan vaikeus. Onneksi on matkamessut, jossa voi käydä inspiroitumassa ja ehkä siellä vahvistuu mikä näistä olisi minun juttuni. Tai sitten käy niin, että keksin vielä lisää vaihtoehtoja…

 

Kaikki tämän postauksen kuvat lainattu matkatoimistojen sivuilta.

 

 


Posted

in

by

Comments

2 vastausta artikkeliin “Valinnan vaikeus”

  1. Milla avatar
    Milla

    Kaikki ovat varmasti ihania kohteita. Itse en yksin uskaltaisi lähteä Kuubaan, mutta saatan olla ihan väärässä mielikuvani kanssa. Kroatia on kyllä ihana, sitä voin suositella ja turvallinen yksinkin

    1. traveldreamer17 avatar

      En minäkään ole ihan varma kuinka turvallinen kohde Kuuba on yksinäiselle naismatkustajalle, mutta uskoisin että ihan ok, kunhan on järkevä. Kroatian puoleen olen nyt kallistumassa, kun sinne ei varmaan perheen kanssa tule lähdettyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *