Tunnelmia Balin Uluwatulta

Auringon ensimmäiset säteet onnistuvat löytämään rakosen bungalowin tiiviisti suljettujen verhojen välistä. Avaan laiskasti silmäni leveässä ja pehmeässä katosvuoteessa ja mietin herättikö minut tuo auringonsäde vai voimakas linnun laulu, joka tulee seuraavan kahden viikon aikana erittäin tutuksi. Jossain  yläpuolellani korkealla bungalowin katossa, napsuu myös jonkinlainen gekko. Kuuntelen hetken aikaa tropiikin ääniä ympärilläni ennen kuin maltan jättää lämpimän vuoteeni ja lasken jalkani bungalowin pehmeälle puulattialle. Kylpyhuoneemme yksi seinä on täysin avoin ja siinä aamusuihkussa katselen edessäni silmänkantamattomiin siintävää vihreyttä. Voisin herätä näin joka aamu.

Pujahdamme bungalowin ovesta pikkuiselle pihallemme ja kävelemme muutaman askeleen hotellin bambukattoiseen ravintolaan. Seiniä ei täällä tarvita, vaan ihailemme aamiaispöydästämme avautuvaa esteetöntä uima-altaalle ja merelle avautuvaa maisemaa. Teemme vaikean valinnan aamiaislistan ihanien herkkujen välillä ja pian eteen kannetaan balilaista pehmeänmakuista kahvia, värikkäitä hedelmiä, banaanilettuja ja avokadoleipiä. Minut herättänyt variskäki jatkaa kiehtovaa kutsuhuutoaan. Muita vieraita ei ravintolassa tänään näy. He ovat ilmeisesti nautiskelemassa aamiaista omassa puutarhassaan. Eipä meitä tässä hotellissa montaa olekaan, sillä bungaloweja on vain kahdeksan. Juttelemme Maden kanssa, joka on tuonut meille aamiaisemme ja lisää kahvia. Hän pyytää lupaa saada kutsua poikia balilaisilla nimillä Wayan ja Made – ensimmäinen ja toinen. Kysyn onko hän itse syntynyt toisena lapsena. Kyllä!

Lähdemme aamiaisen jälkeen kävelemään hiekkatietä pitkin Balanganin rannalle. Hotellin vieressä olevalla laitumella lehmät katselevan meidän ohikulkuamme ja kellot kilisevät niiden kaulassa. Kanat juoksevat tien yli meidän edestämme. Asuintalon edessä vanhempi nainen kokoaa kukista ja ruoasta uhria jumalille. Pari skootteria ohittaa meidät ennen kuin pääsemme warungeille, joissa on tähän aikaan päivästä hiljaista. Kilometrin matka rannalle tuntuu pidemmältä auringon paahtaessa voimakkaasti kirkkaalta taivaalta. Yhdessä risteyksessä jäämme ihmettelemään minne meidän pitäisi jatkaa, mutta emme kauaa, koska ystävällinen paikallinen rouva osoittaa rannan olevan vasemmalla. Kun saavumme kallioiden suojaamalle rannalle, juoksemme kilpaa mereen vilvoittautumaan. Merivesi on lämmintä kuin linnunmaito. Meidän lisäksemme rannalla on vain kourallinen muita. Rantaa reunustavat warungit ja surffilautavuokraamot. Jossain horisontissa erotan muutaman surffarin ratsastavan kuohuvilla aalloilla. Tänne rantaan asti aallot eivät nouse korkeina. Uituamme ja kuivateltuamme hetken auringossa menemme vilvoittelemaan warungin varjoon ja nautimme viilentävät juomat sen terassilla merta katsellen. Lounaaksi syömme sandwitchejä. Kotimatka on melkein yhtä hikinen, mutta jostain ilmestyneet pilvet antavat meille toivottua suojaa auringolta.

Myöhemmin, kun olemme uineet tuntikaupalla uima-altaassa ja ottaneet päiväunet daybedillä ison puun varjossa, alamme miettiä ruokaa. Päätämme kuitenkin ennen illallista mennä etsimään reitin alapuolellamme siintävälle pikkuiselle rannalle. Puikkelehdimme paahtavassa auringossa naapurihotellin puolelle ja yritämme pysyä lukuisten puiden varjossa. Kukkia on joka puolella ja meri kimmeltää infinity-uima-altaiden takana. Löydämme kuin löydämmekin pikkuisen jyrkän polun, joka vie meidän hotellin portista ulos ja korkeita luonnon omimia portaita alas rantapoukamaan. Ympärillä tuoksuu voimakkaasti jonkin kasvi, mutta viherpaljoudessa on mahdotonta sanoa mikä näistä on se voimakkain tuoksuva. Istahdamme rantahiekalle ihailemaan jylhiä kallioita ja aaltoja, jotka lyövät voimakkaasti rantaan. Yhtäkkiä ukkospilvet peittävät taivaan ja lähdemme nopeasti kiipeämään takaisin hotellille.

Päätämme laiskasti jäädä syömään omalle hotellille. Istahdamme viehättävästi sisustetun ravintolan tyhjään pöytään ja tutkailemme ruokalistoja. Herkullinen ruoan tuoksu leijailee kaumpaa keittiöstä. Syömme täydellisiä satay-vartaita ja kanaa nuudeleilla. IIhanat smoothiet sopivat hyvin illallisenkin kanssa. Aurinko on laskenut meidän syödessämme ja kaskaat pitävät kovaa ääntä, kun kävelemme lyhyen matkan takaisin bungalowille. Ilta on lämmin ja kuulen aaltojen lyövän rantaan, kun istun bungalowin edessä lukemassa kirjaa. Hotellin ravintolasta kuuluu etäisesti rentouttavaa musiikkia. En voisi olla rentoutuneempi ja onnellisempi kuin tämän päivän jälkeen täällä paratiisissa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

18 vastausta artikkeliin “Tunnelmia Balin Uluwatulta”

 1. Piyya / Levoton Sielu Maailmalla avatar
  Piyya / Levoton Sielu Maailmalla

  Minäkin tulin onnelliseksi lukiessani juttuasi. Tulin onnelliseksi omasta puolestani kun olen saanut viettää aikaani tuossa paratiisissa yhtä lailla kuin onnellinen teidän puolesta.
  Tuollaisen päivän viettäisin mieluusti itsekin taas piakkoin.

  1. Christa avatar

   Sinun käyntisi Balilla antoi sysäyksen omallekin reissulle. Ei Balinollutkaan vain trendikkäiden nuorten paratiisi, vaan sillä oli annettavaa meille muillekin. Menisin kyllä mieluusti uudelleen Balille ja vähän pidemmäksi aikaa.

 2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin avatar

  Näyttääpä kivalta, ja nuo hedelmät näyttävät herkullisilta! Kelpaisi kyllä meillekin Kaakkois-Aasian matka tähän väliin, varsin synkkää on nyt ollut Suomessa..

  1. Christa avatar

   Tänä aamuna kaipuu takaisin Balille oli kyllä erityisen kova, kun kävelin vesisateessa töihin. Satoi Balillakin välillä, mutta se oli lämmintä ja aurinko tuli pian esille. Täällä vain harmaata.

 3. Travelloverin Annika avatar

  Onpa paratiisimainen hotelli! Mikä sen nimi on? Jokin tällainen ihanuus voisi saada minut vielä muuttamaan mieltäni ja antamaan vielä kerran mahdollisuuden Balille.

  1. Christa avatar

   Hotelli on La Cabane. Teen hotellista vielä erillisen postauksen, koska se oli niin ihana. Suosittelen!

   1. Malina / MaliYoga avatar

    Ihana, ihana Bali. Ja voi miten kauniit kuvat. Onnellisuus huokuu jutustasi. Ensi kerralla sitten pidemmäksi ajaksi.

 4. Anna | Muuttolintu avatar

  Kuulostaa ihanalta, tästä tuli kamala ikävä Balille! Upposin niin Balin tunnelmaan tätä lukiessa. Uluwatu on ehdottomasti yksi meidän lempparialueita Balilla!

  1. Christa avatar

   Uluwatu oli kyllä ihana alue. Jylhät rannat ovat ihania ja toisaalta paikalliselämä ympärillä. Ensi kerralla täytyy kyllä tutustua alueeseen enemmänkin.

 5. Elina Marjaana Travel Blog avatar

  Kauniita kuvia ja ihania tunnelmia! Olen lukenut viime aikoina niin monta juttua Balista, että sinne täytyy varmaan jossain vaiheessa suunnitella matkaa. Uskon tykästyväni paikkaan sekä sen tunnelmaan. Pelkästään bali-henkisten sisustuskuvien katsominen herättelee inspiraatiota. 🙂

  1. Christa avatar

   Minäkin tykkään balihenkisistä sisustuskuvista. Itse asiassa Balilla yksi asia mihin ihastuin oli todella kivasti sisustetut hotellit ja ravintolat, joissa oikeasti näytti siltä kuin monissa sisustuskuvissa, joihin instassa törmää.

 6. Sonja | FIFTYFIFTY avatar

  Kelpaisi mullekin tuo hotelli ja nuo maisemat! <3 Upea toi avoin seinä kylpyhuoneessa. Ja tuli todellakin rentoutunut olo tätä lukiessa, selvästi Balilta voi vieläkin löytää rauhaa eikä kaikki paikat ole liikaturismilla pilattu. 🙂

  1. Christa avatar

   Juu, Balilla löytyi vielä rauhaa ja vieläpä kaikissa kolmessa paikassa jossa olimme. Toki nyt ei ollut high season, mutta silti oli iloinen yllätys tuo rauhallisuus.

 7. Suvi / Suvin matkassa avatar

  Näyttää ja kuulostaa ihanalle! Tuli kova kuume takaisin Balille. Meillä jäi Uluwatu täysin kokematta sielä, ensi kerralla sitten..

  1. Christa avatar

   Olin lukenut useamman kehun Uluwatusta ja siksi se valikoitui meillä yhdeksi kohteeksi, vaikka olikin kovin vaikea päättää mihin mennä. SUosittelen kyllä seuraavalle Balin reissulle Uluwatua. Haluiasin itsekin mennä uudelleen Uluwatuun ja päästä tarkemmin tutkimaan hienoja rantakallioita ja temppeliä, joka jäi nyt välistä.

 8. Sandra / Terveiset päiväntasaajalta avatar

  Uluwatussa en ikinä ole ollutkaan. 🙂 Ihanalta kuulostaa päivä siellä. Rauhaisaa ja kaunista <3

  1. Christa avatar

   Sitä Uluwatulla tosiaan oli, rauhallista ja kaunista. Ei ollenkaan turistiruuhkaa, kuten olin ajatellut Balilla olevan.

 9. Kodintuntu avatar

  Todella ihanan näköinen hotelli. Välillä aina mietitään Balille lähtemistä, vielä ei ole sinne päästy…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *