Tukholman Aquaria vesimuseo

Vuoden ensimmäinen matka on korkattu: kävin lasten kanssa Tukholmassa. Tukholman matkoja on useita takana, sillä lapset tykkäävät kovasti lähteä jonnekin koulujen lomalla, mutta miehellä on harmittavan vähän lomaa ja minä sitten menen lasten kanssa risteilylle joko Tukholmaan tai Tallinnaan. Tukholma valikoituu usein kohteeksi, kun siellä lapsetkin ymmärtävät kieltä ja samalla voimme täydentää lasten ruotsinkielisten kirjojen varastoa.


Tällä matkalla lapset valitsivat käyntikohteeksi Djurgårdenilla sijaitsevan Aquarian. Matkustimme tällä kertaa Siljalla ja niinpä matka Djurgårdeniin taittui Värtahamnista metrolla T-centraliin ja siellä vaihdoimme 7 ratikkaan. Koulujen loma-aikana myös yli 7-vuotiaat lapset matkustivat ilmaiseksi. Kätevää. Olisipa Helsingissäkin sama etu. Aquariassa saimme Club One -kortilla pääsymaksusta alennusta ja yhteensä neljä lippua maksoi 340 kruunua. Eteisessä oli kovasti tungosta, kun siellä oli kymmenia rattaita, kuten Junibackenillakin aina. Saimme kuitenkin ulkotakit naulakkoon ja hyvä niin, sillä sisällä oli todella lämmin.

Lasten mielestä Aquarian kivoin juttu oli heti aluksi: sademetsässä vaihtui päivä yöksi ja yhtäkkiä puhkesi ukkonen sateineen. Me emme onneksi kastuneet vaan seurasimme näytelmää katoksen alla.

Sademetsän jälkeen lapset ihastelivat pitkän aikaa rauskuja. Yksi haikin köllötteli altaassa. Samassa huoneessa oli myös useita korallialtaita kaloineen.

 

Eksoottisten kalojen jälkeen vuorossa oli tutumpi Itämeri. Meren tilaa pääsi katsomaan viemäriputkessa. Kovin oli roskaista.

Viimeiseksi kävimme katsomassa sammakoita. Lasten mielestä oli hauskaa yrittää etsiä sammakoita terrarioista. Muutama sammakko oli niin hyvä naamioitumaan, että vaikka ne olivat isoja, meillä meni kauan huomata niiden oleva ihan meidän edessämme.

 

Kaiken kaikkiaan viihdyimme Aqariassa vajaat pari tuntia. Paikka ei ole kovin iso, mutta silti viihdyttävä. Aquariassa oli myös kahvila, josta on hienot näkymät merelle ja kaupunkiin. Kesäisin auki oleva terassi on varmasti ihana aurinkoisella säällä ja siellä olisi saanut syödä myös omia eväitä. Meille risteilymatkustajille tuo pari tuntia on oikein sopiva aika, niin ehtii vielä käydä siellä tarkeimmässä. Eli BR:n lelukaupassa Sergels Torgilla :D.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *