2018 mahdollisuuksia täynnä!

Nyt se on vihdoin täällä – vuosi 2018 ja opintovapaa!

Olin jo jonkin aikaa haaveillut breikistä arkiruljanssiin ja mahdollisuudesta kehittää itseäni. Niin paljon kuin pidänkin työstäni ja vielä enemmän toki rakastan perhettäni, niin kyllä jo ihan perusarki vie aika lailla mehut niin, että mihinkään ylimääräiseen ei meinaa jaksaa taipua. Olen elänyt matkasta matkaan ja sillä tavalla yrittänyt saada stressiä karistettua, mutta tuntui, että kaipaan jotain muuta. Asiaa pohdittuani ja mieheni kannustaessa kysyin ennen kesälomia esimieheltäni mahdollisuudesta jäädä vuodeksi opintovapaalle 2018 vuoden alusta. Hän kauhistui aluksi ja sanoi, etteivät he pärjää ilman minua (hah), mutta kun selitin, kuinka juuri tämä pohtimani ajankohta on helpoin vuosi sijaiselle, hän näytti varovasti vihreää valoa. Opintovapaa varmistui syksyllä ja tässä sitä nyt ollaan – vapaalla!

Koska kyseessä on opintovapaa ja saan sille aikuiskoulutustukea, niin minun pitää toki opiskella ja aionkin, mutta silti vapautta on ihan toisella tavalla kuin palkkatöissä. Tarkoitus on myös matkustaa. Varattuna matkat näihin kohteisiin:

 

Eli helmikuussa menemme koko perhe Malediiveille, mutta resortin sijaan paikallissaarille Rasdoolle ja Ukulhasille.  Huhtikuussa on Keskimmäisen 10-vuotismatka. Hän valitsi kohteeksi Rooman, koska haluaa nähdä Colosseumin ja Forum Romanumin.  Roomaan lähdemme Keskimmäisen kanssa ihan kahdestaan. Kesäkuussa odottaa Madagaskarin luonto. Näiden matkojen lisäksi suunnittelemme lähtemämme miehen kanssa kahdestaan New Yorkiin, sillä sain häneltä 40-vuotislahjaksi lennot sinne. Ajankohta riippuu lastenhoitajista eli käytännössä minun vanhemmistani. Suunnitelmissa on myös pieni hemmottelureissu kaverin kanssa johonkin Euroopan kohteeseen kesällä ja sitten haluaisin tehdä yhden matkan ihan yksin. Saa nähdä riittääkö budjetti kaikkeen, kun tuo aikuiskoulutustuki ei ihan palkanveroinen etuus ole kumminkaan, mutta mies on luvannut tarvittaessa lainata minulle rahaa matkojen toteuttamiseen, kun omat säästöt loppuvat.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “2018 mahdollisuuksia täynnä!”

 1. Noora | Kerran poistuin kotoa avatar

  Terveisiä toiselta opintovapaalaiselta, itsekin aloitan sellaisen kohtapuolin! Tosin aion olla vapaalla vain viitisen kuukautta eikä pääagendana ole opiskelu, vaikka sitä toki yritän reissailun ohessa tehdä 😀 Rooma ja New York ovat suosikkikaupunkejani, niissä on vaikka kuinka paljon nähtävää ja niihin on aina kiva palata.

  1. traveldreamer17 avatar

   Viidessä kuukaudessakin ehtii varmasti paljon, etenkin jos pääagendana ei ole opiskelu :D. Rooma ja New York ovat omallakin kaupunkilistalla kärkipäässä ja tosiaan niissä voi käydä useamman kerran kyllästymättä.

 2. Susanna avatar

  Malediivit kiehtoo minuakin, kohde näyttää upealta. Roomassa voi ostaa lipun jolla pääsee samalla useille eri nähtävyyksille. Palatinus-kukkula oli näkemisen arvoinen. Jos etsit budjettikohdetta Kreikka voisi olla yksi ainakin siellä on hyvät rannat ja ruuat

  1. traveldreamer17 avatar

   Kiitos Rooma-vinkistä! Täytyy ehdottomasti tutustua tuohon lippuun, sillä Keskimmäisellä on useampi kohde, jossa hän haluaa käydä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *